Хотел в Китай рухна, 8 души са загинали

Спасители продължават да издирват оцелели под развалините
13 юли 2021 08:40, Ния Христова
17
Най-малко осем души са загинали при рухването на хотел в Източен Китай. Инцидентът е станал в град Сучжоу, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Спасители продължават да издирват оцелели под развалините. В операцията участват над 600 души и 120 машини. Използват се кранове, стълби, както и специално обучени кучета, които да търсят оцелели.
 
Петима души са спасени, а около 23-ма са блокирани под развалините.

17
Още от Водещи мобилна
Принцът на Грузия Бера Иванишвили - нито е харесван, нито има синя кръв
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
бай Миле преди 3 седмици
До ъъъАми явно в момента минават през такъв период. През същия период са минали много държави, но ето няколко примера - Италия (мафията владее строителния сектор и съответно се строи скапано - през месец има по паднал мост, а колко са обявени за опасни е друг въпрос), Турция и БГ(масово некачествено строителство в началото на 90те, за щастие в БГ все още няма паднали сгради за разлика от Турция) и т.н.В Китай не знам дали проблемът е финансов или просто защото се гони срок, но ако искат могат
16
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 3 седмици
Не е хотел а бардак на 3 етажа най вероятно незаконен :))
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наскоро в америка беше паднала сграда 80+ загинали!
14
1
 
3
 
! Отговори
Баш майстора преди 3 седмици
Строим качествено, бързо и евтино! Вервайте!
13
0
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 3 седмици
До бай Миле 10 - проблемът със строежите в Китай е системен и активно се крие - няма новини по медиите им, а за последните няколко години броят на сградите и мостовете, които сами са се сринали е двуцифрен. Проблемът е, че се строи, за да се вземат едни пари, а материалите са...провери в интернет, има клипове от такива "блокове" - стените са точно като от тофу (затова ги наричат тофу-сгради). Арматурата е от някаква чуплива стомана, която сама се троши. Пълна анархия...
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Китайското качество.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До бай Миле - по същата причина, поради която ядат плъхове, след като са се преборили с бедността. Другарят Си каза, че е така - трябва да е вярно, Партията никога не лъже.
10
6
 
1
 
! Отговори
бай Миле преди 3 седмици
До За кой ли път...? Абе нЕкои хора само комунисти сънуват... а на капиталистите, като им падна луксозната сграда с кондотата за милиони на първа линия преди седмица? Или викаш, че е комунистическа диверсия???А преди няма и месец къде се сринаха 2 сгради... Франция? Белгия? И там ли са комунисти?Истината е, че сградите имат нужда от поддръжка!
9
1
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 седмици
До Анонимен 7 ......Сгради се пише със "С", ама откъде да го знаеш ?!
8
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Иначе да много готини и интересни клипчетата в които се строят за ден два сградите
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Згради само от гипскартон не се правят. Ама китаеца от къде да го знае това.
6
1
 
3
 
! Отговори
За кой ли път...? преди 3 седмици
Некачествено китайско строителство.С тези не се захващайте.То и останалите не са стока, но в тази страна върлуват комунисти-първи по всичко.
5
0
 
7
 
! Отговори
У преди 3 седмици
През далечната 2010г, товарихме като палубен товар една малка фабрика в контейнери от китайско пристанище за Алжир. Понеже бяха нестандартни, ги укрепиха с проволки и заварени римове за палубата. Всичко взе да ръждясва още там, а като стигнахме след почти месец, все едно е извадена от морето. Даже контейнерите им ръждясаха, а знаете на какво блъскане и заливане са подложени нормалните такива и нищо им няма. Всичко по-свястно беше по лиценз или вносно, но вече може да е по-добре
4
0
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 3 седмици
Тофу-сградите падат като домино. Чакаме язовирът "Трите клисури" (3 Gorges dam), че и той е тръгнал. Така е, когато те управляват човечета, за които е по-важно да скрият излагацията, отколкото да предпазят населението.
3
1
 
17
 
! Отговори
БайКольо преди 3 седмици
Сграда, вдигната за 2 дни, някак си е нормално да рухне.
2
0
 
12
 
! Отговори
бай Миле преди 3 седмици
Абе аз само да попитам... защо след като китай успешно е преборил китайския вирус, шофьорът на линейката е навлечен като македонски космонавт? За спасителите на терен е ясно защо носят маски ( прах, азбест и други гадории ), ама тия в линейката за чий?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Китай все пак те една ножица не могат да направят та хотел ли?