Украйна: Руските войски се активизират в Приднестровието

Къде се водят основните боеве?
27 апр 2022 07:19, Александър Попов
20
Украйна: Руските войски се активизират в Приднестровието
Снимка: GettyImages

Украинските военни предупредиха за активизиране на руските войски в самопровъзгласилата се Приднестровска република в Молдова, съобщи ДПА.

"Частите на руските въоръжени сили са приведени в пълна бойна готовност", се казва в доклад на украинския генерален щаб, публикуван във Фейсбук.

Освен това силите за сигурност на молдовските сепаратисти също са приведени в повишена готовност, се казва в документа. Това стана след няколко експлозии в региона, който се отцепи от Молдова през 1992 г.

Сепаратисткият регион обвини Киев, че е организирал взривовете. Украйна отхвърли твърденията и заяви, че руската Федерална служба за сигурност иска да въвлече Приднестровието във войната на Русия срещу Украйна.

Според украинската оценка не е имало особена промяна в действията на руските сили в Източна Украйна. Основната цел в Харковска област все още е да се напредва от Изюм към Барвинков.

В Донецка и Луганска област основните сражения се водят около Маринка, Рубижне и Попасна. Имаше тежки бомбардировки на завод "Азовстал" в почти превзетия пристанищен град Мариупол, който все още се държи от украински войници./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
6
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
"Имаше тежки бомбардировки на завод "Азовстал" в почти превзетия пристанищен град Мариупол, който все още се държи от украински войници./БТА"Тази новина от коя дата е- от 26.04, или от 26.03? Защото руснаците не само, че контролират целия Мариупол, но и вече възстановяват разрушената инфраструктура.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нашите русофили ги чакат с нетърпение,копейкин и другарката Нинова ще ги посрещнат с развети руски байраци и хляб и сол
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците взривиха радиокулата в молдова, ще обвинят някой друг
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 Руската армия е унищожена. Сега воюва чеченската, бурятската и калмикската армии. В момента мобилизират ненците и чукчите. Това са новите руснаци.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маминка чула по бтв че щели да подпукват молдова. Викам и да смени канала ама не чува.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делегацийката като занесе армаганите успешно и ако се върне по живо по здраво ще ни светне какво е фактическото положение и изложение на фронта.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък мислех че цялата руска армия е унищожена от умните и красиви украински доброволци ?
6
5
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Пак да си питам - какво означава "се държи от украински войници" като не смеят носа си да покажат навън? Какво би трябвало да значи "почти превзет"? Така казано, все едно Киев се разпорежда там. Не съм нито на страната на руснаци, нито на украинци. Просто смятах, че новините трябва да се поднасят обективно, а не политкоректно.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нагли, по-нагли, най....Хапчетатааа....
4
10
 
13
 
! Отговори
Нагли, по-нагли, най преди 2 години
нагли, Укрииии. Тези нямат стигане в гадостите. Опитват да подпалят целия свят. Останаха без оръжие и муниции и се готвят да превземат складовете в Приднестровието. Все пак най-големият склад е само на два километра от границата. Беше и казано, че всичко е минирано и ще бъде взривено при украинска инвазия, но кой ли слуша. Важното е, че ще изсе рат още едно голямо и ще обвинят някой друг.
3
12
 
13
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Вече е ясно. Образува се нова държава - Новорусия, включваща Донбас и цялата южна част на сегашната Украйна и стига до Молдова. По този начин Украйна губи излаза си на Черно и Азовско море и възможността да има Черноморски флот. Това е много важно, за да няма военни бази на НАТО на Черно море. Останалата част ще бъде анексирана към Полша, както е било на времето. Украйна съществува като независима държава от 1991 година.
2
8
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
В УКРАИНСКИЯ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ САМО НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛИ ЛИ РАЗПОРЕЖДАТ ???
1
7
 
21
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Сега като се стопли и целият свят ще види какво значи руска армия и оръжия. А най изкяриха оръжейните производители и търговци.