Борис Джонсън: Безотговорно е да напусна заради парти!

Той нарече скандалът "мизерен"
2 юни 2022 10:04, Петя Славова
21
Борис Джонсън: Безотговорно е да напусна заради парти!
Снимка: БГНЕС

Борис Джонсън заяви, че напускането на поста министър-председател на Обединеното кралство заради "мизерния" скандал, свързан с провеждането на партита в премиерския кабинет по време на COVID-кризата, би било безотговорно.

Още по темата

Като мотиви за оставането му на поста той посочи „огромния натиск“ върху икономиката, войната в Украйна, и неговата предизборна програма, заради която хората са го избрали за премиер. Натискът от различни партии, обаче, става все по-голям. Дори собственият му съветник по етика също разкритикува поведението му по време на партитата, като твърди, че Джонсън е нарушил "министерския" кодекс.

По-рано днес британският заместник министър-председател Доминик Рааб отхвърли идеята, че премиерът Борис Джонсън може да бъде изправен пред вот на доверие още следващата седмица, съобщи в. "Индипендънт". По негови думи настроението по върховете на правителството е добро въпреки нарастващия брой консервативни депутати, които призовават премиера да подаде оставка.

Изявлението на Рааб дойде, след като съветника по етика на Джонсън заяви, че има "легитимни" въпроси за това дали премиерът е нарушил министерския кодекс, след като е получил глоба заради купон по време на локдауна заради COVID.

Джонсън се сблъска с редица призиви от опозицията и от собствената си партия да подаде оставка заради т.нар. скандал "Партигейт", след като вътрешно разследване установи, че той и негови служителите са се наслаждавали на купони с алкохол в нарушение на строгите ограничителни мерки, постановени от британското правителство. Първоначално премиерът отрече да е имало нелегални партита и увери, че всички правила са спазени. Впоследствие обаче той се извини за случая, но отказа да подаде оставка, заявявайки, че не е извършил съзнателно каквито и да било нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Борис Джонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, е много отговорно да държиш хората разделени и да им набива страхове, тоя носорог, е ултра нагъл и без гръбначен червей.
17
0
 
3
 
! Отговори
L. преди 1 година
Политик, уващаващ морала на обществото, веднага би си подал оставката. Този не е нито едното, нито другото.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко отговорно и морално е да празнуваш затваряйки народа си, ограничавайки го да работи и излиза свободно? Т.е законите и заповедите на самата власт важат само за народа, не за избраните.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто гледах клипчето с онези 12-годишните украинчета,на които им дадоха трева да пушат и после ги караха да казват Хайл Хитлер много се чудя дали от ЦРУ не ги пристрастяват към нещо и така да им влияят.Пък и изказването на украинката Людмила Денисова пред тяхната Рада как руснаците имали вещество "М",което давали на пленените и ги карали химна на Русия да пеят ме навежда на мисълта,че щом допуска възможността да има такъв наркотик значи те самите имат подобен.
14
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
напусни защото си вреден на европа нямаш самостоятелно мислене а се влияеш отсащ
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партито е само повод.Истината е,че се държи неадекватно и ги дърпа надолу.Опасен е.А дали причината за странното му поведение са наркотици или алкохол не се знае...Така като гледам са наркотици.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нaгъл и лицeмeрeн колкото си искаш
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, отказват! Те и нашите са правили купони. Затова ще подкрепят Джонсън. Обаче партитата разказват всичко за политиката, както и за "политиките" на Г7, 8. Това със сигурност е повсеместна практика. А пък вие си пускайте новини и ходете с маски. Бройте си ваксините!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи го на хората в ОК, чийто роднини починаха от Ковид и те не можеха да направят нормални погребения.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички политици са еднакви готови са да се "жертват" само и само да са на власт.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борка, хората са те избрали защото са ти вярвали. Ти им показа, че си ги излъгал... Това е въпроса...
7
1
 
20
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Мизерно е, че по това време не давахте на хората да виждат умиращите си близки в болницата, родителите си и, докато тези дето налагахте мерките си правехте каквото искат
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безотговорно е да си развяваш перчема по партита, докато агитираш целия народ, че трябва да бъдат отговорни и да си останат в къщи.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да vнимаvа с теzи партита, че мaймyнската шарка е vъv vихъра си.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не напускай, Борко. Дръж се със зъби и нокти. Скоро идва петък-вечер и парти с шмъркане и огнени танци.
3
3
 
14
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 1 година
Как сте смешни роби, вярвате ли още в страшното грипче, което е толкова опасно и заразно че господарите купонясват докато стадото седи под ключ
2
1
 
11
 
! Отговори
ергенът преди 1 година
колко мило! Ние от тебе , рошав *** , друго и не сме очаквалЕ
1
0
 
11
 
! Отговори
Ферди Тайфур преди 1 година
Сакън брат не мърдай,на тебе чакаме!