Самолетът на Пелоси се насочва към Филипините

Не се знае дали тя се намира в него
Обновена: 2 авг 2022 15:58 | 2 авг 2022 15:58, Йоана Цонева
85
Самолетът на Пелоси се насочва към Филипините
Снимка: БГНЕС

Самолетът на американските военновъздушни сили, с който председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси пътува до Малайзия, се насочва към Борнео, след което завива на север към Филипините.

"Ройтерс" не можа да установи веднага дали Пелоси или нейната делегация са били на борда на полет SPAR19. Самолетът е напуснал Куала Лумпур в 15:42 ч. и е летял на изток към Борнео по маршрут, който заобикаля Южнокитайско море. Очакваше се Пелоси да пристигне в Тайпе по-късно във вторник, съобщиха по-рано източници.

Подобно на SPAR19, втори самолет на американските военновъздушни сили пристигна в Куала Лумпур във вторник сутринта. Според уебсайта за проследяване на полети Flightradar24, SPAR20 не е напуснал малайзийската столица.

Посещението в Тайван на Пелоси, която е втора в линията на наследяване на президентския пост в САЩ и дългогодишен критик на Китай, ще се осъществи на фона на влошаването на отношенията между Вашингтон и Пекин. Тя не е потвърдила дали ще посети самоуправляващия се остров, който Пекин обявява за свой.

Към 1130 GMT SPAR19 е летял точно на юг от Филипините, според Flightradar24, по маршрут, проследен от цели 300 000 души на неговия уебсайт.

Нормален полет от Куалар Лумпур до тайванската столица Тайпе би пресякъл Южнокитайско море, като обичайното време на полета е под пет часа.

От миналата седмица Китайската народноосвободителна армия провежда различни учения, включително тренировки с бойни стрелби, в Южнокитайско море, Жълто море и Бохайско море, за да демонстрира китайската военна мощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
4
 
! Отговори
Русия преди 1 година
ще се присъедини към Украйна, а Китай към Тайван! Запомнете!
56
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Шоу за пред хората. Срещата най-вероятно ще се проведе извън Тайван.
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайския дългови балон ще се спука веднага след преизбирането или неизбирането на Си Дзинпин през октомври. Просто до тогава Дзинпин със зъби и с нокти ще спасява с бюджетни пари разпадащата се китайска икономика. Надуването на бузи на Дзинпин около Тайван пак е с цел да си повдигне падащият му рейтинг в Китай. Китай вече второ тримесечие няма растеж въпреки че китайските статистици подават за пред китайците някакви 0.4% като растеж. Истината е че Китай както и Русия имат отрицателен "растеж".
54
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой каза, че Тайван е част от Китай? Самият Тайван що не го питат? Или силният (Русия и Китай) могат да бият слабите (Украйна, Хонг Конг, Тайван)? За каква сила на САЩ иде реч?
53
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко се решава от ДядоСи.Както Пу държи Европа със газа така Китай държи Европа със заводите на европейските компании които няма как да бъдат преместени още повече че такава евтина работна ръка няма никъде по света.ДядоСи го знае и може да реши да си вземе Тайван.Така ще изпълни завета на Мао Дзе дун и ще влезе в историята като велик вожд обединил Китай.
52
7
 
6
 
! Отговори
Мичмана преди 1 година
Бабата най -вероятно ще я думнат над остров Тайван,това е китайска територия и тя нахлува неканена там.Всяко друго положение би било международен тероризъм срещу граждански самолет.
51
5
 
0
 
! Отговори
Беназир Бхуто преди 1 година
До Учител/53Нещо като акцията и ликвидирането на Осамата - умрял 2002ра от бъбречна кризав Бора-Бора
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тайван е също толкова дълго държава, колкото и Китай .Кое дава право на Китай да определи Тайван като свой?
49
8
 
7
 
! Отговори
Риторичен Въорос преди 1 година
Защо руското външно министерство осъдиха ликвидирането на лидера на Алкайда? Защо? Да не би защото Руската Федерация беше официално обявена за държава спонсорираща териризма?
48
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Миналата година Китай директно отговори на САЩ, че не може да говори с тях от позиция на силата, след което напуснаха срещата в Аляска.
47
5
 
6
 
! Отговори
Учител преди 1 година
Акцията срещу лидера на Алкайда, беше урок за Си и Пу.....
46
3
 
7
 
! Отговори
гс преди 1 година
Интересни времена за Китай. Направиха си една икономическа криза ала САЩ 2009 с имотите, започнаха да крадат спестяванията на хората ала КТБ, само че в огромни мащаби и за капак през Октомври се избира нов партиен лидер на ККП, а вътрешната борба там ще е жестока. Ако Си спечели, това означава, че ще е пожизнен лидер на ККП.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде по живо по здраво във вторник в Тайпе да направят една замба на дръпнатите очички.
44
5
 
10
 
! Отговори
Китай е слабак преди 1 година
След оттеглянето на САЩ от Виетнам през 1979 пламна война между Виетнам и Китай която продължи около 1-2 месеца с искане Виетнам незабавно да напусне Камбоджа. Невероятното беше че за тези 1-2 месеца Виетнам нанесе сериозен мариз на Китай и той беше принуден да подпише позорен договор и отказ на Виетнам да напусне Камбоджа. Та русофилите нека не се превъзбуждат от военните възможности на Китай, като вероятност за спасяване на Русия от удавяне в украинското блато.
43
0
 
0
 
! Отговори
До 34 до Русия... преди 1 година
Може с един дрон:) :)
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабата продължава да лети и не и пука.Бабата знае че дядоСи нищо няма да направи.ДядоСи не прави нищо без да се допита до Вовата.ДядоСи се беше разбрал на олимпиядата с Вовата да нападне Тайван след падането на Украйна.Обаче нещата се объркаха.
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе те Виетнамците победиха САЩ преди 45 години. Авганистанците също биха САЩ на тяхната национална война преди 2 години. Че могъщите Китай или Росиа ли няма да му видят сметката за 3 дена.
40
5
 
10
 
! Отговори
Ехха преди 1 година
Китай съобщи че самолета е влязъл в радарното пространство на противо въздушната отбрана на Китай.Армията чака заповеди.
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистанците гледам са напълнили коментарите с глупостите си...
38
6
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
Руснаците както се вижда не могат да водят война по-далеч от границата си защото логистиката им е още в 18 век. Китайците пък нямат нужната техника за инвазия в Тайван :))