Самолетът на Пелоси се насочва към Филипините

Не се знае дали тя се намира в него
Обновена: 2 авг 2022 15:58 | 2 авг 2022 15:58, Йоана Цонева
85
Самолетът на Пелоси се насочва към Филипините
Снимка: БГНЕС

Самолетът на американските военновъздушни сили, с който председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси пътува до Малайзия, се насочва към Борнео, след което завива на север към Филипините.

"Ройтерс" не можа да установи веднага дали Пелоси или нейната делегация са били на борда на полет SPAR19. Самолетът е напуснал Куала Лумпур в 15:42 ч. и е летял на изток към Борнео по маршрут, който заобикаля Южнокитайско море. Очакваше се Пелоси да пристигне в Тайпе по-късно във вторник, съобщиха по-рано източници.

Подобно на SPAR19, втори самолет на американските военновъздушни сили пристигна в Куала Лумпур във вторник сутринта. Според уебсайта за проследяване на полети Flightradar24, SPAR20 не е напуснал малайзийската столица.

Посещението в Тайван на Пелоси, която е втора в линията на наследяване на президентския пост в САЩ и дългогодишен критик на Китай, ще се осъществи на фона на влошаването на отношенията между Вашингтон и Пекин. Тя не е потвърдила дали ще посети самоуправляващия се остров, който Пекин обявява за свой.

Към 1130 GMT SPAR19 е летял точно на юг от Филипините, според Flightradar24, по маршрут, проследен от цели 300 000 души на неговия уебсайт.

Нормален полет от Куалар Лумпур до тайванската столица Тайпе би пресякъл Южнокитайско море, като обичайното време на полета е под пет часа.

От миналата седмица Китайската народноосвободителна армия провежда различни учения, включително тренировки с бойни стрелби, в Южнокитайско море, Жълто море и Бохайско море, за да демонстрира китайската военна мощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
Никакъв шанс :)))))
36
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ най-накрая ще си намерят майстора в лицето на Китай и Русия.
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и те палашат гаргите докато реално нямат нужната техника да нахлуят в Тайван :) тук ако четяхте нещо друго от днес бг може би нямаше да си мислите, че са голямата работа :) и те като руснаците стават само за паради.
34
1
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Що не ги пиете тези лекарства :)
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабата много добре знае че Китай още не са готови за война.Но след няколко години Китай ще е готов и за Тайван и за Австралия.Бабата да обръща самолета и към Москва при чичо Путин да стоплят отношенията.
32
4
 
14
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Целият свят трепери и следи един самолет с изко.фяла бабичка която може да запали света!!!До къде се докарах ме...
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коментарите се вижда, че българина е свикнал да навежда глава винаги :) да ама другите държави имат топки за разлика от нас и си отстояват позицията.
30
4
 
10
 
! Отговори
До Русия=Психиатрия преди 1 година
Може ли някой да е толкова заблуден, за да смята, че 2 самолетоносача могат да предпазят Тайван от Китай? Ти сериозно ли?
29
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световния агресор и окупатор САЩ трябва да бъде озаптен и унищожен най накрая. 75 години САЩ тероризират целия свят. Дано Русия и Китай сложат край на Американския терор!!
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глейтя ся колкото и да си ги мерите на кой армията му била не знам си какава ... видяхме, че всичко е пропаганда. Русия и тях ги видяхме, цял свят ги видя. Китаиците и те освен за паради едва ли стават и те като руснаците. Дай им да си показват ракетите и да набиват на плаца реално нито една от тези две държави няма реален военне опит.
27
10
 
4
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Бабето ще кацне в Тайван, даже нищо чудно и да преспи. Китайците сами се вкараха в ъгъла без полезен ход като заявиха че ще има военен отговор. Ако направят някоя глупост двата американски самолетоносача в района ще ги изметат само за няколко часа. От друга страна ако не направят нищо ще изглеждат като слабаци които само заплашват. Честно, многоТъп ход на китайците.
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
82 годишната Нанси Пелоси накара Китай да напълни гaщите. Играта на тука има тука нема продължава. Дори и да не отиде в Тайван Нанси затегна свинската опашка около вратлето на Китай с още няколко зъбчета. Тайван престана на продава чипове на Китай от 2 години. Оттогава Китай се ползваше основно от чиповете на Южна Кория. Бабето направи обиколка точно в държавите които продават все още чипове на Китай Япония, Южна Корея, Сингапур и Малайзия. Обиколката и ще лиши Китай от високите технологии.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това Щатите казват едно: "Ние сме на върха на хранителната верига".
24
13
 
7
 
! Отговори
Абе, русофили прости преди 1 година
То и пРосията беше най-най-най армия на света ама от 5 месеца ги возят с 200. За Китай армията на един Лаос се счита за голяма заплаха, пък какво да говорим за армия на развита държава...
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са империята на злото!! И единствено Русия може да им се опълчи и възпре!!
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова неадекватни коментари на толкова тъжна и неадекватна "нация" :))
21
3
 
10
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 1 година
И защо е всичко това,малко ли беди докара сащ на света та продължават още?
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайците сигурно вного добре знаят накъде лети самолета вапроса е дали бабата осъзнава къде ще отлети, ако сбъркат посоката
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отиде при моссю Макрон.
18
0
 
3
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Японците съобщават че от бази в страната са излетели до 7 изтребители на сащ посока морето.