Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия

Но само ако е необходимо
24 авг 2022 08:32, Нели Христова
220
Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за лидер на управляващата Консервативна партия и министър-председател след оставката на Борис Джонсън, заяви, че е готова да използва ядрено оръжие, ако се наложи.

"Смятам, че това е важна отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя", заяви ръководителят на британската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за възможността за използване на ядрени оръжия, ако Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше организирано от радиостанция Times.

Джонсън обяви оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха правителството му. Той също така заяви, че ще се оттегли от поста на ръководител на кабинета, след като бъде избран нов лидер на торите, който да оглави правителството. Това трябва да стане на 5 септември, като новият премиер ще бъде или Тръс, или бившият финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за лидер на Консервативната партия ще бъде определен чрез гласуване по пощата от членовете на управляващата партия, чийто брой според различни източници варира от 160 000 до почти 200 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
20
 
! Отговори
До 149 преди 1 година
Няма значение как се дефинира. Когато някой български гражданин с български документи извърши престъпление в чужбина, се води българин без да се гледа етническата му принадлежност.
138
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ББ и Кирчо са около 68 пъти по-разумни от тази. Смятайте колко е зле госпожата хахаха
137
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно слушам Ким Чен Ун хахаха ... дотам ли я докараха англичаните?
136
5
 
62
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Тази не стига, че е с липси в образованието, ами е лишена май от всякакъв разум. Трябва да й се припомни, че още преди 60-ина години Никита Сергеевич Хрушчов бе заявил, че ако много се ежат, целият този остров (GB) може да изчезне от лицето на земята....
135
8
 
58
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 1 година
Тази освен, че е изтъкана от некомпетентност, е спряла и приемът на медикаментите. Спешно трябва да бъде прибрана в специализирано медицинско заведение. Менталните отклонения при тази жена са плашещи!
134
63
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лиз е англичанка до 9_то коляно и ще защити Великобритания, както е необходимо.
133
10
 
48
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Откакто англичаните са разбрали че като сложиш парче дърво във водата то не потъва, света вече не е бил същият.
132
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЛУПОСТИ на кубчета ! Щяла ама ако се наложи , ама си имала бункер , ама този бункер нали е на един остров който може и да го заняма , така че няма да и се наложи !
131
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има готовност а дали се осмелява?
130
44
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 148 То и твоя кумир Путин живее в бункер и говори постоянно за ядрено изпепеляване ама той не е гаад, нали?
129
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Дрън "Това", че приказките за "православни ценности" от масови убийци нямащи нищо общо с "ценности" са алабализми за шаранчета. Нищо повече.
128
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 145 "1. Демократичните общества разглеждат нацията като гражданство. Ако имаш българско гражданство, значи си българин независимо от цвета на кожата или религията. Тази концепция е възприета и от италианския фашизъм, който идеализира мултикултурния модел на Римската империя." Пълна неграмотност. Къде прочете, че така се дефинира "нация"?
127
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази гаад, си има бункер, за това говори по този начин. Обикновенните, да се оправят.
126
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 141 "Ключовата фраза тук е "ако паднат"." Хихихи. То ако е така значи претекста за нападението над Украйна за пореден път се е провалил, защото обяснението, че НАТО "заплашвало" с по-близо разположени оръжия няма смисъл. Ако можеха да ги свалят нямаше да им дреме дали има или няма ядрено оръжие по границите им.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е толкова сложно. 1. Демократичните общества разглеждат нацията като гражданство. Ако имаш българско гражданство, значи си българин независимо от цвета на кожата или религията. Тази концепция е възприета и от италианския фашизъм, който идеализира мултикултурния модел на Римската империя. 2. Марксическите общества отхвърлят националното самоопределение. 3. Националсоциализма разглежда нацията като съвкупност от общи расови, културни, исторически белези. Това е.
124
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Путин Таварищ Путин и ядреното ти оръжие е същият боkkлук като конвенционалното на 60 години отдавна станало за пенсиониране.
123
8
 
30
 
! Отговори
Путин преди 1 година
ами да Използва, с техните смешни Мегатони ще е все едно комар ме е охапал в Сравнение със само 1 Сармат-2, след което от острова ще има само песъчинки по дъното на Атлантика!
122
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
121, то и попа на Цариград е агент на ЦРУ и затова признава някаква измислена македонска църква. И сега какво правим? Навремето , само допреди 400 години, папата е ръководил всички монарси в Европа. Е и? Религията винаги е била свързана много тясно с държавата и в голям период от време не поповете са били агенти на държавата, а държавата е била агент на попа.
121
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нацистка Германия отношението към евреите е било следното на тях е гледано като на хора с негерманска култура, които разпространяват негермански идеи - болшевизъм, феминизъм, хомосексуализъм, т.н. Паралел може да се направи с днешна България, където агресивно се налагат турски сериали, музика, кухня, и прочее небългарски елементи.
120
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 140. Ключовата фраза тук е "ако паднат". Но забравяш и още нещо. Просия трябва да стои и да гледа като теле. Но тя, повярвай, няма да стои.