Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия

Но само ако е необходимо
24 авг 2022 08:32, Нели Христова
220
Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за лидер на управляващата Консервативна партия и министър-председател след оставката на Борис Джонсън, заяви, че е готова да използва ядрено оръжие, ако се наложи.

"Смятам, че това е важна отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя", заяви ръководителят на британската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за възможността за използване на ядрени оръжия, ако Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше организирано от радиостанция Times.

Джонсън обяви оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха правителството му. Той също така заяви, че ще се оттегли от поста на ръководител на кабинета, след като бъде избран нов лидер на торите, който да оглави правителството. Това трябва да стане на 5 септември, като новият премиер ще бъде или Тръс, или бившият финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за лидер на Консервативната партия ще бъде определен чрез гласуване по пощата от членовете на управляващата партия, чийто брой според различни източници варира от 160 000 до почти 200 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
33
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Русия плати сумати и пари по леви и десни медии и социални мрежи да раздува балона с партитата на Джонсън, който първи реагира на заплахите на Путин и Медведев че ще употребят ядрено оръжие при украински провокации в Крим. Джонсън им напомни че и Великобритания има ядрено оръжие и той няма да се поколебае и за миг да го употреби. Това окончателно разгневи джуджетата и те направиха и невъзможното да го отстранят. Но както се вижда сметката на джуджаците излезе крива.
118
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не давайте на Лиз Трас ядреното копче. С нейните знания по география не се знае накъде ще отлетят ракетите.
117
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ромите бяха действително част от българската нация, щеше ли да се налага да ги интегрираме? Интегрира се онова, което е по начало чуждо. С помаците е по-различно. Те са от същите кръв и раса като българите, но са приели небългарски култура и обичаи.
116
6
 
21
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Според най-големия Исторически парк в света до Варна, руският Посейдон ще им потопи смешното островче!
115
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 130 от славянин Абе, другарю, знаеш ли какво ще стане с Просия, ако само 1/4 от тези 300 заряда паднат на правилните места? :))))
114
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 137 "Британците на пияните рашки?! Рашките ли идват на алкохолен туризъм на Слънчев бряг или май бяха англичаните?" Виж си консумацията на алкохол в Просия и повече не отричай очевидни неща. Дори няма да подхващам темата за другите неща освен истински алкохол, които рашките пият :))))
113
2
 
6
 
! Отговори
От 136 преди 1 година
Ако живееш в държавата България и си етнически българин, то ромът или турчеещия се *** също толкова българи ли са като теб? Според закона, да. Имате равни права и задължения. Но на практика? Не. Ромът и помакът никога няма да бъдат толкова българи, колкото и етническия българин. Въпросът не опира само до правната постановка, нито дори до самосъзнание(кой за какво се мисли), а и до обективни елементи като кръв и раса.
112
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 129. Британците на пияните рашки?! Рашките ли идват на алкохолен туризъм на Слънчев бряг или май бяха англичаните? А и ти самият пиеш като смок.
111
0
 
5
 
! Отговори
До 132 преди 1 година
Първо трябва да изясним какво се разбира под нация. Тук е корена на проблем. Могат ли хора от различни етноси с различни култури да образуват хомогенна нация?
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 129/133 Не си минал проблема с разликата между самоидентификация и идентификация. Ти може и да се мислиш за марсианец, това не те прави такъв.
109
0
 
1
 
! Отговори
До 129 преди 1 година
Ами според "логиката" на колегата по-долу ги прави.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 129 Какво прави един българин българин? :)))
107
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 127 Британците не цепят басма на пияните рашки и техните заплахи и това подлудява русоробите, защото знаят, че стигне ли се до нужда, англичаните ще изтрият Просия от лицето на Земята.
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 122 - Това прави ли ромите нацисти, защото и самите роми не се смятата за Българи?
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 124 - В превод "не ми излиза на моята, следователно останалото е алабализми (наско, ако си ти, ще те нашамря като те видят ... ти си еиднствения човек, дето я позлва тая фраза), така че сте шаранчета и няма смисъл, да ми опонирате, защото съм прав" - ОК знаеш ли кво! яма да ит понираме повече. Разкарай се, защото си постигна целта! Айде.. марш от тука! Къш!
104
3
 
12
 
! Отговори
Изроди преди 1 година
Такива природата ги е наказана по рождение
103
0
 
4
 
! Отговори
До 122 преди 1 година
По тази логика над 80% от българите са нацисти, защото не смятат ромите за българи.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 121 - Еш па тоя ... човек да не попита нещо ... Проссто искам да чуя меннието им.
101
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 120 И двете идеологии са идентични в най-важните и компоненти: легитимацията на властта и методите за това. ОСтаналото са алабализми за шаранчета. :))) И Путин се пише защитник на "православните ценности", но използва най-бруталните ислямисти за да убива, а шеф на Руската църква е поп от КГБ, който благолсавя ракети, с които се бомбардират мирни градове. По-цинично и фалшиво няма накъде. :)))
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118 "Аз не го твърдя, но има много хора, които го казват." Е, щом не го твърдиш, значи спокойно можем да забравим за тази глупост :)))