Сунак може да замрази бюджета за чуждестранна помощ за две години

Тя е определена на 0,5% от националните приходи
37
Сунак може да замрази бюджета за чуждестранна помощ за две години
Снимка: БГНЕС

Новият британски премиер Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за чуждестранна помощ на страната за още две години, съобщи вестник "Телеграф", позовавайки се на свои източници, предаде Ройтерс.

Разходите на Великобритания за чуждестранна помощ са определени на 0,5% от националните приходи. Правителството намали разходите си за чуждестранна помощ преди две години, тъй като страната беше изправена пред огромен удар върху публичните финанси поради заради пандемията от коронавирус.

Сунак, който по това време беше министър на финансите, заяви миналата година, че разходите за чуждестранна помощ трябва да се върнат до 0,7% от икономиката до 2024-2025 г. Според публикацията в "Телеграф" обаче длъжностните лица обмислят да удължат срока на намаляване на разходите за чуждестранна помощ с още две години до 2026-2027 г.

В информацията се допълва, че има възможност за по-големи съкращения заедно с възможност за обвързване на разходите за чуждестранна помощ с инфлацията за три години напред.

Публикацията се появява в момент, когато британското правителство изготвя съкращаване на разходите и отмяна на данъчни облекчения, тъй като нарастващите разходи за ипотеки, храна и отоплението свиват бюджетите на много домакинства.

Британското министерство на финансите не отговори веднага на запитване за коментар, посочва Ройтерс./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Великобританияразходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човекът си гледа неговата си държава, евала!
20
2
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Риши Сунак всичко може да съкрати, но не и парите и оръжията за Украйна. Това няма да му позволят да го направи. Войната там трябва да продължи до последният украинец. Това е англосаксонският интерес.
19
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
Еми браво. Едно смислено нещо да направи. Точно този бюджет беше пренасочен по времето на Камерън за подпомагане на британските семейства от ураган и наводнения. Тогава го изкараха най големят расист защото урязвал парите за Африка. Това го изръсиха левите или болшевиките изчадия в Англия правещи се на либерални за свободата. Както и същите се правят на патриоти във Франция с Люпен, Найджълчо от Англия с Юкип,Орбанчо в Унгария и нашата кло а ка няма и да я споменавам
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 Случаен минувач Наистина се чудя как консервативните англичани избраха индус за премиер. . . . Животът ти ще изтече както прякора (abbr.) ти случайно! Не ходи на избори, но продължавай с чуденето! Скоро и в България ще има някой президент на име Джасинга!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те колкото кълнат още Тачър тоя ще има да почака...
16
8
 
6
 
! Отговори
Боцко преди 1 година
Коментари от: TpолоoBе, гaHьооBци и немалко психично болни. Същества без цел и мисъл в живота, мижитурки на първично ниво. Искат пари, но няма какво да предложат с елементарното си образование и възможности, бачкат за около хиляда лева, ядат пъpдяяT, друсат чалга и хейтят по интернет. Животът им изтича в канавката неусетно.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямото индийско ограбване на Англия започва СЕГА.Тоя е досущ като нашия Костов,орязва за Англия всичко,но с жена му ще си въртят бизнеса,. стойте и гледайте как ще го кълнат поколенията.
14
3
 
13
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Пакистанец ,индиец, все тая.Мизерия и лоша хигиена като норвежците у нас.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По умен е от Лизи Тръс- но то и една зелка е по умна от нея!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2022 - Британия е нео колония на САЩ, а премиерът е индиец! Срам..направо да си махнат Велика от името!
11
2
 
19
 
! Отговори
пичове преди 1 година
Индииците в Европа са поне като цяло образовани и кротки за разлика от кресливите пакистанци, наш'те ман**ли. Бих се притеснил повече, ако бяха сложили пакистанец, като ония убавЕц, кметът на Лондон
10
0
 
9
 
! Отговори
Намасте преди 1 година
Сунакхх Хан!
9
1
 
10
 
! Отговори
Позор преди 1 година
След среща с Байдън няма да стане.
8
3
 
30
 
! Отговори
Пател Кумар Сингх преди 1 година
Вечна слава на махараджа Сунак-хан, владетелят на Англи-стан!
7
5
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Наистина се чудя как консервативните англичани избраха индус за премиер.
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англичаните са толкова необразовани, че индиец им върти икономиката. Загубено поколение.
5
8
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
спрете оръжието за украина преговори и мир финансов одит на украина
4
3
 
15
 
! Отговори
Леля чичо преди 1 година
Снощи им гледах съвещанието на патламента , то голямо шоу , това не са политици а шоумени , за мен това не беше съвещание за вземане на решения а комедийно участие, и всички йеее йеее , гледайте го , както му викат модерно "криндж" , и тая долнопробна *** казва на другите държави как да се държат и налага своята гледна точка
3
2
 
31
 
! Отговори
А ние какво правим преди 1 година
не с чуждестранните, а с вътрешните помощи? Развъждаме популация, дядовците и бабите на 50% от която са събрани от съседни държави от Тодор Правешки и са докарани тук на изхранване на гърба на българите. Те се размножават в геометрична прогресия, но ние сме били длъжни да бъдем хуманни спрямо тях. В отговор на нашата хуманност, те ни се подиграват и ни наричат будали заради това, че работим за малки заплати.
2
6
 
12
 
! Отговори
ЮдеюСемитите преди 1 година
ще ПоБеснеят - Великобритания вече Отказва да си Плаща Рекета към тях!