Ердоган: Западът провокира Русия

Настоява за мирен диалог
12 ное 2022 18:10, Росен Стойчев
85
Ердоган: Западът провокира Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция се ангажира да търси мирен път към Русия.

Още по темата
Това обяви турският държавен глава Реджеп Ердоган, съобщи агенция Анадола.

Държавният глава отправи критики към западните държави. Той смята, че САЩ и останалите провокират Русия.

"Русия проявява голяма съпротива пред лицето на всичко това. Смятам, че най-доброто решение е диалог за мир", коментира Ердоган.

Той допълни, че в този диалог всички гледни точки ще бъдат важни. Турция е основният преговарящ с Русия.

Страната договори някои важни отстъпки през последните седмици. Тя обаче настоява за подкрепа и от други страни.

Турция договори и споразумения с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: диалогРусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено Ердоган (от НАТО) се среща с кремълското джyдже и прави всичко възможно да запази тези контакти с него за да служи за посредник при евентуални преговори. Затова се прави на интересен с това изказване.
43
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да си припомним E, и...Като не получил отговор и влязал вероломно в чуждата държава. Що за логика? В карйна сметка отговорността е негова и със сигурност няма да я понесе. Давал ли е ултиматум за какзус бели? Терорист си е Путин отвсякъде.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 това за лабораторийте и отомното оръжие путин ли ти го каза интересно какво правят агенти на ГРУ като водачи на Луганск и Донецк още от 2011г.
41
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган си играе играта на "доброто чeнгe" за да може да спечели доверието на фашистите в Кремъл при последващите срещи с кремълския диктатор....
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека даващ дронове срещу русия ... говори че запада провокирал русия:)) всички са един дол дренки лицемери. Това е положението. Който има повече пари,ще спечели.
39
8
 
13
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 година
До Анонимен 45: Не, сгрешен е начинът на разсъждение на западните политици. Да си припомним и това, че преди началото на войната Путин поиска писмени гаранции от САЩ и НАТО че край границите на Русия няма да се разполагат нападателни оръжия и че Украйна и Грузия няма да влизат в НАТО. Какво получи в отговор? Нищо смислено. А им обясняваше, че и те са се подписали под договори, че сигурността на една държава не може да се гради върху несигурността на друга. Войната е резултат и от политика.
38
6
 
11
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Евреите правят и тази война в плановене си да унищожат бялата раса. От белите повече мразят славяните, а нас най много! - вижте ни историята. Евреите нямат и представа за справедливост, за елементарна логика. Медиите, а те все са си тяхни, никъде не се и заекват, че Украйна я въоръжаваха яко за срещу Русия, а и влизането й в НАТО беше наред. Когато Съветския Съюз закара ракети в Куба, САЩ скочиха като пред смъртна опасност, и Хрушчов с Кенеди се разбраха ракетите да се оттеглят.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Война можеше да няма Сгрешени хора сте вие. До 23 февруари повтаряхте: "Ама как Путин ще нападне? Ама защо да ги напада? Ха-ха-ха!" Така ли беше? Вие не сте грешни. Вие сте СГРЕШЕНИ хора!
36
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган ефенди пак гледа някви странични далавери или още по-лошо нсраал се от блатная , винаги съм смятал ,че туркия няма място нито в ЕС нито в НАТО нито в Европа!
35
8
 
21
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До До 36: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Доннецк и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Ако сега Украйна не започне преговори за мир ще има още жертви и разрушения.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Цонко по добре ти си стой в куурника и не се обаждай
33
26
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Този т.нар. терор е руската опорка с 14 000 жертви....абсолютна измислица,защото касае за жертви и от двете страни ,включително. военни и цивилни. Но..дори и да я приемем за 100 процента истина, казаното от Путин...досега заради войната на Путин са загубили живота си над 200 000 души само военни, а милиони са без дом,милиони са емигранти. Варварството на Путин и неговите пионки са непоставима вреда с предишните твърдения на ***.
32
24
 
7
 
! Отговори
Цонко преди 1 година
Ердо, гледай си кочинката и не се обаждай!
31
1
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
...И НАПРАВИХА най-голямата НАТОвска база,тоест американска военна база в Европа ,защо забравихте това да кажате ,след като си отидоха САЩ,а г-не?
30
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Терорът в Източна Украйна започна 2014та . Сега сме 2022 . Защо ЕВропа , САЩ ,Япония , Корея си мълчаха .Защо не се намесиха .Защо не налагаха санкции на Киев. Какво трябваш да стане . Малко им се видяха избитите , или какво . Защо се намесват в единия случай ,а в другия си затварят очите .
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоз мазен *** и той ще направи някоя глупост накрая
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Османската империя се е управлявала от дивана на султана, там настани Ердоган Урсулата, тя пък се обиди.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми търгаш си е. То това на турците им е в кръвта - да са търгаши. Лошото е, че от много алъш вериш и никакво производство обедняха съвсем. Плюс терора, за да се задържи на власт - и ето ти я втора Русия. Навремето като идваха с автобуси тук да гласуват си носеха чували с буркани да затварят тука месо. Ние до там още не сме изпаднали.
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлика от други марионеткки Ердоган вижда по-далеч от носът си.
25
6
 
16
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 19: Могат да се намерят аргументи за да се оправдяе войната на НАТО в бивша Югославия, това е ясно. Но също така могат да се намерят аргументи за провеждането на референдуми в Крим, Донбас и Херсон. Но това, което направиха САЩ и съюзниците (по-точно сателитите им) е, че създадоха прецедент в международната политика. И международният съд в Хага потвърди правото за отделяне на регион без съгласието на централната власт. Е, за Косово това беше добре (за САЩ). Но щом може за Косово ....