Аржентина с голямо споразумение с Китай

Започва плащания с китайска валута
28 апр 2023 23:50, Росен Стойчев
57
Аржентина с голямо споразумение с Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Аржентина обяви ново споразумение за преводи с юани, съобщи Блумбърг.

Страната се е договорила с Китай. С китайска валута ще бъде изплащан вноса на китайски продукти.

Още по темата


Страните в Южна Америка наблюдават намаление на доларовите си резерви заради евтиния износ на селскостопански продкути. Споразумението беше договорено на голямо общо събитие, на което присъстваха и китайски компании.

Обяснява се, че китайския юан започва да се превръща в резервна валута. Това представлява реална конкуренция на американската валута.

Подобни договорки обявиха Китай, Бразилия и Русия. Различни страни опитват да намерят алтернатива на амеирканската валута.

Това отваря варианти за допълнителни преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното недоносче от сорта на СИВ където разплащането ставаше с рубли. По този начин участниците се самообричат на изостаналост както се получи със СИВ. От една страна имаш пари но с тях не можеш да купиш това което ти е необходимо на международния пазар а тези пари можеш да харчиш в един ограничен кръг държави. Тези ограничения погребаха комунизма, ще погребат и китайския комунизъм.
30
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му мислят аржентинците
29
4
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
На Меси ще му плащат в юани
28
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От долара вече се отказаха: Русия, Китай, Бразилия, Аржентина, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Иран... Само Европа остана да слугува на САЩ и дивите африкански държави.
27
2
 
17
 
! Отговори
ХАХАХХАХАХХАХАХАХАХХ преди 1 година
Евроатлантици ако почнат да ви хрумват мисли за самоубийство звънете на спешния 24/7 телефон в центъра за психично здраве (02) 981 00 06 . Но най-вероятно няма да ви помогнат АХАХХАХАХАХАХАХАХАХХА
26
2
 
27
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
На американците пожелавам още един мандат на бай Байдън.
25
1
 
18
 
! Отговори
дфдй преди 1 година
До Московски Икономист Мноооого ги ръзбираш ве....който ти говори за мижитурки като теб бе ми...ндил...тук се говори за междудържавни сделки...ама то какво да се очаква от любители на гейпаради...Статията ти казва че Аржентина си осигурява пазари в Китай с голяма вероятност да има дистъп до пазар на БРИКС....
24
18
 
5
 
! Отговори
Умен Икономист преди 1 година
Цялото ми семейство обърнахме доларите си в рубли. Имахме много. Зетя обърна 500 долара, защото беше барман на бригада в САЩ и се върна с пари, сега всички сме на Рубли и чакаме да се срине долара.
23
14
 
4
 
! Отговори
Проницателен Философ преди 1 година
Преди 50 минути американците изстреляха поредната ракета на околосветско пътешествие, ние тука още не можем да се разберем дали при бай Тошо е било по-добре. По принцип, дори да бе по-добре, времето върви напред, а не назад. Няма как да се върнем там, така че опичайте си акъла и се позиционирайте в модерното време, така че да сте добре. Щом най-големите измамници в държавата се търкат в САЩ и ЕС, значи там е бъдещето.
22
0
 
2
 
! Отговори
Number 3 преди 1 година
Чак до Аржентината и Китай не съм ходил, но пък ИСТИНСКИТЕ МИ ПРИЯТЕЛИ НЕ СА ТАМ. Те са в Ловеч града. Петър с number one. Петре, говореше вместо Митов. А и си беше прав, приятелю. ЗВЕЗДИЧКИТЕ.
21
11
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Аржентина е толкова добре, че банково кредитиране не съществува, а инфлацията всяка година е 120%. Държавата е забранила притежанието на долари от частни лица и всичко се върти на черния пазар. Реално по икономически показатели Аржентина е по-зле от Судан.
20
1
 
2
 
! Отговори
БУДА И ПЕЩА преди 1 година
Ами, щом са се споразумели, няма нищо лошо. Ние пък, тези на Радкото Митов, ги бихме в Луковит с 13. При това на 0. Ами от неговите отбори сме си. Как няма да го помним. ГОЛЯМ ТРЕНЬОР БЕШЕ. Е, шамаросваше, но това си е част от играта. А пък, г-н Тинко да поотслабне, за да го позная, като се видим. ТИНЕ, БЪЛГАРИ СМЕ СИ. Я да видиш дали има дупка на мрежата им след гола ми. А той казва, че имало много дупки, но и много са пропуснали. Но пък, през следващия сезон, аз наблюдавах мача от близо.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всички които не са балами купуват злато
18
8
 
6
 
! Отговори
Московски Икономист преди 1 година
Обърнете всичкето крипто в Рубли. Рублата е бъдещето - не го забравяйте. Искайте Рубли, Бленувайте Рубли. Запада ще фалира всеки миг, ето както говоря това, вече сигурно е фалирал. Може да не разбирам от абсолютно нищо, но знайте, че долара си отива. Поне това разбирам. Много съм вещ по въпросите за долара.
17
5
 
3
 
! Отговори
Пепи Петров Вгъзражд преди 1 година
Здравейте, Пепи съм. Всичко което правя е за жълтици. Плащат ми добре, за това се правя на родолюбец. Иначе съм за Москва на 100%. Да живее Путин, но това ако го кажа от трибуната, ще ме линчуват, така че това е под секрет.
16
5
 
3
 
! Отговори
бай Тошо преди 1 година
Това, което сме построили, Възраждане не могат да го боядисат. Иначе много се правят на мъже. Не сме видели да ремонтират нещо старо. Бузлуджа я взе запада, да я прави музей на социалистическата сатира и забава. Отваря врати тези дни - вече е готов.
15
14
 
7
 
! Отговори
Стиснигъзовец. преди 1 година
Пари за раздаване нямам. Аржентина на мен какво ми е дала или Русия?! Дето през комунизма изхранихме бедния руски народ с нашето земеделие? Там не расте нищо друго, освен червено цвекло, за това им изнасяхме жито, рапица, домати, краставици. Много сме дали на СССР, а в замяна получихме няколко инфраструкторни проекта, които си финансирахме сами, по руски модел. Това е истината. До тук с прехваления комунизъм. Сега и ЕС носим на гърба си, вечно някой ни използва, защото сме богата територия.
14
4
 
7
 
! Отговори
загрижен Путин преди 1 година
Обръщайте спестяванията в Рубли, иначе ще умрете от глад. Положението става опасно. Всички долари обърнете в рубли. И ако имате имоти, продавайте ги на руски граждани, за рубли. Това е бъдещето.
13
5
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
Тези, предишните от юношите му на Радко, най-известните, които познавам са Сашо от Йоглав, Флегмата Дидо и Вальо Марков от Слатината. Просто не знам кой от тях е най-добрия. Аз съм от следващия му отбор. А пък Тинко КОЧЕВ е приятел. При това, не само на мен, а и на г-н ВАЛЕНТИН МАРКОВ. Дайде марайне. Звездичките. Маминото Анче. Трета вечер. А пък по релси вървеше. Чак рак ла де. Отнове звездичките. Ще им ги. Ще ни цъфнат.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 членове на семейството на президента на САЩ Байдън са заподозрени в участие в корупция Сенаторът и председател на Надзорната комисия Джеймс Комър коментира първите резултати от разследването за корупция в семейството на президента на САЩ: Изглежда толкова зле, че няма да остане нито един Байдън за коледната снимка.