В търсене на изчезналата подводница: Чуха се звуци от почукване

Кислородът ще стигне за още 24 часа
Обновена: 22 юни 2023 06:35 | 21 юни 2023 09:40, Камелия Цветанова
70
В търсене на изчезналата подводница: Чуха се звуци от почукване
Снимка: БГНЕС

Продължава трескавото издирване на изчезналата в неделя подводница "Титан". Канадски спасителен екип е засякъл "звуци от почукване" в района, в който се предполага, че се намира изчезналият плавателен съд, предаде БНТ.

Съобщава се, че в продължение на часове на всеки 30 минути са регистрирани подобни звукови сигнали. Към момента обаче няма данни подводницата да е намерена.

Още по темата

По-малко от 30 часа остават преди кислородът в подводния апарат да бъде изчерпан. Час и 45 минути след отплаването си към океанското дъно, където е трябвало да достигне до останките от потъналия кораб Титаник, подводницата губи връзка.

В издирвателната операция по вода и въздух участват екипи на американската брегова охрана, канадския флот и други.
Площта, която се обследва, е около 20 хиляди квадратни километра. На борда на подводницата има петима души - основателят на компанията - собственик на апарата, френски и британски изследователи, пакистански бизнесмен и 19-годишния му син.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: подводницаТитаник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези милиардери имат доста кеш.Можеше поне да реконструират подводницата да носи повече запаси от кислород.Ако имаха запаси за 10 дена щяха да ги открият.
39
1
 
0
 
! Отговори
пътешественик преди 10 месеца
кораба в македония беше лош - претоварили го . батискафа е като асансйор 5 души 320 кг . избили са парите . сигурно струва 40 000 . вече няма надежди . 16 часа . няма сос, съобщения , крият информацията . на малка подводна капсула всичко може да стане . тя върви надолу и нагоре . под 1000 м няма живот , водата е студена , тъмно е , но изведнъж няма връзка . По уредбата нещо се е счупило, резервните едва ли , друго нещо .....
38
1
 
1
 
! Отговори
ссссссссс преди 10 месеца
Не се занимавайте с глупости. Пишеше, че преди две - три години същите са ударили Титаник, т.е. те го блъскат и никой не им търси отговорност, а сега сумати народ ги търси да ги спасява.
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хората хляб няма с кво да си купят те Титаник ще ми изследват дето е изследван 20 пъти и има 50 различни филма за това корито. Същите като алпинистите какво #&$ ** държат там? *** разходи се в парка, направи една тренировка във фитнеса, *** до плажа, поиграй на компа, книга чети в най-лошия случай! Неразумен народ.
36
1
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 10 месеца
Я пак....а въобще знаеш ли как в подводниците как се генерира кислорода...това са огромни инсталации...и основно не кислорода ти е проблем а СО2 който трябва да се премахва от подводницата....а за да генерираш кислород пак имаш нужда от енергия...но за разлика от тяхната която е на батерии в ядрената подводница енергия бол...
35
2
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 10 месеца
А да си чувал за океански течения...ако им спре двигателя не се знае къде ще е подводницата
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Влади не мародерство, а традиция! по морските закони каквото си намериш в международни води е твое!
33
2
 
8
 
! Отговори
Влади преди 10 месеца
Игла в купа сено - това е търсенето на тази консервна кутия в голееемия океан. Големи потънали кораби бяха открити след много десетилетия търсене, а за това нещо няма никакъв шанс. Спускането до останките на Титаник и вземането на сувенирчета от него си е мародерство. Духовете на мъртвите искат спокойствие .
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самата работа е много странна.Нали има кораб майка от който е пусната подводницата.Следователно се знае къде е и да се е отклонила не е много.Какво е това издирване на площ 20 хиляди кв км.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самата мисъл да слезеш на такава дълбочина е безумна, но на богатите хора, често им идват безумни идеи, защото мисленето вече е изкривено и виждат и преценят нещата по съвсем различен начин.
30
1
 
2
 
! Отговори
23 преди 10 месеца
Имам 100 000 лева
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак не е гаранция дали ако имат избор биха дали всичките си пари за да се спасят.Милиардерите имат девиз всичко давам,пари не давам.Има доста стиснати милиардери.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След поредица фалшиви новини, очакваме "героично спасяване" и холивудска продукция. Засега само събират идеи как да ги "спасят" за да стане по-интересен "действителния случай".
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще станат дълготрайна атракция към останките от Титаник.
26
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 10 месеца
Дай пример за друга вид който разполага с разум, който изследва света, който е построил цивилизация, който е разработил технологии?
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джъткат 4-ка белот в момента на спокойствие. Като се наиграят и ще изплуват.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може да имаш много пари и пак да си глу.пав и наивен.Богатството на петимата пасажери е 10млрда$ ,и хеи така за развлечение решили да се качат в подводница която се отваря само от вън и с нея да поразгледат ,,Титаник".Май и това не им се отдаде.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прозорецът за наблюдение ( илюминатор ) най-вероятно не е издържал на налягането
22
2
 
3
 
! Отговори
Deep Zone преди 10 месеца
Чук-чук! Кой е? Торин е, идваме 13 джуджета у вас да те пориме..
21
3
 
12
 
! Отговори
До 20 преди 10 месеца
Но пък близките им са късметлии и скоро ще са с още повече пари.