Летище "Лутън" спря работа заради пожар в многоетажен паркинг

Станало е и частично срутване на сградата
11 окт 2023 07:51, Елка Василева
12
Летище "Лутън" спря работа заради пожар в многоетажен паркинг
Кадър: YouTube

Летище "Лутън" в Лондон преустанови всички полети късно снощи, тъй като в един от многоетажните паркинги за автомобили на летището е възникнал пожар, което е довело до частично срутване на сградата, предаде Ройтерс.

Всички полети са преустановени "до 12:00 часа (местно време) в сряда, 11 октомври, тъй като службите за спешна помощ реагират на пожар в автомобил на паркинг на Терминал 2, който вече е довел до частично срутване на структурата", се казва в съобщение на летището, публикувано в "Екс" (доскоро "Туитър"), рано тази сутрин.

Пожарът е обхванал множество автомобили в паркинга на Терминал 2, съобщи местната пожарна служба и обяви, че става въпрос за значителен инцидент.

Не се съобщава за сериозно пострадали, но "един човек и шестима пожарникари са били засегнати от вдишване на дим", съобщи местната бърза помощ.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Batman преди 6 месеца
Сигурно някоия електрическа кола предизвикала пожара.. човека сие паркирал и до като си чете вестника в кафето колата му се зареждала,, по вероятно това да е ч..
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те този паркинг го построиха преди 2-3 години, сигурно още е в гаранция. Работя на 15 км от Лутън и тази сутрин си и мирише яко на дим и се вижда. 1200 автомобила са заминали- кофти ден да си застраховател
8
0
 
0
 
! Отговори
09 преди 6 месеца
Няма рев че *** са блокирани;)))
7
0
 
2
 
! Отговори
bl преди 6 месеца
"Пожарът е обхванал множество автомобили в паркинга на Терминал 2". ... Пак сте писали глупости. Лутън има само един терминал. Става въпрос за Паркинг 2.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що за бутафория е тоя паркинг, за да няма противопожарна система.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те на телефоните батериите им гърмят и се палят.Тротинетките и те като се намокрят,та електрическите коли ли няма да се подпалват сами?!
3
0
 
2
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 6 месеца
каса е ни . аз съ бил там мн пъти !
2
6
 
3
 
! Отговори
Мери преди 6 месеца
И нас кво ни касае това. Някакво малко огън че и вече голяма новина. Нито ще го види, нито ще го гасим. Пълнеж статия.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Електромобил? Да, добре! Вечв ви предупредиха, че такива работи ще са ежедневие. Продължавайте да насилвате хората да ви купуват бомбите съд закъснител на тройни цени пък после питайте кой ми акк. в гащ.