Украйна взривила петролопровод в руската Ростовска област

Русия е използвала тази инфраструктура за военни цели
45
Украйна взривила петролопровод в руската Ростовска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главното управление за разузнаване (ГУР) към Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че в руската Ростовска област е бил взривен петролопровод, използван от Русия за пренос на петролни продукти до танкери за военни цели, предаде Укринформ, цитирайки пресслужбата на ГУР.

"В ранните часове на събота, 6 април, в района на град Азов (Ростовска област), в резултат на взрива на петролопровода, използван за изпомпване на нефтопродукти от местен нефтен терминал към танкери на пристанището в Азов, натоварването на танкерите бе преустановено за неопределено време", подчертава украинското военно разузнаване.

Русия е използвала тази инфраструктура за военни цели, за да подкрепя военните усилия срещу Украйна, се казва в изявлението.

По-рано Укринформ съобщи, че на 2 април ГУР организира удар, насочен срещу завод за дронове камикадзе "Шахед" и петролна рафинерия в руската република Татарстан. Украински безпилотен летателен апарат с голям обсег на действие порази основното съоръжение за преработка на нефт в рафинерията в град Нижнекамск, причинявайки пожар, припомня Укринформ./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
15
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДО ИЗБОРИТЕ В ФАЩ ИМА 7 МЕСЕЦА И ДОТОГАВА НЕМОЖЕ ДА СЕ ОБЯВИ КОЙ Е ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА МЕЖДУ УКРАЙНА И ТЕТОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! И ДВЕТЕ СТРАНИ ИМАТ ШАНС ЗА ПОБЕДА . УКРАЙНА ЩЕ ПОЛУЧИ ТОЛКОВА МНОГО СИЛА АКО ДЖО БЪДЕ ПРЕИЗБРАН, ЧЕ НАПРАВО ЩЕ ГИ ПОПИЛЕЕ ПУТИНИСТИТЕ БАРАБАР С РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН. НО АКО СПЕЧЕЛИ ТРЪМП ТОГАВА УКРАЙНА ЩЕ БЪДЕ СМАЧКАНА ВСЯКАК И ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРА ПЕЧЕЛИ ПРИ ПОБЕДА НА ТРЪМП!
15
10
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Анонимен 14/ ТОЧНО ОБРАТНОТО ЛЪЖЛИВ ПУТИНИСТЕ!! АКО ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА СЕ ВДИГАТ ФАЩ БЛАГОДАРИ НА УКРАЙНА ЩОТО ТЕ СА ПРОДАВАЧ НА ПЕТРОЛ А НЕ КУПУВАЧ!! ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ ПУТИНИСТЕ!
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но за САЩ и ЕС не смеят и тръбата тече. Очевадно целта е да се ликвидира Русия и завземат нефта.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обективен, първо: ще струва няколко милиарда долара и второ: възстановяването на поразените от руските ракети генерации ще отнеме месеци и години.
12
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С вдигането на цените на петрола украйна вече вреди на интересите на сащ. Да не почнат да се появяват химарси уж пленени непокътнати в редиците на руснаците...
11
11
 
15
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Наводнения, пожари, сега и едно земетресение да ги друсне. Да си отдъхне света от руzкия тероризъм.
10
8
 
8
 
! Отговори
До ina преди 1 месец
А случайно дс ти идва наум че в тръмпела може да удари едно рамо на руснаците и войната да приключи много бързо с пълен разгром за украйна? Така пазире а петрола ще се се поуспокоят доста бързичко
9
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста търпелив се оказва Путин до този момент!-:) Един Кагебеец,трябва да притежава Железни нерви мисля! И той го доказва до този момент!-:)
8
15
 
9
 
! Отговори
До ina преди 1 месец
Без САЩ твоите покрайненци ще бъдат пометени от русия и никакви франсета няма да им помогнат. А русия си има мощности и в далечния изток, където пикрайненцире ще им е бая трудничко да стигнат, така със 120 долара на барел само наливат парички долсрчета в руската икономика
7
8
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
A министъра на енергетиката на Украйна Херман Галущенко е заявил вчера , че възстановяването на поразената от Русия енергосистема ще струва няколко милиарда долара. През нощта са били поразени в Украйна завод за ремонт на военна техника,военно летище и пункт за дислокация на чуждестранни наемници.
6
18
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Подобни источници са все украински и все лъжат.Но нищо няма да спаси хунтата в Киев от въжето.
5
6
 
10
 
! Отговори
ina преди 1 месец
Тръмпела спира американската помощ за Украйна. На Зеленски спира да му пука и набързо вдига петрола на 120-150 долара. :-D Тръмпела духа супата.
4
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Искандер" ликвидира няколко РСЗО, разположени сред жилищни блокове в Харков.
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-рано Укринформ съобщи, че на 2 април ГУР организира удар, насочен срещу завод за дронове камикадзе, удари и разруши общежитие на работниците в завода. Терористи, сър.
2
14
 
3
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Това е фейк...
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А яйца има ли, има ли в магазините?