Плюсовете на съжителството преди брака

Защо е добре да живеете заедно с половинката си преди да станете съпруг и съпруга
3 май 2014 23:00, Мария Дуковска
20
Плюсовете на съжителството преди брака
Снимка: Outnow.ch

Съвместното съжителство е стъпка, към която все повече двойки прибягват на даден етап от връзката си. Като при всяко нещо и по отношение на тази тема мненията са различни. За някои хора подобно решение е неправилно, тъй като убива романтиката и свежда любовта до битовизмите. Други пък намират живеенето с любимия човек за романтичен акт сам по себе си.

Когато обаче сте намерили човека с главно „ч“ и желаете с цялото си същество да обвържете живота си с неговия, то не е ли най-нормалното нещо на света да заживеете заедно? Везните се накланят още повече в тази посока, ако планирате да сключите брак. Колкото и грубо да звучи – би било глупаво да купите дреха, която ще носите цял живот, без да я облечете предварително, нали?

Ето и кои са плюсовете на съжителството преди брака:

1. По-евтино е.

Защо трябва да имате два апартамента, след като повечето нощи прекарвате заедно? Поддържането на две жилища е огромен разход, който бихте могли да редуцирате и да се радвате на повече пари – които да харчите за приятни неща, да събирате или въобще каквото още си пожелаете. В случай, че и двамата живеете в прекалено малки апартаменти, може да потърсите нещо достатъчно голямо и за двамата. Със сигурност отново ще харчите по-малко пари.

2. Опознавате се още по-добре.

Без значение колко дълго познавате своята половинка и колко нощи сте прекарали заедно, вие ще се опознаете много по-добре, едва когато заживеете под един покрив. Със сигурност ще откриете неща, които ви дразнят във вашия партньор и това е напълно нормално. За важните неща трябва да се говори и, разбира се, да се правят еднакво компромиси и от двете страни.

3. Споделяте отговорности.

Когато просто се срещате, всичко е много забавно и доста по-лесно. Обикновено с половинката ви споделяте най-приятните неща и всеки сам се оправя със своите задължения. Съвместният живот от друга страна учи двойките на споделяне на отговорностите, на повече подкрепа – неща, необходими за един здрав брак.

Останалите причини може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 10 години
има и такива жени но защо все избирате тях а не умните честни трудолюбивисъздаващи уют и спокойствиее ще има и противоречияно те са за добропри истинските семейства
14
0
 
11
 
! Отговори
КИРО преди 10 години
След третата година я чувствам като съквартирантка.....
13
2
 
3
 
! Отговори
до No 1 преди 10 години
по-добре си хвани мъж, ще се разбирате по-добре.
12
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Като реклама за GSM - връзка без обвързване. Разликата между съжителство и брак засега е проблемите с имуществото и избягването на развода. Колкото до начина на живот - всеки сам си преценява.
11
2
 
4
 
! Отговори
Х преди 10 години
До Павел, според теб съжителството как пречи на "домашно огнище", "създаване на дом", "обричане и посвещаване един на друг"?!?!
10
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 10 години
За ч....е никой нищо не е споменал!Само за+ и -!
9
0
 
6
 
! Отговори
7 преди 10 години
Най-добре,да си поживеят заедно преди брака,ама по възможност много да не се виждат през деня,че да се обичат наистина през нощта!И след брака така да продължи!Сууупер!Хем заедно,хем добра любофф!(пробвайте,ще се убедите как действа):))
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами *не без пари.Момата се доказва ,че е независима и бачка .И всичко останало идва от себе си
7
7
 
5
 
! Отговори
Павел преди 10 години
статията напълно пропуска да коментира понятия като "първа брачна нощ", "домашно огнище", "създаване на дом", "обричане и посвещаване един на друг" пред Бога и хората...Интересно каква ли част от преживяването на истинското семейство пропускат хората, които "си поносват булчинската рокля преди брачния ден". Сигурно е същото, като да се появиш с накапана с доматен сос бяла рокля на сватбата си, образно казано.
6
3
 
3
 
! Отговори
Клео преди 10 години
От астрологична гледна точка, ако рожденните луни на двамата са в напрегнат аспект-трудно ще живеят заедно.Може да имат супер секс,да са превъзходни приятели, да се обичат , но попаднат ли под един покрив -винаги единият неволно ще дразни другият и то с дреболии.В такъв случай-трябва да изберат-или да живеят разделено, или( ако вече са сключили брак)- да си дават максимално пространство/ всеки да си има свой кът/
5
0
 
10
 
! Отговори
Х преди 10 години
Де факто "съжителството" е по-важно от самия брак.
4
2
 
1
 
! Отговори
... преди 10 години
ne sam mislila po tozi na4in po temata
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-големият + е ,че се спестява от развода.
2
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повечето младежи и девойки през 1970-те и 1980-те, се омъжвали/оженвали най-често на възраст 20-25 години, след като вече са имали серийно-моногамен сексуален опит. Не знам как е на днешно време. Вероятно жената има преди брака проститутски опит, а може и девствена да се омъжва - то едното на другото не пречи, нали?
1
8
 
26
 
! Отговори
Илия 12 преди 10 години
"съжителството преди брака"За повечето жени това е УЖАС .Не всички успяват да скрият заядливия си характер, трудно е да се подмазваш дълго време . Жената обича да контролира и на много от мъжете им писва бързо, особено на богатите .В повечето случай, почват да се карат и се разделят .Ако има брак, жената бърза да забременее, за да е спокойна, че няма да я изгонят и ще и търпят прищявките .