Важни уроци, които научаваме, докато растем

Не трябва да се страхуваме от промяната
0
Важни уроци, които научаваме, докато растем
Снимка: photl.com

В годините помъдряваме, преоткриваме света край нас и научаваме ценни житейски уроци. Израстването на личността е свързано с много радости, лишения, препятствия, успехи и т.н. Ето някои от уроците, които научаваме, докато растем.

Човек трябва да признава грешките си, защото никой не е перфектен. Но не само това, важно да е не допускаме в живота си едни и същи грешки.

Трябва да оценяваме учителите. Не само тези, които срещаме в училище или университета. Учители са родителите, колегите, шефа, изобщо всеки един човек, който срещаме по пътя си, може да бъде наш учител.

Да бъдем добри приятели и да открием такива за себе си. „Който е приятел на всички не е приятел на никого.“ Аристотел...Човек е добре да създаде малко, но стойностни приятелства. Което означава, че трябва да има хигиена на социалните контакти.

Трябва да бъдем доволни и когато имаме малко. Щастието се крие в малките неща. Материалното дава сигурност, но не гарантира щастие.

Дисциплината е добродетел. Самодисциплина не бива да ни кара да се страхуваме, а да подхранва нашите амбиции към постигането на целите.

Трябва да бъдем отворени за критика. Никой не обича да бъде критикуван. Но градивната критика е тази, която често ни напътства да вървим по правилния път.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари