Някои от най-неудобните житейски ситуации

И как да се справите с тях без да се изложите безкрайно
13 сеп 2016 22:03, Теодора Драгоева
6
Някои от най-неудобните житейски ситуации
Снимка: outnow.ch

Всеки човек попада в редица неудобни ситуации в живота си, в които му се иска да реагира адекватно, въпреки че се излага, но невинаги успява да запази самообладание.

Ето и някои от най-неудобните моменти, които вероятно ще изпитате поне веднъж в живота си. Вижте как да се справите с тях възможно най-елегантно:

1. Ами сега! Забравихте нечие име
Ако познат човек ви поздрави с името ви и започне разговор с вас, а вие не се сещате за неговото, нормално е да се чувствате тъпо. Просто продължете непринудения разговор и се опитайте да си спомните името на събеседника си. Ако все пак не успеете, кажете му честно, че сте загубили телефонния му номер и искате да го въведете отново в телефона си, като изчакате той да си каже и номера и името. В краен случай признайте му любезно, че не се сещате как се казва, тъй като напоследък си имате много проблеми и това се отразява на паметта ви.

2. Упс! Съсипахте чужда изненада
Много е лошо да разкриеш чужда тайна или да развалиш чужда изненада – това може да те накара да се почувстваш наистина ужасно. Все пак ако изпуснете информация, която би трябвало да пазите в тайна, опитайте се да замажете бързо чрез рязка смяна на темата. Възможно е и човекът отсреща да не се усети какво точно е чул. В краен случай се извинете за ситуацията вместо да се правите на невинен.

3. Уф! Изпратихте имейл до погрешен получател
Не е много приятно да изпратиш имейл или текстово съобщение, адресирано до половинката ви, но получено от шефа ви. Не само, че може да се изложите много чрез твърде личните или разобличаващи фрази в съобщението, но може и без да искате да разкриете мнението за шефа си, което той не е трябвало да вижда. В такъв момент най-важното е да реагирате адекватно и да поправите грешката си, преди да е станало твърде късно. Обадете се на шефа си и му обяснете обстоятелствата. Кажете му, че съжалявате за думите си. Най-добре е да препрочитате всеки имейл, преди да го изпратите.

Още по темата четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Ситуация преди 7 години
Съвсем искрено казвате на някой колега, че шефът ви е ***. В този момент обаче шефът се оказва точно зад вас.Как да постъпите тогава?
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз вчера бях на среща с една яка мацка ама много ми се акаше и нямаше тоалетна никъде и накрая се ***. Ако може да посъветвате какво да правя, за да си върна доверието.
1
1
 
14
 
! Отговори
Язека преди 7 години
Леле...откъде ги преписвате тея глупости...?