Признаци на лоша комуникация в една връзка

Отговаряте си с една дума
27 ное 2021 22:41, Михаела Лазарова
7
Признаци на лоша комуникация в една връзка
Снимка: Istock

Един от важните компоненти на успешната връзка е добрата комуникация. В дългосрочен план връзката трудно може да просъществува и да устои на изпитанията, ако с партньора ви не установите здравословни навици в общуването. Начинът, по който разговаряте помежду си, по който се карате, думите, които използвате и начините, по които ги вмятате в общуването си, играят огромна роля за това колко дълбока и силна ще е връзката ви. Ако не се изслушвате, ако не уважавате мнението на другия, ако не се чувствате комфортно да изкажете истинските си чувства и мисли, тогава имате проблем с комуникацията.

Как трябва да изглежда здравословната комуникация?

Всяка двойка има стил на общуване. Той е като база, на която стъпват всички останали видове общуване – вербално и невербално. Въпреки различията в стиловете на общуване в различните двойки, някои базисни правила важат еднакво при всички. За здравословната комуникация в една връзка е важно еднакво да бъдат изразявани ценности, нужди, желания, смята терапевтът и психиатър Тамара Хил, цитирана от bestlife.com. Според нея, здравословната комуникация включва също честност и граници. Без тях отношенията се разпадат в повечето случаи.

В началото на връзката нещата може да изглеждат лесни, но със задълбочаването ѝ комуникационните навици могат да влошат отношенията, ако не бъдат изградени по здравословен начин.

Кои са признаците на лоша и нездравословна комуникация в една връзка?

1. Общувате предимно чрез съобщения.

2. Лъжете се един друг или единият партньор лъже постоянно, а другият го хваща в лъжа.

3. Не говорите за проблемите си открито. Замитате ги под килима и чакате бурята да отмине.

4. Партньорът ви често ви прекъсва.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
тя ми вика не в другата дупка. аз си мисля - идеално, хем няма риск да забременее .... и после реве и ми се сърди като я нанизах
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Позоваване на аргументи от миналото - това се случва при много спорове, а не само в случаите, когато са се скарали двама, чиято връзка нещо не върви.
1
0
 
2
 
! Отговори
Мишеее, преди 1 месец
Когато живееш от години с един човек, ти наидтина започваш да ЧЕТЕШ МИСЛИТЕ МУ в смисъл, че знаеш какво ще си помисли и как ще реагира във всяка ситуация. ЕДНОСРИЧНИТЕ ОТГОВОРИ не означават неперменно липса на комуникация. Случва се всеки ден да отговорите така, без да сте скарани или ядосани на човека до вас. ОТБРАНИТЕЛНА ПОЗИЦИЯ по време на спор може да заеме всеки.