Първокласно недоволство срещу Андреа и Валери

Ако това е лош пример, си представям критериите за добро, скочи певицата
Обновена: 19 сеп 2013 14:33 | 18 сеп 2013 11:01, Александър Попов
87
Първокласно недоволство срещу Андреа и Валери
Снимка: Facebook/Andrea official

Шумно рекламираната акция - Валери Божинов и Андреа изпращат първокласници в 138-о училище, предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Основният въпрос, който бе дискутиран, е доколко е уместно двамата да присъстват на първия учебен ден.

"Нито Валери Божинов, нито Андреа са присъствали в училището по наша покана. Те не бяха сред официалните гости", заяви директорката Магдалена Кръстева пред БНТ.

Оказало се, че в. "Стандарт" е предпиел дарителска акция сред децата за раздаване на помагало по английски език и ръководството се съгласило учениците от първи до четвърти клас да се сдобият с учебниците. "Ние се съгласихме. Знаехме за Валери Божинов, който бе придружен от Андреа. Аз лично нямам против никого", допълни Кръстева.

"Пожелахме на децата да са ученолюбиви, да си пишат домашните редовно, да не бягат от час. Неща, на които моето семейство ме е учило", разказа от своя страна Андреа.

Оказало се, че повечето ученици въобще не разпознали певицата и футболиста, но след като прочели в интернет, започнали острите критики. "Вероятно обществеността е реагирала така, защото са свикнали в това училище да присъстват космонавти, представители на японското посолство", предположи директорката на училището.

Самите ученици са раздвоени в реакциите си.

"Не го приемам, защото този начин на обличане, това поведение, текстовете на песни прави впечатление на децата. Може би наистина е виновна чалгата - кой с кого бил, на кой изневерил - всичко това се копира от децата, взимат маниерите, думите, отношенията", коментираха пред националната телевизия по-големи ученици.

Други, независимо от музикалните си предпочитания, бяха по-дипломатични и заявиха, че няма нищо лошо в това да подкрепят първокласниците и не са навредили на никого.

"Може би хората трябва да коментират не защо съм отишла при децата, а какви успехи съм постигнала в чужбина. Вместо да са горди, се чудят да намерят негативното. Не искам да давам урок на децата, това трябва да правят родителите. Човек трябва да бъде позитивен, да се научат да търсят хубавото, а не да мразят", каза още изпълнителката.

На страницата си във Facebook Андреа възропта срещу недоволството и етикетите "фолк певица".

"Включих се в кампанията, чрез която хиляди деца получиха нови книги за първия учебен ден. Когато ме поканиха от в. "Стандарт", бях изключително поласкана, че ще бъда един от хората, които ще могат да дадат в ръцете на един първокласник не някоя високотехнологична джаджа, а детска енциклопедия. Казах си, че във век на високи технологии и интернет, когато всяка минута на пазара излиза ново технологично „чудовище”, книгата е вечен спомен за първия ни ден в училище.

Днес обаче някой реши да направи сензация, поставяйки акцент върху старата дъвка за чалгата и примерите, които дава тя. Въпрос, който дори не смятам да коментирам, защото не „фолк певицата” е проблемът на българското образование.

Да, обличайки удобната мантия "фолк певица", винаги е лесният път да превърнеш нещо в сензация. Защото съм сигурна, че ако момиче като Парис Хилтън беше раздавало книги за първия учебен ден, днес това щеше да бъде "много положителна новина". Без дори да се замислим кой е раздавал тези книги? Всъщност това е основният въпрос: "Кой е достоен да раздава книги за първия учебен ден в България? Мадона, Анджелина Джоли или Селена Гомес?".

В такива дни ми се иска да бъдем повече българи... Посещението ми в 138-о СОУ "Васил Златарски" в София имаше една-единствена цел - да покажа на децата, че книгата не само е прозорец към света, а утъпкан път към бъдещето им. Ако това наричате "лош пример", тогава представям си какви са критериите ви за доброто. Не се срамувам от това, че се отзовах да направя по различен първия учебен ден на малките ученици. А на вас, уважаеми журналисти, пожелавам да оценявате повече българското, българските артисти и труда на хората, защото и вашият труд ще бъде оплют така някой ден", пише тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
3
 
! Отговори
Hromio преди 10 години
Не разбирам?! Какво толкова се е случило? Едно хубаво момиче да се появи и да свърши нещо добро и всички започват да го хулят. Сигурен съм, че всички по-долу псевдо моралисти и пуритани ще проточат лиги, ако Андрея застане пред тях на живо. Хубаво си е момичето.
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая Валери не я познавам. Неква нова фолк дива ли е!
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taзи *** крава можеше просто да изпрати дарението анонимно.Ама нали иска да изпъкне...
69
7
 
7
 
! Отговори
Димитрова преди 10 години
И двамата са облечени като всички млади хора в България .Що се отнася за личния им живот не мисля,че е работа на коментиращите,а за определението на Андреа ,че била к-ва на Пулев това само него и нея засяга.Аз лично не съм чувала да прави секс на улицата. Някой от коментиращите да е направил нещо повече от Валери Божинов ,а има мъже,които са развеждани над пет пъти,но не са известни . Пази боже от .......
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки ден подлагам щъкащите *** под химически обстрел.Нищо лично щъкащи паразитчета.Нищо лично.Така и така ще ме надживеете.
67
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Андреа - не постигнала нищо в живота си, освен това че е к----та на велиикя Кубрат Пулев, и валери Божинов, който след като се мота в ИТалия и сменяше к-----а след к-----а го изметоха като ***. Между впрочем не съм съгласен на АНдреа да й бъед лепен поянитето фолк певица, фолкпевица е Николина Чъкрдъкова, АНдреа е ПОПфолкпевица, не смесвайте фолк с попфолк или инаеч казано чалга.
66
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв по-лош избор за среща с първолаците на един от най-важните дни от живота им: Валери Божинов - провалил се футболист най-вече заради пословичния си мързел, по-известен с личния си живот отколкото това, което прави на терена. Андреа - силиконова чалга певица със съмнително минало! И тези двамата изпращат първолаци?!?! Погледнете я чалгарката само как е облечена..с толкова дълбоко деколте ли се ходи на такова мероприятие?! Облечена по този начин бихме си помислили, че след това ше снима порно
65
2
 
23
 
! Отговори
боби преди 10 години
До Крайдали е случайно, че единствения коментар, който е в подкрепа на "андреЯ" и националната издънка - Божинов, е супер неграмотно написан? :) За това - вън *** от първия учебен ден да не станете такива :)
64
2
 
26
 
! Отговори
bobi преди 10 години
баш тоз' змей да показва, че книгата е прозорец към света и отъпкан път към бъдещето. Колко ли книги е изчела родната фолк дива? И списанията, драга, не са книги :)
63
3
 
18
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 10 години
В тази връзка перифразирам един стар култов виц.- Как беше преди Парис?- Чалга и простотия.- А след нея?- Чалга, простотия и чувство на дълбока благодарност...
62
4
 
21
 
! Отговори
реалиста преди 10 години
Колко ли книги е прочела и с какво съдържание?
61
41
 
16
 
! Отговори
Край преди 10 години
Браво на Андрея и Валери. Поздравявам ги за това което са направили. Не смесвайте игрите за възрастни с възпитанието на децата. Всеки си вади хляба по някакъв начин. Сигурно предпочитате мазен политик /примерно Сашо Апашо/ или професор от ВУЗ / дето взема подкупи и загражда студентките или някакъв светец да дойде да посрещне децата ви в първя учебен ден. И Андрея и Валери са млади хубави хора които си стоят на краката и не са ви искали пари на заем нали.
60
5
 
26
 
! Отговори
До Tina преди 10 години
Фолк певица и чалга певица в България се разбирира едно и също.Валя Балканска и другите като нея ,народа ги възприема като НАРОДНИ певици които пеят песни от българския фолклор .Разликата е толкова голяма че щом не си я разбрала ясна си ми .А тая пикла чалгарка първо да се нарече с истинското име ,а не да я е срам от българското ,щото Андреа ми звичи като чуждестранан травестит.
59
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато успее да в цялостната си визия да изглежда достойна, за да раздава книжки и някой я оплюе, тогава ще има правото да се жалва, че хората гледали негативното. Стила "селско барби" и силикона на показ няма как да ти заслужат уважението на хората. Сори!
58
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То да бяха поканили някоя стриптизьорка по-добре, поне няма да обременява децата с пошлите си и *** песни.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За #46Да.
56
4
 
30
 
! Отговори
HEXAGON преди 10 години
Вижте сега , че чалгата е боклукджийски продукт - така е ! Но не Андреа и други тем подобни са основните виновници в подбитото детско съзнание - те са само спомагателен фактор , а истинската причина е в самите родители , които позволяват на децата си да се поучават от тези личности ! Аз защо не съм пристрастен към чалга и ми е противно да я слушам , камо ли да я копирам.... на времето родителите учеха децата си по съвсем други начини , а днес забелязвате ли как възпитават ?
55
2
 
13
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Ужас
54
46
 
12
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Андреа е умно момиче. Уважавам това у нея. Избрала си е пошлостта на чалгата за своя работа - нийн избор. Само заради интелигентността й не се изказвам лошо за нея.Но, моля всички, само едно: "Фолк певица" не е обидно название. Бихте ли обидили Валя Балканска или Стефка Съботинова? Моля, и журналисти и обикновени хора, наричайте ги с точното название "чалга певица". До българския фолк/фолклор много малко хора имат душевността да се докоснат и изпълняват. Имайте уважение към него.
53
9
 
20
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Гафа е на в.Стандарт, можеха да поканят Ивет Лалова и Графа примерно.....А и не бъдете чак такива хейтъри има и по-важни гафове на дневен ред....