Мерил Стрийп поиска еднакви права на мъжете и жените

Тя изпрати до Конгреса и книга "Равни означава равни"
24 юни 2015 20:45, Петя Славова
6
Мерил Стрийп поиска еднакви права на мъжете и жените
Снимка: архив, Reuters

Актрисата Мерил Стрийп изпрати писмо до всички членове на американския Конгрес, в което поиска от тях да възродят поправката на конституцията за еднакви права на мъжете и жените, която политически е в латентно състояние, откакто е приета преди четири десетилетия, предаде Асошиейтед прес.

"Пиша ви, за да Ви помоля да защитите равноправието - на майка си, дъщеря си, сестра си, съпругата или на себе си, като подкрепите активно поправката за равни права" - пише Мерил Стрийп в писмото си, изпратено заедно с книгата "Равни означава равни" от Джесика Ноуърт.

Конгресът приема поправката за равни права през 1972 г. През следващото десетилетие я ратифицират 35 щата, с три по-малко от необходимите 38, за да бъде добавена в американската конституция.

Мерил Стрийп, която в понеделник навърши 66 години, е сред многото знаменитости, които заявяват, че неравенството в средните заплати на мъжете и жените е една от причините, поради които поправката е необходима и е от практическо значение.

"Цяло ново поколение жени и момичета говорят за равенство - равно заплащане, равна защита от сексуално посегателство, равни права" - пише Мерил Стрийп. В Холивуд и Вашингтон има хора, според които поправката за равни права е отживелица.

Мерил Стрийп изрази енергично подкрепата си от залата, когато приемайки наградата си "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля, Патриша Аркет призова за равенство в заплащането и равни права на жените. Мерил Стрийп има рекордните 19 номинации за "Оскар". Тя е печелила наградата три пъти.


6
Още по темата: Мерил Стрийп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.