От САЩ: Меган беше възможността британската корона да се промени

Белият дом подчерта, че Хари и Меган са частни лица
9 мар 2021 15:15, Елка Василева
168
От САЩ: Меган беше възможността британската корона да се промени
Снимка: БГНЕС

Повече от денонощие след излъчването на интервюто на Опра Уинфри с британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл продължават реакциите от политици, видни фигури и медии на заявеното в този разговор.

Говорителката на Белия дом Джен Саки приветства куража на двойката да прояви такава откровеност, но подчерта, че Хари и Меган са частни лица.

Още по темата

Британският премиер Борис Джонсън припомни, че винаги е изпитвал най-голямо възхищение към кралицата и нейната обединяваща роля в страната и в Общността на нациите. Що се касае до останалото, до всички въпроси, свързани с кралското семейство, Джонсън припомни, че досега изобщо не ги е коментирал и няма да го направи и този път, предаде БНР.

Най-малкото дете на покойния правозащитния Мартин Лутър Кинг -Беренис Кинг, припомни, че да си член на кралско семейство не те предпазва от опустошението и отчаянието, причинени от расизма.

Цветнокожата поетеса Аманда Горман, прочела затрогваща поема на церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън, заяви, че Меган е била най-голямата възможност на британската корона да се промени, да се обнови, да се помири с новата ера, но тя е пропуснала този шанс за промяна.

Националната британска гореща линия за превенция на самоубийствата обяви, че споделяйки личния си опит с кризата, през която е преминала и която е превъзмогнала, херцогинята на Съсекс е напомнила на всички, че те не са сами и че има помощ на разположение.

Дружеството на издателите - британска медийна организация, припомни, че британските медии не са тесногръди и слепи фанатици, както намекнаха Хари и Меган, и че те няма да изоставят жизненоважната си роля да държат сметка на богатите и влиятелните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меган си въобрази,че се снима във филм като Мегаляшка/Пепеляшка/ на Дисни.Болшинството граждани на САЩ си вярват,че световната историята започва със САЩ,но не е така.Престанете да ни занимавате с тези особи.
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...и че те няма да изоставят жизненоважната си роля да държат сметка на богатите и влиятелните."ХахахахахАХАХАХАХАХА, 'бати и ФАРСА! Верно ли има някой който да им вярва и им се връзва на лъжите? Били държали сметка на богатите....баахахахахахахахахахаахахаха.
123
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 138Титлата принц се дава по преценка на кралицата. Ако тя откаже да даде титлата на детето, то няма как да я получи. А децата на Хенри няма как да получат титли "принц" или "принцеса", защото така ще се вредят в наследствената линия за трона. А кралицата не може да допусне те да са там, тъй като Хенри НЕ Е син на Чарлс. Неговата кръвна връзка с Кралското семейство е само през майка му, тя е далечна братовчедка на Чарлс. И никакво мрънкане и публични драми няма да променят това.
122
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меган не може да не знае ,че титлата принц се дава само на децата на монарха и децата на неговият наследник на трона.Хари е принц защото е син на наследникът на трона принц Чарлз .Но децата му не са наследници трона ,такива са децата на батко му Уйлям.
121
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меганса е отпадъчен придатък ,който напълно естествено отпадна от кралското семейство.Сигурен съм ,че с времето ще става все повече безинтересна и до 3-4години ще се разведе с Хари.
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази Меган се оказа по-добър сив кардинал и от кралицата
119
1
 
16
 
! Отговори
Жена преди 3 години
Ако мъж се беше оженил за принцеса, скаран с цялото си семейство и приятели от детството. Който за две години успява да отдели и принцесата от работата й, семейството й, приятелите й и дори държавата в която живее. Феминистката Меган как щеше да реагира? Класически нарцисист-социопат, без елементарно възпитание и класа. Не говори от името на всички жени, не говори от името на всички цветнокожи, просто се упражнява в така модерните "толерантности", с надежда поне 14 годишните американци да вържат
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще й се сериалът Bridgerton на живо и тя в ролята на кралицата. Ако иска свобода, никой не й пречи да се отглежда тихо и мирно кокошки и да си работи некоя работица.
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSЗащото снахичката Мегън й се ще да стане кралица. И да модерниизра. Щом е тя, значи ще е модерно.
116
6
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
аз пък не мога да разбера зашо толкова ни занимават с тази мухлясала монархия - ами разбира се, че тия тю.ф.леци са расисти, как иначе, цялата им колониална политика е пропита от това.В това отношение, французите са пичове - решиха радикално и генерално въпроса още през 1793 на площад Конкорд
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата и братът лоши и пленници на системата, ама бабата хубава. Ами кой я създава системата? Тюрлю гювеч в главата на този Харко
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мегито казва, че не е търсила в Гугъл нищо за кралската фамилия след първата среща с Хари. Но много добре повтаря действията на Даяна, която бременна с Уйлям се хварлила от стълбите в пристъп на отчаяния. Та и тя бременна с първото имала помисли за самоубийство.
113
1
 
4
 
! Отговори
до Че как не преди 3 години
Че как не се самоуби тази.----------Не си разбрал контекста, бе, "балкански британец"!Булкатъ намеквъ, че може малку да я "самоубият"!
112
4
 
11
 
! Отговори
Че как не преди 3 години
Се самоуби тази. Де този късмет за всички. Верно реват като карпатски мечки. DMS Хари и Меган. Да им се съберенякой долар, че да не продължават да се излагат и да плюят роднините си. Златотърсачката с всички се е изпокарала, а сега го прави и за пари.
111
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От САЩ: Меган беше възможността британската корона да се промени----------Казах ли ви го вчера, бе, "Минусчета"!!!!Ако "бабчето" повтори номера с Диана...Скачат Чернокожите по Европа и в Британия, BLM, Антифа, Феменистки, ЛГТБ, Медийните гиганти в Щатите и Британската монархия - Абдикира!!!Мегънчето не съ шегува и взема сериозни предпазни мерки.Това интервю беше много силно Предупреждение!Ха, сега пак слагайте "минусчета"!-))))
110
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МилатаАми на 36г не е знаела къде отива и искала да води парада в чуждото и то кралско семейство
109
2
 
17
 
! Отговори
интересно преди 3 години
има една чудесна българска поговорка - "Волът като рие, пръстта на гърба му пада"Та така и с Хари и жена му.Това с интервюто вече не е семейно-битова драма, а е с политически привкус, намесвайки расизма.Хари дори си няма идея в какъв филм го вкараха.Ще си пати много.Накрая ще остане самотен и презрян.
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи Хари си го каза, фамилията му спряла парите и той сега плюе с надежда да го зафинансират наново, та да не му се налагало да се продава на Нетфликс. Ако фамилията не поддаде, с булката ще продължават да изнасят пикантни подробности от дворцовия живот.И на село и в кралските фамилии все едни основни проблеми: защо на мене ми дават по-малко
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да внимават в тунелите
106
1
 
14
 
! Отговори
стана ми тъпо преди 3 години
И аз като ми се роди дете, гледахме че очите му са сини като на майка ми. Защото моите и на сестра ми са зелени. Това явно ще да е някакъв расизъм в семейството.Кога ще спрат да ни занимават с такива комплексари.