3 дни воден ад в Дупница и Кресна

Стотици наводнени къщи, разбити пътища и мостове
Обновена: 6 дек 2010 08:52 | 6 дек 2010 08:52,
46
3 дни воден ад в Дупница и Кресна
Снимка: БГНЕС

Продължава бедственото положение в Дупница и в Кресна, съобщиха от "Гражданска защита".

Тази сутрин значително са спаднали нивата на реките.

Около 60-70 са наводнените къщи в Дупница, обяви кметът на града Атанас Янев.

По думите му - отделно по селата има още около 20. До момента са описани около 90% от щетите в Дупница, причинени от наводненията през почивните дни.

Още по темата

"Продължаваме да отстраняваме всичко онова, което водата нанесе като поражения и на хората, и на инфраструктурата на общината", заяви кметът.

Той обясни, че се оправят пътища, скъсани електропроводи, стълбове. "Най-вече обаче сме се насочили към хората, за да може да им помогнем", изтъкна Янев пред "Фокус".

Продължава работата и по възстановяване на главен път Е-79 София – Кулата в района на Кресненското дефиле.

Агенция "Пътна инфраструктура" е мобилизирала цялата си налична техника за по-бързото възстановяване на пътя.

Спасителни екипи на Гражданска защита с тежка техника денонощно осигуряват нормалния трафик по обходния маршрут Гоце Делчев – Банско - Разлог – Предела – Симитли и обратно.

В София остава затворено движението за автомобили по южното платно на Околовръстен път, съобщиха от Столичната община.

Продължава работата по отвеждане на скатните води и извозването на скална маса и инертен материал.

В момента специализирана техника раздробява скалните маси, натрупани в корито под пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
макето преди 13 години
Абе,да прости Господ,ама и тия надолу са еднииии.......мани..мани..
43
1
 
1
 
! Отговори
Посейдон преди 13 години
Кризата вече започна да прелива и в Сливница !
42
2
 
3
 
! Отговори
mutata plovka преди 13 години
хората са казали "ЖЕНА И ВОДА КАТО ТРЪГНАТ СПИРАНЕ НЯМА"
41
10
 
3
 
! Отговори
turkinq преди 13 години
DA NAPOMNQ NA VSICHKI KOITO SE RADVAHTE NA NAVODNENIQTA V ISTANBULETO 4E VI SE VRA6TA ZA6TO LI SEGA NIKOY NE SE SMEE TUK VAV FORUMA
40
0
 
2
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
хахахаха пич благодаря ти,че ме развесели :)))))) Великаличност, която е пребивала полицай в центъра на София!Май, че болния си ти или си психически недобре!?
39
1
 
2
 
! Отговори
Phil10 преди 13 години
Kak какво общо имал дъжда с ББ? Нали цяла Европа се наводни, страшни порои и наводнения, бедствени положения... Толкова ли не можеха едни превантивни мерки да се вземат?!? Да се почистят коритата, да се направят диги... Все им криво е криво нещо за бездействието, Щото разбираш ли, нас може и да ни отмине... Е да, ама не!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МММ да трябва да се благодари на тези хора по багерите и камионите,от Гразданска защита,пожарникари,защото много от тях си рискуваха живота за да спасят други,Аз също имах "удоволствието" да видя ка приизжда Струма в тъмнината /в района на Драгичево/ и наистина си мисля че трябва да се осъдят много хора строили незаконно където им падне,хора давали разрешение за такова строителство и тези който само крадат парите отделени за почистване на речните корита
37
0
 
8
 
! Отговори
666 преди 13 години
на никого не пожелавам да види 8 метровата Струма да прелива в тъмината.Природата за пореден път ни показа колко незначителни сме..И ако някой си прави нескопосана PR акция на неин гръб-рано или късно ще се издъни...Нека правителствато се занимае с нещата в неговата власт-да събори незаконните строежи,да накаже лакомите депутати и екс шефката на ДФЗ ...А инче ББ и да виси и да не виси по наводнените точки и пещерите-все тая,други вършат истинската работа-ония на багерите и от ГЗащита,и без него
36
0
 
0
 
! Отговори
М преди 13 години
Напълно съм съгласен с теб,но нали знаеш че точно големите икономики няма да се спрат или да вземат някакви мерки и ще страдаме всички заради лакомията на някой
35
3
 
1
 
! Отговори
М преди 13 години
Ти си болен,ходи се лекувай,щом обиждаш такава Личност като Рашидов,ти си болен,затова няма грам културни ценности в народа и се кефите на турски сериали,просто нямам думи,скоро и Апостола ще ви е крив за нещо,като критикуваш толкова,какво направи ти за своята родина неробе.Дори да е некадърно,пак се прави нещо и се усвояват европари,а не се краде като за свеовно и да се строят 2 км магистрала за 10г,както беше при някой предишни управляващи
34
1
 
26
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
Това е една малка репетиция на бедствията който ще има в бъдеще. Източваме нефт, газ, копаем въглища и всичко това се изгаря. Населението нараства некотрулеруемо, с което и нуждите от потребление на горива и суровини. Човечеството реже клона на който стои. Големите икономики и държавите с голямо население трябва да се спрат и да вземат мерки, защото такива като нас са само потърпевши за жалост.
33
2
 
1
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Грешка в Италия :)))
32
3
 
5
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Да глупаво робче, а аз не съм фес, но твоя любимец назначи фес за министър на културата и той не ходи по острови,а ходи за 400 000 еври при любовницата си в Испания! :)))
31
5
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
И какво ми се хвалят,че строят бързо магистралоте като ги правят некадърно,не че предните не ги строяха хем бавно и хем накдърно, но факт е че всичко е популизъм на бат ви Бойко!
30
4
 
2
 
! Отговори
M преди 13 години
Скрии си феса малко злобо,може и да не са супер способни,ама поне не са в отпуска по разни острови както беше крадливата Етем нали
29
3
 
11
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
И да не би през соца е валяло по-малко дъжд!НЕ! Просто сега всички фирми са на мутри приближени до властта и взимат милиони от данъци които вие плащате и после пороя като ви бутне къщите викат,че нищо не може да се направи!РОБИ!!!
28
5
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Наистина много *** народ-ако беше сега Емел Етем на власт щяхте да ревете до небесата колко са крадливи и некадърни, но нали супер сподбната Фандъкова и Супер Б ви управляват и си траете!Баси жалката картинка за това няма да се оправим никога!!!
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Късопаметен е народа много, май забравихте наводненията в Цар Калоян и (без)действията на Емел Етем тогава?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ot koga GERB i po specialno Borisov ima neshto obshto s dyjda i atmosfernite uslovia. Typ bylgarin prost. V nikoi drug novinarski site angloezichen ne sym vidial podobni prostotii. Ama ganio si e selianin i e dlyjen da si pokaje prostotiata.
25
0
 
3
 
! Отговори
мъни мъни мъни мъни преди 13 години
Малииии стройтелните фирми как ли потриват ръчички... За един сватба за друг брадва.....