"А днес накъде" - на откриването!

Новият филм на режисьора Рангел Вълчанов „А днес накъде” ще открие 12-ия София филм фест на 6 март
6 фев 2008 18:45,
2
"А днес накъде" - на откриването!
Кадър от филма. Снимка: София филм фест

Новият филм на режисьора Рангел Вълчанов „А днес накъде” ще открие 12-ия София филм фест на 6 март. В същия ден, фестивалните зрители ще имат уникалната възможност да видят и незабравимия „А сега накъде”.

„А днес накъде” се превърна в специално събитие още на световната си премиера, която се състоя на фестивала в Карлови Вари през 2007 г. Специалното отношение на Чехия и фестивалът в Карлови Вари към Рангел Вълчанов не е случайно.

Двайсетина години, след като млади и стари въздишаха в прехлас по незабравимия филм на Рангел Вълчанов, „А сега накъде?”, неуморният  режисьор  успя да събере отново почти всички от 26-мата тогавашни витизчии, повечето от които днес вече известни актьорски имена, за да заснеме мечтаното продължение на филма, озаглавено “А днес накъде”.

Сред актьорите са Албена Ставрева, Ани Вълчанова, Генади Николов, Георги Енчев, Георги Стайков, Димитър Горанов, Елена Арсова и много други. От 26-мата студенти във ВИТИЗ, изиграли ролите в първия филм, не участват само трима.

За персонажите в “А сега накъде” филмът беше откровение, докосване до мечтаното изкуство, изпълнено със силни емоции, предизвикателство и в същото време голям купон, сбъдната мечта, един нов шанс.

Сега, в навечерието на своята специална фестивална премиера, с постоянните препратки между минало и настояще, “А днес накъде” представя актьорите през погледа на сбъднатите им и несбъднати мечти, намирането и ненамирането на спасителния остров, пропуснатите шансове 20 години по-късно – не само на театралната сцена, но и на сцената на живота.

Сценарият на филма е дело на Рангел Вълчанов и Георги Данаилов. Оператор е Радослав Спасов. Композитор е Кирил Дончев. Художник е арх. Ирина Стойчева. Художник по костюмите е Красимира Врингова. Монтажът е дело на Мария Ханджиева. Звукорежисьор е Александър Симеонов.

Продуцент е директорът на София Филм Фест - Стефан Китанов, а негови копродуценти са: Димитър Гочев, Николай Ишков и Петър Одаджиев.

„А днес накъде” е сниман на High Definition - най-модерната дигитална технология вече се налага на кинопазара.

Филмът участва в конкурсната програма на 28-ия международен фестивал „Братя Манаки” (2007) в Битоля, Македония и е поканен в конкурса на международния фестивал в Кливлънд, САЩ.а

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо за някои рецензии има възможност да се остави коментар, а за други - няма?