Френска легенда

На 4 април начело на партито ще бъде легендарният френски DJ Antoine Clamaran
4 апр 2008 10:44,
Френска легенда
Снимка: Ялта

На 4 април начело на партито ще бъде френският DJ Antoine Clamaran - официален резидент на световния моден канал FTV.

Той е един от създателите на френския хаус звук, както и безспорен трайбъл хаус пионер, който в момента е със статут на жив класик като ди-джей, продуцент, ремиксатор и компилатор на миксирани дискове.

Clamaran започва да работи като ди-джей през 1983-та, като в началото на 90-те вече е осъвършенствал толкова уменията си зад грамофоните, че най-актуалното радио по това време го взима моментално на работа.

Не само това, но парижкият клуб Palace – френският еквивалент на „Studio 54” го избира за резидент на мястото на друга френска легенда – Laurent Garnier.

През 1992 Antoine Clamaran решава да се пробва като продуцент и още с първия си опит заковава хит - "I've got music in me" продава 100 000 копия. Всички френски музикални компании започват да го преследват за ремикси, като скоро през студиото му за нови версии на хитовете си минават Jean Michel Jarre, Gloria Estefan и Dead or Alive.

Следващият продуценски опит под името Omega носи на Clamaran още 250 000 продадени бройки и шанса да работи с Blue James – певецът на Basement Jaxx.

Резултатът е хитът "We Come To Party", което превръща името на DJ-я в едно от най-повтаряните в клубната вселена.

В момента Antoine Clamaran е резидент на двата най-горещи клуба в Париж - Les Bains Douches и Le Queen, а компилирането на музиката за FTV и Eurosport е сред другите му приоритетни задачи.

Antoine Clamaran е в Ялта на 4 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание