Danny Tenaglia - кръстникът на Ню Йоркския хаус идва у нас

Партито The Masters Of Sound ще е на 9-ти април
5 апр 2008 09:44, Петя Славова
2
Danny Tenaglia - кръстникът на Ню Йоркския хаус идва у нас
Снимка: space-ibiza.es

Eдни от най-големите имена на световната хаус сцена ще се изсипят през април в Ялта. Музикалното парти ще се вихри под името The Masters Of Sound.

И след като на 4 април гостува един от важните ди-джеи на канал FTV – Antoine Clamaran, идва голямото предложение за парти е хаус от Ню Йорк, донесен от Danny Tenaglia. Партито е на 9 април, а три дни след него идва и резидента на Playboy Mansion – Dimitri from Paris.

Danny Tenaglia идва за първи път у нас. Той е доста известен като автор на хаус класиките „Music Is The Answer” и “Elements”, с ремиксите си и продукция за над 200 артиста, сред които Мадона, Блонди, Пет Шоп Бой и Депеш Моуд, както и с епичните си сетове често продължаващи над 20 часа.

Кариерата си, музикантът започва през 70-те в родния Ню Йорк. Макар едва 10 годишен, той вече е вдъхновен от легендарния клуб Paradise Garage и един от първите хаус ди-джеи в историята DJ Larry Levan.

Звездната му слава идва, когато Danny Tenaglia се мести в Маями. Връщайки се в Ню Йорк вече има зад гърба си резидентство в основни клубове като Twilo, Roxy и Tunnel, преди да създаде легендарната си нощ "Be Yourself" във Vinyl.

Още нещо интересно около него е начинът, по който си докарва прякора „DJ’s DJ”. Всичко се случва на едно парти, когато успява да разтанцува дори самите ди-джеи, които принципно не танцуват. Партито е на Winter Conference Miami 2000.

Следващото парти за месеца е на 18-ти с любимеца на българските клабъри Hernan Cattaneo. Последното парти за април е на 26-ти с англичанина Pete Tong.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.