Анкара: Нямаме териториални претенции към България!

Картата, присвояваща си част от нашата територия, вече била изтеглена
8 юни 2012 19:39, Елка Василева
435
Анкара: Нямаме териториални претенции към България!
Официално: Турция няма териториални претенции към България. Снимка: архив, Reuters

Турция никога не е имала и няма териториални претенции спрямо България и своите съседи. Това заяви посланикът на южната ни съседка Исмаил Арамаз, който беше поканен на разговор от министъра на външните работи Николай Младенов, съобщи МвнР.

Повод за срещата бяха нашумелите напоследък медийни публикации за сгрешената карта на Турция в някои учебни помагала, публикувани в Истанбул.

На картата части от България, както и други страни, бяха включени в пределите на Турция.

Посланик Арамаз информира българския външен министър, че компактдискът с въпросната карта, изготвен в рамките на местна образователна програма в Истанбул през 2009 г., е бил изтеглен още на същата дата, на която е било установено, че е грешна, съобщиха от Външно.

Компетентните органи са изразили своето съжаление пред обществеността за допуснатата грешка, каза още турският посланик.

Още по темата

В разговора беше обсъдено и сътрудничеството между България и Турция по широк кръг от въпроси, свързани с обстановката в Близкия изток.

Министър Младенов отбелязал конструктивния напредък между двете страни по изграждането на газовата интерконекторна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aman nideiti mnoo na stresnahti pet a6laka dunava 6a prepluvat :)
362
0
 
5
 
! Отговори
до 420 преди 11 години
какво искаш от хора, чието племе се казва пуйка, а знамето им е многократно употребявана дамска превръзка.
361
0
 
3
 
! Отговори
Хитлер до 420 преди 11 години
Хайл Ердоган, Хайл Ердоган или Ердоган акбар, Ердоган акбар.
360
5
 
2
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
419 - Много сте мънинки, за да можете да се гаврите с такъв великан като Ердоан! Ама дерзайте!
359
0
 
6
 
! Отговори
до 417 преди 11 години
Гаврата не е с Ванга, а с "умният Ердоган", дето нарежда на жените по колко и как да раждат.
358
7
 
1
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
415 - Стига сте се гаврили с паметта на горката жена бе, ***! Баба Ванга била казала! На баба ти вангата!
357
3
 
8
 
! Отговори
до 411 преди 11 години
какво искаш от хора, чието племе се казва пуйка, а знамето им е многократно употребявана дамска превръзка.
356
4
 
7
 
! Отговори
до 413 преди 11 години
Интересна работа, защото наскоро един турски вестник публикува, че в една огнеупорна каса в мазето на Ердоган са открили автентични ръкописи на баба Ванга. На едно място в тях с големи букви е било записано, че Турция ще престане да съществува, както се случи с Отоманската империя, и това ще стане през 2020 година. А до 2025 година в Европа няма да остане нито един мюсулманин. Всички мюсулмани ще си отидат по местата откъдето са дошли навремето дедите им с оръжие, защото истината и правдата се забавят, но не се забравят. Ердоган всеки ден четял докато се разболял. Аллах и баба Ванга акбар, Ердогане.
355
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе Турците ги видяхме кво преставляват на форд бояр в франция винаги последни .ни им пожелавам лошо защотото ни са съседи много лошо сме видяли от тях но да простиш е по трудно отколкото да мразиш.нсека да направят така че да им простя изцяло с добрини.
354
4
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьо до 406 преди 11 години
в чекмеджето на Ердоган са видели предсазанията на баба Ванга ...и някои пресказания са били закръглени с химикал една от тях е че през 2027 година цяла европа ще бъде под власта на един мюслюмански народ....не напразно невикат хората Ердоган е умен човек
353
3
 
4
 
! Отговори
до 406 преди 11 години
до 406 комплексиран българин все още си мисленето насадено от комунистическата пропаганда и си мислиш че българинът е по добър ,по умен , по учен,по работлив от турчина да ама не ако беше така нямаше България в този хал като погладнеш от страни България виждаш че името и се споменава само с корупция, мафия ,далавери ,бедност, *** ,подкупи,стареещо население и злоба или накратко казано със нищо хубаво не се споменава,комунизма ви отучи от работа,по работливите , по способните ,по смелите поеха риск и емигрираха дано да се оправи България но с такива като теб това трудно ще стане
352
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
анадолски полу човеци гледайте си малцинствата защото те са 30%.Изрел и Гърция могат да ви унищожат пуйката.
351
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не плюйте по ***,той е отишъл там да работи,това са 70 процента от младите деца които тука не могат да си намерят работа защото бяха прокудени за да могат необезпокоявани комунистите и техните деца да крадат.Не плюйте губетчиите, те са наши деца прокудени заради мизерията в която ни вкараха със своето 60 годишно. управление комунистите.Прекланям се пред вас деца на 23 годишния преход които не търпите,а избягахте.Дано един ден се върнете тук.
350
0
 
1
 
! Отговори
до 357 преди 11 години
Добре де ,ама преди да ги подгонят монголите те откъде идват и защо имат думата,,ТЕНГРЕ,, и првени ли са в Турция ДНК проучвания..
349
1
 
4
 
! Отговори
до 251 преди 11 години
Ти за нашата ,,държавичка,, не се бой. По вече от 1300 год името България и българи е живо.България е единствената страна граничеща сама със себе си.Притеснявай се от това да не се сбъдне предсказанието и Истанбул да си върне старото име Константинопол и името Турция да се смени на Кюрдия.Що се отнася до *** мюсулмани те сами се определят като турци - светъл пример е Доган
348
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срамно е да си турчин! Да те мразят всичките ти съседи, да нямаш интелигенция, да нямаш личности с които да се похвалиш освен шепа главорези, да не си измислил за 1000 години съществуване абсолютно нищо, да не си построил нищо друго освен коптори, да нямаш собствена наука или техника, да имаш земята с най-изгодно географско положение на планетата и въпреки това да имаш населени места, където не знаят що е ток и течаща вода, да се природно глупав, тесногръд и мързелив, да имаш Ердоган за премиер.
347
2
 
1
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Да не би да пишеш за съветското знаме и то е с полумесец с дръжка и чук.
346
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако за рождената дата на Османската империя има различни версии, то смъртта на империята си има точна дата, която може да бъде изписана на надгробната й плоча 10.08.1920г. Севърският мир, e dobre ako beshe tiy zashto ne gi vzehte tiya teritorii i zashto mehmet 5'ti beshe vso ohte sultan kraya na oi e podstaven ot ataturk kato vdiga 'saltanata' i goni sultana ot tr kray tiy se podstavya yasno a ne sis fantazii
345
2
 
0
 
! Отговори
do:ВАНИЗЕЛОС преди 11 години
nali vi e....me mamata za da skisame sevirskiyat dogovor i da podpishem lozanskiyat dogovor na koito usloviyata byaha postaveni ot nas popitay gen.trikopis zashto se e otkazal ot sevirskiyat dogovor
344
5
 
7
 
! Отговори
Да ,бе ДА. преди 11 години
Те и босненските мюсюлмани нямаха претенции за сръбски земи .Но ,като усетиха че от Вашингтон ще им ударят едно рамо срещу православните сърби , наскачаха .