Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка

Връчил я е на премиера Алексис Ципрас
Обновена: 6 юли 2015 09:50 | 6 юли 2015 09:03, Бойчо Попов
263
Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка
Яник Варуфакис. Снимка: БТА

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис е подал оставката си.

"Minister no more". С този туит в социалната мрежа Twitter Варуфакис обяви, че вече не е министър.  

Още по темата
„Подобно на всички борби за демократични права, така и това историческо отхвърляне на ултиматума от 25-ти юни на еврогрупата бе свързано с висока цена. Поради това от съществено значение е големият капитал, който нашето правителство получи от гласуването с „Не“ да бъде инвестирано непосредствено в „Да“ за правилното решение – в споразумение, което да включва преструктуриране на дълга, по-малко строги икономии, преразпределение в полза на нуждаещите се и реални реформи“, пише в своя блог Варуфакис.

По думите му скоро след обявяването на резултатите от референдума е бил осведомен „за определени предпочитания на някои участници от Еврогрупата и "партньори" за неговото ... "отсъствие" от заседанията - идея, по която министър-председателят Алексис Ципрас е преценил, че е полезно да се постигне съгласие. Ето защо Варуфакис напуска поста си на финансов министър.

Още новини за икономиката четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още по темата: ГърцияЯнис Варуфакис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да върнат драхмата -и след три месеца инфлацията ще направи от валутата им хартийки с много нули
155
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само гърците недоволстват.Дори в Австрия хората недоволстват,казват ,че с шилинги всеки е можел да се купи собствен дом,днес уви.Наливат се пари в големите бизнеси и малкия бизнес безвъзвратно си отива.Днес живеят по-зле отпреди влизането в Съюза.Така че недоволството е повсеместно.И не гърците са виновни затова.
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа, ако чака на гърците да се развива, значи нищо добро не я чака. Ще стане като Америка, всеки да живее само на кредити.
153
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОХI 28 Октомври 1940ОХI 05. Юли 2015Браво! Народ, а не ***.
152
10
 
16
 
! Отговори
до 219 преди 8 години
И как разбра,че и си повярва на думите за бъдещето на гърците.За ужаса ,който ги очаква.Къде го пише,че не разбрах.Обичам Европа и тя ще се развива,обогатява и усъвършенства благодарение на свободолюбивите и горди гърци,а не на уплашените и страхливи българи.
151
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква свобода, бе, младеж. Като нямаш пари, нямаш свобода. Факт.Каква свобода, утре тоя грък ще е на колене и за 20 евро, само и само да има какво да сложи на масата, ама няма да вика ОХИ, а ОХ!
150
3
 
9
 
! Отговори
Чичо пич преди 8 години
Гърците имат зор за пари но европа какъв зор има та да им дава.зор май има путинчо.
149
8
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До БЪЛГАРИНми що опъваш каиша...защо нямаме управници като гръцките..виж ни царете в сравнение с византийската империя..виж какво са построили..виж Константинопол.. принос в науката...в мореплаването..великите ни царе са учили в Константинопол ..Няма византийски цар да е учил в НБУ...ха ха ха..Свищовския университет...пернишкия...
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
освирепяват-грешка
147
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям кеф е да гледам как форумните герберасти недоумяват КАК Е ВЪЗМОЖНО ГРЪЦКИЯ НАРОД ДА ИЗБЕРЕ СВОБОДАТА И ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА ГОЛЕМИЯ БРАТ!?! :D :D :DАми герберасти, просто не всички обичат да са надупени като вашите политици, и да отговарят с Йес на всяка глупост която измислят от Вашингтон или Брюксел! Това робско поведение е присъщо само за българите...За това в Гърция вземат 1200 евро средна заплата, а в Боков Мутристан е 300 евро
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не гърците ,а банките водят света към крах на ценностите,създавайки миражи от невъзможни неща,които заблуждават ,освирипяват и закопават обикновения човек втълпявайки му,че едва ли не са най-големите му благодетели.И ,когато прозре жестоката истина ,въжето му вече е сложено.
145
3
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Анонименсащ дължат пари на цял свят но никой не ги пита кога ще ги върнат...какво реално изнася сащ...дали коли..дали телевизори..хладилници..каквито и да е домакински уреди..газ...петрол..да сащ изнасят оръжие и войнисащ корумпират света сащ държат банките и затуй Русия и Китай трябва да създадат алтернатива на модела сащ
144
2
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Да си запазели достойнството гърците.Когато взимаха пари назаем от всички граждани на Ес-беше им много добре.Ние все опъваме каиша,а те вечно искат да живеят на гърба на другите. Още Вазов е казал:"Гърците са люде,хитри вероломни".Твърде нахално е да обвинявяш за състоянието си тези,които веднъж ти дадоха милиарди заеми,знаейки че няма да ги върнат.Е този път,ако Европа им опрости дълговете не знам какво ще говори на другите народи.Щом гъркини не идват да слугуват в България-не са бедни!
143
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Анонименникакви инвестиции в сащ...там реално нещата са по страшни от гърция..кога сащ ще си намалят дълга който е космически....
142
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да запазиш достойнството си е по-важно от коричката хляб,за тези ,които имат достойнство.Смея се на тоталната простотия на ония ,които със завидно доволство оплюват гръцкия финансов министър.Но какво да ме учудва,страхливците ,подлизурковците мразят от дъното на душата си смелите хора.,защото смелостта дава воля на душата и троши окови,а"свободата Санчо е най-висшето благо"
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИНАтака си мислиш, защото ти е жал за младите години... хич не ги помня тези времена с добро (икономически)....иначе ако толкова ти липсва - разходи се до Севрна Корея.... само там е така все ощеако имаш предвид Русия- забрави .. там е по див мутрокапитализъм и олигархия и оттук
140
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно казано, в сравнение с Варуфакис, дори Мистър Пица е като някакъв финансов гений.
139
1
 
3
 
! Отговори
Маги преди 8 години
До PIONERСкед светилото Дянков всеки може да стане финансов министър в БГ
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошото е, че наистина си го мислят и им пробутват приказки за пораснали деца. Считано от миналата седмица, Гърция вече е най-големият робски пазар в Европа.
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия *** верно си мислят, че някой ще им опрости просто ей така дълговете . вярват и ,че ако си върнат драхмата , която за една седмица ще се сдобие с 4-5 нули щели да цъфнат и вържат и ще продължат да си раздават заплати от по 1200? + , които не могат да изработят