Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок

Държавата ще бъде осъдена за акцията с месните изрезки
1 сеп 2010 11:24,
155
Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок
Георги Костадинов. Снимка: БГНЕС

Държавата ще бъде осъдена за операция "Дупетата", която удари по фирмите, които внасят и пускат на пазара препакетирани крайчета от месо. Това обяви бизнесменът Георги Костадинов, собственик на фирми, които попаднаха под ударите на акция „Дупетата“.

Междувременно от Националната ветеринарномедицинска служба съобщиха, че 441 кг агнешки бутчета, внос от Англия, са изчезнали от склада на плевенската фирма „Анона”, чиито собственик е Костадинов. Част от стоката вътре е под възбрана заради изтекъл срок на годност и неизрядна документация.
 

Инспекторите ще установяват дали агнешките бутчета наистина са изчезнали, както се смята, или са били преместени на друго място в склада.

Във вторник пък ветеринарните власти обявиха, че са установили опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана в склад на плевенското предприятие „Анона”.

"Вече сме се консултирали с европейски органи и те казват, че сме производствено предприятие. Ние не влизаме в толкова тежък спор, без да сме подготвени. Те казват, че ние сме производствено предприятие, нашето задължение е да не вкарваме в търговската мрежа продукт, който не е годен за употреба, спазили сме тези изисквания и нямаме никакви проблеми", заяви вносителят пред bTV.

Предприятието ни в Плевен е производително, а не преетикитиращо или превакуумиращо. Което ще рече, че има право по закон да слага срок на годност, след като направи необходимите лабораторни изследвания, каза още той.

Костадинов обясни и механизмите при определянето на срокове на годност на колбасите. Когато продуктите се внесат в невакуумирана опаковка, трайността им била 30-40 дни. В предприятията му преопаковали във вакуум крайчетата и така срокът им на годност ставал три-четири месеца.

Още по темата

"Невъзможно е да внасяме стока с изтекъл срок на годност. Ако в Европа една стока има изтекъл срок на годност, тя не може да бъде търгувана като хранителен продукт. А ние сме търгували винаги хранителни стоки", потвърди той.

Вносителят на "дупета" влезе и в директен спор с шефа на ДВСК д-р Любомир Кулински, който заяви, че предприятието на Костадинов не е производствено и няма право да слага срок на годност. Според Кулински при нарушението, разкрито вчера в Плевен, ставало дума за преместена партида месо, но проверката там продължавала и щяло тепърва да се установи за какво става дума.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Георги Костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отдавна спрях да употребявам неща произведени в мутристан.. всичко е със съмнително качество!
151
1
 
2
 
! Отговори
svetla преди 13 години
Защо си затварят очите контролните органи за наличието на тези "дупета"и в момента в големите хранителни вериги,напр.Кауфланд-Варна-Възраждане,а и във всички по-малки магазини те са постоянно по хладилните гондоли и рафтове!И това е от няколко години,и то не се стреснаха даже и от настоящите проверки-явно искат да продадат каквото могат на будалите!В Кауфланд основно се подвизават разфасовки от различни колбаси,смесени заедно, на разфасовъчната фирма Камарко!!!Операцията е много показна,но не е масирана!Всички обекти работят необезпокоявани,сякаш знаят,че няма да имат посещение!!!
150
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 13 години
Забравете да ядете каквото и да е месо с повече от 1 съставка (месо). Какъвто и колбас/кайма да купите в него има - боя(токсично), консерванти(пак токсично), соя(гмо), части от животни които не бихте яли дори да ви бия по главата и то с изтекъл срок хаха, заразено месо обработено с амоняк за да не е заразено вече (доста токсично), месо от животни които са живели на антибиотици и много подправки и сол да удавят отвратителния вкус.
149
0
 
3
 
! Отговори
RGB преди 13 години
И защо ми спряхте коментара? Цензура значи! Щото мнението ми не беше нито просташко, нито извън темата. Не ви харесва какво съм написал, във вашия сайт няма свобода на мненията, пускате само правилни мнения. Егати жалката работа имате! Каквито и пари да ми дават няма да работя такава работа. Интелектуални ***! Толкова ли сте некадърни да изкарате някой лев, че сте се хванали да работите като цензори. А скапания ви сайт от днес е без мен като читател. Нещастници.
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една препакетирана опаковка с удължен срок ще се вмирише, но 40-50 ще се продадат и ще си ги изядем, без да усетим нищо. Приемлив риск за такива фирми. Върви после търси причината за развалената опаковка - производителя ли виновен, "преопаковащия" ли, или магазина от който сте си купили продукта не е спазил условията на съхранение? Всеки ще каже - другият е виновен.
147
0
 
2
 
! Отговори
предлага преди 13 години
НЕ КУПУВАЙТЕ! Яжте малко и без това са ***!
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно яко пропагандира тоя *** по форумите, че му лъсна *** как "разширява" срока на годност на продуктите! МНОГО АПЕТИТНО!! НЯМА ЩО!! С КЕФ ЩЕ ХАПНА НЕЩО С УВЕЛИЧЕН 1 ГОДИНА СРОК НА ГОДНОСТ!!! О ДАААААА!!!
145
1
 
5
 
! Отговори
примирен преди 13 години
Докато си чешем езиците за дупетата, картелите надуха цената хляба и олото! Ама нищо - нали да български - ще ги преглътнем!
144
1
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Я много обичаме дупета ама да не са много дърти !
143
4
 
5
 
! Отговори
loki преди 13 години
Затвор за такива гадове нагли, до кога ще се толерира такова поведение? Ще съди държавата, ми що не ходиш да продаваш в албания там може и да ти разрешат!!!
142
1
 
8
 
! Отговори
Съвестен преди 13 години
Днес-01 09 2010г в кварталния магазин,в които никога не се издават касови бележки,че ще си изкараш боя, ако поискаш такава, се натъкнах на сурови кюфтета в тарелка по 8 бр на фирма БОНИ със сартификат Стара Планина. Г-н Воинов- има ли БДС за тези продукти, защото министъра декларира ,че тои ще е факт около Нова година. Ако няма приет БДС то тази фирма.не е по малко престъпна от Дупетата.
141
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Какво мучите всички сега?? Когато си хапнахме 20 годишно канцерогенно месце на създърма ,внесено от същите тези хора ,дето със зъби и нокти бранят интересите на българския потребител...хаххахха айде моля ти се тук играят големите мангизи!
140
1
 
9
 
! Отговори
доволен преди 13 години
Саламите трябва да са от соя и целулоза /като нашенските/ ! От месото човек вдига кръвно! Кренвишрите от месо са вредни!
139
1
 
9
 
! Отговори
патриот преди 13 години
Трябваше да ги продава скъпо, та да не дразни добрите български месари, които и в каймата не слагат месо, пък камо ли в саламите - само да ги развалят!
138
5
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
След като не произвеждаме, ще ядем това което ни подхвърлят, подобни "бизнесмени"
137
4
 
5
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
хахахахха ей не съм да смятай нагла работа и какво пише като какъв продукт са ги представили?! ей егати опасните наглеци
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко животновъди има в БЪЛГАРИЯ???До кога ще ядем и ще ни пробутват всичко забранено в Европа?
135
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този господин не е доволен ,защото е забогатял от това което е внасял на стотинки ,а дори може и да са му подарявали тези изрезки !бих го попитала дали яде от тази продукция?
134
7
 
7
 
! Отговори
АПШМФ преди 13 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, БАСИ НАГЛОТО ДОБИЧЕ, ЗАТВОР ЗА ТЕБЕ, *** И САМО ПРОДУКТИ ОТ ТВОИТЕ СКЛАДОВЕ ДА ТИ ДАВАТ ДА ЯДЕШ!
133
1
 
10
 
! Отговори
вегетарианец преди 13 години
Само ти ли не разбра, че не ги вкарват в "нови" колбаси, а ги вакуумират и продават така?!