Швеция – секс, Франция – храна. България – ?

Експерт: Имидж се гради с позитивни сигнали
Обновена: 1 мар 2011 12:49 | 1 мар 2011 12:48,
211
Швеция – секс, Франция – храна. България – ?
Снимка: potarsi.bulgariatravel.org

"Най-важно е доброто име и България трябва да положи усилия да си създаде добър имидж".

Това каза в лекцията си на форума "Брандинг България" Саймън Анхолт – правителствен съветник и експерт по въпросите на националната идентичност и репутация.

"Когато си купуваш бира от магазина, избираш между няколко марки, но когато избираш между страни, които да посетиш, избираш между 200 и повече. Това прави много трудно изработването на бранд на една страна", отбеляза Анхолт.

Той посочи, че по-големите страни вече са си изградили определен имидж, който е обобщаващ и повърхностен, но хората свързват дадена страна с определено понятие – например Швеция се свързва със сексапил, Франция – с хубавата храна и с изкуството, и т.н.

"Правителствата харчат милиони, за да убедят хората, че страната им е страхотна, но имиджът на една държава се изгражда от непрекъснати позитивни сигнали за нея, а не от самото говорене", смята Анхолт.

На форума министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отбеляза, че в марката "България" има конкретни продукти, които искаме да продаваме – например туризъм, културно наследство...

"България е и инвестиционна дестинация, но е добре това да не се рекламира масово, а да се работи с конкретни потенциални инвеститори", каза Трайков.

"Всеки българин е посланик на страната си и създател на марката "България", заяви той.

Трайков отбеляза, че когато чуят "България", чужденците не правят никаква асоциация, те не знаят почти нищо за страната ни, не са научили нищо повече за нас и през последните 20 години и страната ни сега трябва да започне да изгражда марката "България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
21
 
10
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Швеция - *** на Америка, които шлекат АсанжФранция - расистиБългария - Бог дал на нашата родина част от Рая. Най-красивата природа и богата на история страна.
26
2
 
5
 
! Отговори
до22 преди 13 години
в Италия ли си ? :)))
25
5
 
6
 
! Отговори
phate преди 13 години
Da me izviniavat vsichki, koito ne sa na moeto mnenie, no Bulgarskoto kulturno nasledstvo e siiilno nadceneno. Niamame chaaak tolkova mnogo povodi za gordost. Nito narodnata ni muzika e razbiraema za chujdencite, kuhniata ni e okupirana ot nahodchivi turci, garci i sarbi, arhitektura niama, muzei i galerii niama (ili prosto niama kakvo da se predstavi v tiah). Niamame nito edin tvorec (hudojnik, pisatel, aktior ili kakvoto i da e),koito da e poznat na sveta,a trakiiskite sakrovishta sa neznachit
24
4
 
12
 
! Отговори
България?... преди 13 години
... Пиенье.....
23
2
 
34
 
! Отговори
ссс преди 13 години
А как да няма ? The Economist даже на 1 място ни сложи ... най - нещастната нация на света след хаити .. статията се казваше Богатите , Бедните и България .... изводите си ги правете сами!
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Visoki sini planini,reki i zlatni ravnini.Moreto sqka6 ot koprina.Tova e moqta rodina.:))
21
3
 
4
 
! Отговори
... преди 13 години
Tova me vrushta na momenta kogato vidqh reklama na Bulgaria.... v Bulgaria. Interesno zashto, sled kato se pozicionirame kato turisticheska destinacia, glavnite investitori, koito se kanqt v stranata nqmat absolutno nishto obshto v sferata na turizma. Da, te generirat prihodi v haznata, no nqkaksi ot dva stola padame na zemqta. Ne moje da reklamirash kuh product. Lipsva qsna strategiq, koqto da podrepq obraza, suzdaden ot reklamta. No vse pak, dano da trugnat neshtata. Uspeshen den na vsichki :)
20
0
 
30
 
! Отговори
зоро преди 13 години
за България нищо не се знае ... България като загадка ,ето ви бранд ,нека доидат да разгадаят ,как се живее с 15 лв. на ден ,да разгадаят как нормалните неща по света са ненормални в България ,как политиците ни крадат и унижават а ние навеждаме глави покорно
19
1
 
20
 
! Отговори
realista преди 13 години
Нарко и секс туризъм също и место където малолетните западняци и руснаци моат се нагърмят като *** до козирката с алкохоли секви други екстри от амфети до марихуана полицията те подминава ако и покажеш 20 кинта и те за бравя така че нещо като тайланд в европа
18
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Чехия, като кажеш България се сещат за морето ни и за факта че са клечали на турски тоалетни като са идвали на море у нас, тъй като те нямат турски тоалетни, това ги впечатлява най-много и го помнят доживот. В Холандия като кажеш България веднага се сещат за проституция и сводници, тъй като сме ги заляли там с такива продукти. В повечето други страни от ЕС като кажеш България се сещат за страна където могат да купонясват с евтин алкохол по морските ни курорти и да правят каквото си искат.
17
6
 
26
 
! Отговори
Anon преди 13 години
Легализирайте марихуаната и проституцията. За една година ще станем основна туристическа дестинация и ще направим пенсиите европейски заплати.
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И едно тъпо гошо.
15
3
 
29
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
България - мръсни градове и курорти,гладни и необразовани български граждани.
14
1
 
39
 
! Отговори
x8bo преди 13 години
Народни песни, кисело мляко и ракия! :) Веднъж попитах един приятел холандец, който е бил в България какво му направи впечатление. Той ми отговори че се е впечатлил с големия брой *** по магистралите и с това, че можеш да направиш обратен завой навсякъде :(
13
2
 
25
 
! Отговори
пътник преди 13 години
на път за Швеция освен да поспрем във Франция
12
1
 
29
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
"Трайчо Трайков отбеляза, че в марката "България" има конкретни продукти, които искаме да продаваме например туризъм, културно наследство..." - какъв туризъм ве???? Искате да кажете, стотиците хотели, които разрушиха природни резервати и защитени уж туристически дестинации? Културно наследство, което е поругавано всеки ден и върху исторически обекти да се строят отново хотели? *** морска вода, унищожена природа и ужасяващо обслужване във всеки един курорт? Прекрасен имидж имаме да знаете.
11
1
 
41
 
! Отговори
До медиите преди 13 години
България е първа в света по разпространявани от нейните медии лоши и подтискащи народа й новини ! *** чалга и кючеци, оплюване, вулгарни и примитивни шоумени и мутреси на екрана .....Усмивки, повече усмивки да има с настъпването на Първа Пролет !!!Какъв прекрасен български празник, символизиращ благопожеланията на хората за здраве, радост от живота и плодородие ! Честита баба Марта на всички българи по света !
10
0
 
22
 
! Отговори
4algar преди 13 години
ти пък... къде видя девойки?!? ... тя на 15 е вече ехееее ...и нейното любовно коте е за платежни господа, колкото и да е тъжно
9
7
 
14
 
! Отговори
NERON преди 13 години
BULAGRIA -IZMAMNICI I KRADCI PO MORETO DEBNAT TYRISTITE KOI 6TE DOIDE VTORI PUT -NIKOI DA VE PIKAJA NA DURJAVATA
8
6
 
36
 
! Отговори
1 преди 13 години
България - ***, измами, кражби! Аз друга асоциация, в която и държава да съм бил не съм чул!