Томислав Дончев: Липсва ни усещането за споделена цел!

Трябва да се специализираме в нещо, коментира вицепремиерът
17 окт 2017 15:58,
44
Томислав Дончев: Липсва ни усещането за споделена цел!
Снимка: Архив, БТА

На българите им липсва усещането за споделена цел. Трябва да се специализираме в нещо и това да бележи останалите държавни политики. Това изтъкна вицепремиерът Томислав Дончев на дискусия "Бизнесът и правителството в един отбор", организирана от Българския форум на бизнес лидерите /БФБЛ/. На форума присъства и премиерът Бойко Борисов.

Като такава цел той определи да станем истински добри в нещо - образование плюс ефектите, които ще се появят за икономиката и индустрията.

Томислав Дончев напомни за добрите макроикономически показатели на страната, отчете работата по редуциране на административната тежест и заяви, че при запазване на темпото за намаляването й, в средата на следващата година може да се очаква желаният ефект.

Дончев изтъкна също и необходимостта да се мисли за това какви нужди България ще има на пазара на труда след 10-15 години, предава БТА.

По отношение на човешкия капитал вицепремиерът отбеляза, че страната не е в особено добри позиции в паневропейски мащаб, като сред причините за това българите да предпочитат да напускат страна той посочи и ниските възнаграждения.

Зоя Паунова, заместник-председател на БФБЛ цитира данни на Евростат, според които България е сред петте страни-отличници по ръст на икономиката, като до края на годината той да достигне 4 на сто с тенденция на запазване на темповете и през 2018 г. Безработицата е на най-ниските нива за последните 30 години - 6 на сто, а Световният икономически форум постави България на 39 място от 137 страни по конкурентоспособност, каза още Паунова.

Членът на УС на БФБЛ Левон Хампарцумян заяви, че България има всички предпоставки да бъде икономически оптимистична за тази и за следващите няколко години. Като макрорамка сме пораснали не защото копаем полезни изкопаеми, а заради предприемчивите хора, които създават новото богатство, каза Хампарцумян и посочи, че ролята на държавната администрация е да не пречи на предприемчивите.
Той изтъкна още, че деловите среди са "в една лодка с правителството".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
tangra преди 6 години
Вече парите не са предизвикателство за вас, почвате да търсите идеи и общи цели. Ха дано намерите някоя полезна и за тези които крадете, защото едва ли осъзнавате, че всеки нечестно спечелено евро е ощетил някой друг.
35
0
 
4
 
! Отговори
ABC преди 6 години
Циркаджия! Я вземи накарай вашите кметове да изготвят официална справка къде по света и кои поименно от общините пътуват "на обучение" за сметка на бабите, дето плащат данъци за порутените си къщички и такса смет, която никой не си прави труда да събира, и нямат пари за дърва!? Свят ще им се завие на хората и с камъни ще ви гонят - хората с дипломи и опит са ненужни, "калинките" на семинари в Австрия, Малта, Португалия, Гърция за нищо я нямаме!
34
0
 
2
 
! Отговори
Споделена преди 6 години
цел с мутри, водени от еднокнижник?! Че каква обща цел може да има нормален човек с такива многоклетъчни, с ниво интелект на едноклетъчни? Не мога да сетя за такава.
33
4
 
1
 
! Отговори
нали! преди 6 години
Толкова много глупости сте изписали, че не е чудно, че сте бедни!
32
2
 
1
 
! Отговори
акуд преди 6 години
всички червени кметове без значение бивши или не натискат голямото работодатели да дават заплати околон550 лв. това е ръба на бедността. бедни хора нямат време да мислят за нищо и неим дреме какво става в общината и какво краде кмета
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаме нищо общо с вас!
30
1
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Националната кауза се казва свинско със зеле...за вас свинското, за нас зелето.....да живей бай Х.***......
29
2
 
8
 
! Отговори
Опа преди 6 години
Бате, харчи си милионите някъде и недей да се правиш на Сократ с някакви национални каузи. Дразнещо е някак!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво й е споделеното.Вие крадете и станахте милионери, а ние едва свързваме двата края.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70% от студентите учат икономика.. Икономиката не е наука , а юдейска религия за грабеж и измама.. Дай да се специализираме в измамите да вземем на Ротшилд и Сорос специализацията
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадете по-малко бе !Как пък така за три мандата не се засрамихте поне мъничко.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е от сорта "брала мома капини"!
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя зе да говори като Цецерон Многоапартаментов, думи, думи, една след друга и никакъв смисъл.
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се специализираме в нещо като суджук-монета, шуро-баджанащине и бране! Имаме си 'тясни' специалисти!
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес се наслушах на безмислици,излизащи от кабинета.Тия да не са участвали в масова терапия за оглупяване?
21
0
 
28
 
! Отговори
Edna преди 6 години
Каква споделена цел, бе!? Вашата цел е да станете милионери, на 90% от хората - да оцелеят и някак да си отгледат децата и да ги опазят!!! Как не те е грях!?
20
0
 
14
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Общество, което да не копира модели, а да ги създава и обмисля самостоятелно. Държавата може да помогне, като и тя започне да прави същото, но и освободи мисленето на обществото от задушаващата си прегръдка. Омръзна ми от чиновници, които преписват от другаде, без да разсъждават и после самоуверено обясняват на хората какви хубави неща ще се случат. Но те не се случват. Демократичните държави са измислили всичко сами, няма да ги настигнем, като ги имитираме, а като следваме примера им да мислим.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така както гледам и този ще гушне букета поради "старост", но и ще остави много гладни хора с окрадените им пари!
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дончев ти си голям тарикат жалкото е че ги омаиваш с купешки думи и простире хора ти вярват
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОДЕЛЕНИ ЦЕЛИ ! ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТОТО И В ЗАТВОРА !!!! ТОВА СА СПОДЕЛЕНИ ЦЕЛИ !

Спонсорирани публикации