Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров

Съдът гледа мярката му за неотклонение
3 окт 2010 11:28,
151
Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Според защитата на Алексей Петров той е с влошено здраве поради условията в ареста и е налице опасност за живота му.

Три операции трябва да се направят на Алексей Петров. Това казаха експертите, които изготвиха петорната съдебно-медицинска експертиза.

Операциите са неотложни, обясниха експертите пред Софийския градски съд. Трите операции, които трябва да се направят на Алексей Петров са на ставите, операция за дисковата херния и операция на сливиците.

Още по темата

Операциите трябва да се извършат във високотехнологични болници. В затвора няма условия за лечението му.

За всички интервенции и възстановяването на Петров са необходими шест месеца, сочи експертизата.

В Софийски градски съд започна разглеждането на мярката за неотклонение на Алексей Петров.

Той е в ареста след проведената специализирана операция на МВР „Октопод” по обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за рекет, данъчни измами, принуда.

"Уверявам ви, по това дело Октопод няма", каза Алексей Петров пред Софийски градски съд. Петров обясни, че никога не е извършвал престъпления и това се знае отлично от министъра на вътрешните работи.

"За никого вече не е тайна, че 8 месеца съм в ареста не заради моята виновност, а заради политически натиск, представен като обществен интерес." С това изречение започна обяснението на Алексей Петров.

Той заяви, че обвинителният акт е така изфабрикуван, че може да бъде разбран само във въображението на съчинителите му. Петров каза още, че е абсурдно да бъде обвиняван за период, в който е бил изцяло в услуга на държавата.

"Не е ли абсурдно в 4 правителства държавните ръководители да ми дават доверието си, а сега да ми се приписват престъпления за същия период", каза Петров. Той каза още, че през това време той е имал доверието и на сегашния премиер Бойко Борисов и на сегашния главен прокурор Борис Велчев.

Петров заяви, че лъже този, който твърди, че от архивите на МВР е взета информация по това дело. "Аз съм един от най-проверяваните граждани в България", категоричен бе бившият съветник в ДАНС. Той поиска от съдията да промени мярката му за неотклонение в по-лека.

В 15 часа СГС ще се произнесе по мярката на Алексей Петров. Но каквото и да е решението на съда то подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
8
 
! Отговори
Криста преди 13 години
Ако имаха нещо срещу Алексей Петров щеше да се вее като победоносно знаме досега,а го държат и мълчат защото е трудно да си признаеш,че действията ти са изпреварили мисълта ти.
126
3
 
7
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
АЗ СЪМ ГОТОВ ДА МУ НАПРАВЯ САМО ЕДНА ...ПОСЛЕДНА
125
0
 
3
 
! Отговори
цдна преди 13 години
Като си лекар специалист и не приемаш ескпертизата на колегите си, защо не се кандитатираш ти направиш следващия преглад?
124
7
 
7
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Аз не познавам нито Алексей ни то Борисов лично ---само от това което знам от медиите.Но пък имам много силна интуиция за хората ---и ми се струва че Алексей е честен човек -----а Борисов лъже.Още веднъж казвам ,че аз така мисля и съм прав----досега интуицията никога не ме е лъгала.
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
znae6 li kolko me interesyva aleksei kolko operacii 6te ima
122
2
 
8
 
! Отговори
мунчоо преди 13 години
Виновен до доказвахе на противното! Иначе всичко е полицеиска оперета,и всеки от нас може да изпадне в подобна ситуация, ако застраши или обиди власт имащите! Няма сигурност за никои ,не демокрация а дектатура. СОЦИАЛИЗМА ни беше УРОДЛИВ, ДЕМОКРАЦИЯТА ни дваж по УРОДЛИВА!
121
2
 
5
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Като е толкова ербап Борисов ---да пусне Алексей и да отиват на избори.Обаче Борисов такъв страх го тресе от Алексей---че не спи вечер от страх.Аз предполагам ,че ще убият Алексей .
120
0
 
1
 
! Отговори
Др.Кимбъл преди 13 години
Предполагам ,4е най доброто място за тези операции сте бъде Парагвай
119
1
 
2
 
! Отговори
До 108 преди 13 години
Абе ти с нежното другарско дупенце, я ми кажи като ти влезе има ли значение дали се пише мЪркуча или мАркуча. Недей да бъдеш такъв педант.
118
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само 3 операции? е как толкова малко само?имам чувството, че нашата мафия е благотворителна фондация - в нея влизат само недъгави - един се напикава, друг насира, трети с дискова херния, четвърти с памперс, пети с 3 неотложни операции, шести с патерици, седми хипертоник, осми шизофреник, девети с коспад, десети - късоглед.абе какво да ви кажа - навън напомпани комплексирани ***, с ей такива мускули и ей такава власт. като влязат в ареста стават напикани баби.
117
0
 
9
 
! Отговори
ионела преди 13 години
Познатият сценарий-обвиняем с изключително влошено здраве.За бога страшно много българи са със разклатено здраве поради липса на средства,значе ли това,че извършили престъпления ще бъдат освободени.А иначе здравеопазването все е приоритет на всички управляващи
116
1
 
15
 
! Отговори
gwd преди 13 години
Е И ТОВА АКО НЕ Е ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯ,ПЛЕТЕНО ЖУРНАЛИСТЧЕ,ТА АЛЕКСЕЙЧО БЕШЕ В СЪРЦЕТО НА МАФЬОТСКИТЕ СТРУКТУРИ,И ЗДРАВЕТО КАК ТАКА Е МНОГО ЗЛЕ-ОПЕРАЦИЯ НА СЛИВИЦИ,СТАВИ И ДР.ТА КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК,КОЙТО ВСЕКИ ДЕН СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТА СИ?ГЛУПОСТИ-ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ БОЛНИЦИ НЕ ЩЕ ЛИ ВИП СТАЯ ДА ГО НАСТАНЯТ,МОЖЕ ДА! ТА ТОЙ ИМА ПАРИ КОЛКОТО ЕДИН БОКЛУТЧИЙСКИ КОНТЕЙНЕР.НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ДЕБЕЛИТЕ ВРАТОВЕ!
115
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
да страшен е с бодигардовете си от ИПОН и специалните отряди за борба с народа!...но ти ще си останеш беден не само материално но преди всичко духовно с идолопоклонничеството си!Колко ти плащат бе ***...
114
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Гилотен преди 13 години
След обстоен преглед установих, че въпросният пациент има нужда само от една-единствена операция - на главата. Затова препоръчвам час по-скоро да заеме мястото си на ешафода, в противен случай животът му е в опасност.
113
0
 
2
 
! Отговори
До 108 преди 13 години
За такива като тебе само мЪркучи ще ги оправят
112
1
 
10
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
като убиват хора не боледуват нали такаНе тогава ги изкарват психично болни и дори и в арест не могат да ги задържат за повече от 24 часа...
111
0
 
19
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
"в арабския свят такива крадци и мошеници ги лекуват на площада, за назидание на всички."В Китай също, а в САЩ ги поставят на електрическия стол само защото са дали идея на любовника да убие законния съпруг... В България ги пускаме да си лекуват зъбките и хемороидите...
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано си остане на операционната маса
109
2
 
15
 
! Отговори
ИМА РЕШЕНИЕ преди 13 години
Предлагам вече към специализираните екипи, които правят арестите освен полиция и прокуратера да участва и смесен екип от медиц. И така, докато проснатият на земята арестант си стои да му се измери кръвното и пулса, спицеалистът по УНГ да му прегледа гърлото и т.н. До кога тая бандитска *** ще се гаври с обществото?
108
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сержант Борисов що не залови Алексей и Маргина, като беше гл.сек. Пардон, инспектор Борисов, капитан Борисов, старшина Борисов....