Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров

Съдът гледа мярката му за неотклонение
3 окт 2010 11:28,
151
Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Според защитата на Алексей Петров той е с влошено здраве поради условията в ареста и е налице опасност за живота му.

Три операции трябва да се направят на Алексей Петров. Това казаха експертите, които изготвиха петорната съдебно-медицинска експертиза.

Операциите са неотложни, обясниха експертите пред Софийския градски съд. Трите операции, които трябва да се направят на Алексей Петров са на ставите, операция за дисковата херния и операция на сливиците.

Още по темата

Операциите трябва да се извършат във високотехнологични болници. В затвора няма условия за лечението му.

За всички интервенции и възстановяването на Петров са необходими шест месеца, сочи експертизата.

В Софийски градски съд започна разглеждането на мярката за неотклонение на Алексей Петров.

Той е в ареста след проведената специализирана операция на МВР „Октопод” по обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за рекет, данъчни измами, принуда.

"Уверявам ви, по това дело Октопод няма", каза Алексей Петров пред Софийски градски съд. Петров обясни, че никога не е извършвал престъпления и това се знае отлично от министъра на вътрешните работи.

"За никого вече не е тайна, че 8 месеца съм в ареста не заради моята виновност, а заради политически натиск, представен като обществен интерес." С това изречение започна обяснението на Алексей Петров.

Той заяви, че обвинителният акт е така изфабрикуван, че може да бъде разбран само във въображението на съчинителите му. Петров каза още, че е абсурдно да бъде обвиняван за период, в който е бил изцяло в услуга на държавата.

"Не е ли абсурдно в 4 правителства държавните ръководители да ми дават доверието си, а сега да ми се приписват престъпления за същия период", каза Петров. Той каза още, че през това време той е имал доверието и на сегашния премиер Бойко Борисов и на сегашния главен прокурор Борис Велчев.

Петров заяви, че лъже този, който твърди, че от архивите на МВР е взета информация по това дело. "Аз съм един от най-проверяваните граждани в България", категоричен бе бившият съветник в ДАНС. Той поиска от съдията да промени мярката му за неотклонение в по-лека.

В 15 часа СГС ще се произнесе по мярката на Алексей Петров. Но каквото и да е решението на съда то подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
14
 
! Отговори
lpp преди 13 години
Ех какъв нещастен човек!!!Да му се струпат толкова болести и то точно когато го арестуваха.Трябва да осъди полицията, че му е причинила дискова херния,тонзилит и може би някакъв вид артроза.......ХА-АХ-ХА.*** и *** му всички престъпници в България се оказаха инвалиди,Бойко,Цецо сформирайте един ТЕЛК специално за по особени случаи като този.
86
1
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 13 години
Гражданино, недей да използваш такива синоними, че може без време да паднеш в него. Не дърпай дявола за опашката. Не предизвиквай съдбата си, като споменаваш нещо, за което предполагам не си се забързал толкова.
85
1
 
0
 
! Отговори
D.V.E.B. преди 13 години
OPA
84
3
 
4
 
! Отговори
н преди 13 години
Баш *** е. От там - и лоялен да ДПС. Следователно работи за дестабилизиране на България. Така, че няма грешка. Мястото му е в затвора.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
aма тоя бил помачор
82
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Хубаво де, няма ли да ни е по-евтино просто да го застреляме ?
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разболяват се защото няма вазелин. Една машина като не се смазва добре ...
80
2
 
5
 
! Отговори
! преди 13 години
Искам да викнат лекарски консилиум от чужбина, нека чужди лекари да го прегледат и да кажат дали е толкова наложително да му се правят три операции.
79
1
 
1
 
! Отговори
x преди 13 години
inache bi tryabvalo da pishat za Boko i za Ceco ili onya ludiya Dyankov taka ti otklonyavat vnimanieto da ne se chustvash gladen
78
1
 
5
 
! Отговори
пепо преди 13 години
Още ли ни занимават с тоя Алексей или трактора, както му викаха.Лично на мене ми се струва доста плоско,по два три пъти на ден, да му слушам името в новините или да го чета по вестниците.
77
2
 
2
 
! Отговори
сестра преди 13 години
Просто той е *** и е обрязан втори път ще е кастрация
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баце едно време се справяше по бързо и ефективно с конкуренцията......сега само ги лекуваш с нашите пари!!!!
75
1
 
4
 
! Отговори
д-р Хаус преди 13 години
Колеги защо не споменахте и необходимата операция за обрязване за по-сигурно ве?
74
0
 
3
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
Приятел интересно мие , дали безплатно е лечението ?
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тоя докато си правеше зулумите ,беше здрав като канара, натикаха го в ареста и за нула време-артрит,колит,гъзит,ааах,как да не ги ругае човек
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
operaciqta na sliwicite mu mislq 4e e nai-wajnata i neotlojnata. Korumpiranta i skapana dyrjawa
71
0
 
4
 
! Отговори
мръц преди 13 години
всички влизат в ареста за да се лекуват ли .хайде да ходим и ние.
70
9
 
6
 
! Отговори
Съвестен гражданин преди 13 години
Аз няма да гласувам отново за ГРОБ на президентски,парламентарни или каквито и да е избори изобщо не си заслужава..с големите очаквания идва и голямото разочарование ..
69
1
 
7
 
! Отговори
Tomov преди 13 години
Странно как спортисти в отлично здраве отвън, рязко се разболяват в затвора.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде,и тоя за операция и то високотехнологична!Абе всичките ни ли бандити са тежко болни,оставете ги да ***!Те да ни съжелиха,завряха ни на майната си!Приятелят му Веселин Данов и той имаше нужда от операция,едва ходеше,та си изкара затвора на Фичоза,щеше да се беси от отчаяние,пък то като че ли беше колкото да оправдае зулумите и да се изкара невинен!Бандитите до живот в панделата!Не съм съгласен тоя издуханяк,дето цял живот е работил за собствени облаги,да се лекува с парите от моите данъци!