Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров

Съдът гледа мярката му за неотклонение
3 окт 2010 11:28,
151
Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Според защитата на Алексей Петров той е с влошено здраве поради условията в ареста и е налице опасност за живота му.

Три операции трябва да се направят на Алексей Петров. Това казаха експертите, които изготвиха петорната съдебно-медицинска експертиза.

Операциите са неотложни, обясниха експертите пред Софийския градски съд. Трите операции, които трябва да се направят на Алексей Петров са на ставите, операция за дисковата херния и операция на сливиците.

Още по темата

Операциите трябва да се извършат във високотехнологични болници. В затвора няма условия за лечението му.

За всички интервенции и възстановяването на Петров са необходими шест месеца, сочи експертизата.

В Софийски градски съд започна разглеждането на мярката за неотклонение на Алексей Петров.

Той е в ареста след проведената специализирана операция на МВР „Октопод” по обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за рекет, данъчни измами, принуда.

"Уверявам ви, по това дело Октопод няма", каза Алексей Петров пред Софийски градски съд. Петров обясни, че никога не е извършвал престъпления и това се знае отлично от министъра на вътрешните работи.

"За никого вече не е тайна, че 8 месеца съм в ареста не заради моята виновност, а заради политически натиск, представен като обществен интерес." С това изречение започна обяснението на Алексей Петров.

Той заяви, че обвинителният акт е така изфабрикуван, че може да бъде разбран само във въображението на съчинителите му. Петров каза още, че е абсурдно да бъде обвиняван за период, в който е бил изцяло в услуга на държавата.

"Не е ли абсурдно в 4 правителства държавните ръководители да ми дават доверието си, а сега да ми се приписват престъпления за същия период", каза Петров. Той каза още, че през това време той е имал доверието и на сегашния премиер Бойко Борисов и на сегашния главен прокурор Борис Велчев.

Петров заяви, че лъже този, който твърди, че от архивите на МВР е взета информация по това дело. "Аз съм един от най-проверяваните граждани в България", категоричен бе бившият съветник в ДАНС. Той поиска от съдията да промени мярката му за неотклонение в по-лека.

В 15 часа СГС ще се произнесе по мярката на Алексей Петров. Но каквото и да е решението на съда то подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
11
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
Ах, направо се разплаках... не мога да се успокоя... ако трябва и последната си заплата ще му пратя на горкия човечец, като лиша баща ми и внуците ми от средства за лекарства и такси за ток, вода, детски градини... Татко е на 87, но ще го помоля да изчака още малко за спешните си операции на краката, кръста, простатата, бъбреците, очите, зъбните протези... другите докторите не му ги казват, да не се разтрои, че и с кръвното не е добре. Но Алексей, трябва да спасим спешно, без него Б-я загива..
106
1
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
като лекар специалист не виждам нищо спешно за тези операции! почти всички възрастни страдат от дискова херния..артрити..апък колко деца имат гнойни ангини..Дали на всички им махат сливиците..Има ли бандит дето не се разболя и дето не излезна от ареста под тази форма!Колеги колко ви платиха за да съчините тези,, спешни,, или по точно и смешни заболявания!Докага престъпниците ще са на свобода!Да на правим граждански комитет не за защитата им а да искаме арестуването и осъждането на тези личности!
105
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мЪркуча явно го сънуваш,а *** герберска.....???
104
8
 
3
 
! Отговори
До 106 преди 13 години
Абе недорасляк, ще те призная за ербаб на какъвто се правиш, ама да идеш и да се изправиш пред ББ и да му кажеш тиква. Сигурен съм, че ще напълниш гащите още като те погледне и ще забравиш репликата си. Айде бега при мамчето, да не дойде ББ и да те понаплеска по нежното другарско дупенце с пожарникарския си мъркуч.
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата и Пудела знаят...нали са били съдружници с Алексей.....ка да не збнаят...
102
3
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
ДО 93 - На гордеещите се с деянията на Алексей Петров: Пожелавам да ги изпитат на собствен, а и на роднините им, гръб. Да ги зарибят към употреба на дрога, да ги принудят към проституция и продажба на дрога, да ги ограбят до просешка тояга, да им вземат имотите чрез измама, да ги бият и отвличат за откуп, да ги тормозят със заплахи за убийства и т.н. гаври, пък нека са горди от това, колкото си искат !!!!!!!!!!!!!
101
7
 
6
 
! Отговори
Д. преди 13 години
Възможно е да е болен. И не знаем наистина ли е такъв злодей.
100
3
 
13
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Алексейчо,защо не се лекува,преди да те хванат,а обикаляше болен по улиците.Може ли бе мойто момче да се разхождаш болничък,защо си причиняваш,такива страдания,миличкият,той.Искаш ли помощ от здравната каса,кажи?
99
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човекът има нужда от курорт,а те ще му правят операции,че и сливиците му ще махат.Третата ли.А топките?После ще го изкарат траен инвалид и сбогом мечти за слава.Както са я подкарали, съдиите ще останат без пари за хотели,а докторите ще станат по-богати.
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тоя *** му трябват не три операции, а само една единствена, която се извършва с нещо по-голямо от скалпел - в арабския свят такива крадци и мошеници ги лекуват на площада, за назидание на всички.
97
2
 
9
 
! Отговори
ДО 83 преди 13 години
ДО 83Алексей си е истински *** от тетевенско,няма какво да ти се струва.....Нали му бяха обявили и турското име....
96
3
 
14
 
! Отговори
аз преди 13 години
като убиват хора не боледуват нали така
95
1
 
6
 
! Отговори
До 93 преди 13 години
Явно е, че си от червените тиквеници, ама нямаш ли останала читава поне една гънка в закърнелия си мозък, та разсъждаваш толкова елементарно, или освен пляс, пляс *** друго не те вълнува.
94
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
А като са на свобода и убуват хора не боледуват от нищо нали така
93
7
 
4
 
! Отговори
пепо преди 13 години
Хора вие вярвате ли че Алексей е точно такъв какъвто го изкараха?Лично за мене е доста съмнително.То не бе власт не бе чудо.Такава власт като неговата даже и мафиотите в началото на века не са имали.Според мен , не че е овчица , ама е и малко жертва на правителството.По ми е интересно, как така никои не попита черепа , как сабра 1 милярд сас хазарт иу строителство.По принцип в държави като САЩ да натрупаш такова богатство са нужни 2 или 3 поколения, а за Божков 10 години.
92
2
 
10
 
! Отговори
МОСКОВСКИ ВЪРКОЛАЦИ преди 13 години
ДО 93 -ият *** АНОНИМКО . КРАТУНО ПРАЗНА , ГОРД ЛИ СИ , ЧЕ ИМАШ ТАКЪВ ГЛАВОРЕЗ ПРЕСТЪПНИК ПРОМЪКНАЛ СЕ ДО ВИСОКИТЕ ЕРАРХЙИ НА СЛУЖБИТЕ ? САМО ПРАЗНОГЛАВЕЦ ИМПОТЕНТЕН МОЖЕ ДА НАПИШЕ ПОДОБНО НЕЩО !
91
0
 
13
 
! Отговори
БКП(БСП)-КГБ Е МАФИЯ преди 13 години
Е , ЩЕ СЕ ОПЕРИРА , АМА КАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА , ИЗЛЕЖАЛ ПРИСЪДИТЕ СИ ! ПОЧТИ ВСЕКИ ОБИКНОВЕН ЗАТВОРНИК Е ЗА ВЪНШНО ЛЕЧЕНИЕ , НО СИ ИЗЛЕЖАВАТ ПРИСЪДИТЕ , ТОВА Е !
90
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Успех Алексей!!!Горди сме че се изправи срещу диктатурата на Тиквите и Пуделите!!!
89
2
 
13
 
! Отговори
memmy преди 13 години
Бре, много кекав този Алексей!!!! Тц, тц, тц, родните арести са като инкубатор за зарази....Един здрав не излезе от там!!!
88
3
 
15
 
! Отговори
teo преди 13 години
БОЙКО И ЦЕЦО, ТОВА ЛИ Е ТРИКА НА ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, КАТО ОЧИТЕ, СУМИСТА, ТРАКТОРА, МАРГИНИТЕ И Т.Н. ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ КАТО ВИДЯТ ДЕБЕЛИЯ КОЛ В ИСТИНАТА??? МНОГО ИНТЕРЕСНО, ТАКИВА СПОРТИСТИ И В СПОРТА И В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, ПЪК ВЕДНАГА СЕ РАЗБОЛЯВАТ, КАТО ВЛЕЗНАТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ!!! ДОКОГА ???