Закопчаха мъж, наследил с измама апартамент в София

Група от седем души му помагала в имотната далавера
11 юли 2011 21:17,
26
Закопчаха мъж, наследил с измама апартамент в София
Документите, открити у задържания измамник. Снимка: МВР

Служители на икономическа и криминална полиция задържаха мъж, извършил имотна измама в София, съобщиха от МВР.

35-годишният столичанин Р. Н. е придобил жилище на бул. „Васил Левски“ като използвал фалшиво завещание на починала възрастна жена.

Завещанието, според която жената оставя имота си на младия мъж, е обявено в Агенцията по вписванията през 2010 г. Графологична експертиза обаче установява, че подписът и почеркът не са на починалата.

След като придобил имота, столичанинът направил опит да го продаде. В подготовката по сделката участвали седем помагачи – жвни и мъже, част от които са криминално проявени.

Част от групичката придобивала и предавала информация за починали хора и тяхното имотно състояние, други били брокери, а трети – адвокати.

Повечето от тях са в ареста с мярка за неотклонение “задържане под стража” за други подобни имотни измами.

В хода на процесуалните действия в банята на жилището, което измамникът обитавал, са открити оригинали на документи, свързани с престъплението, и 1 грам бяло прахообразно вещество.

Мъжът е задържан за 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Адвокати, Нотариуси и Брокери ... те са мъртви душици... не си спомням вече тези "Долни Твари" в кой от кръговете на Ада ще се мъчат ... предполагам е ще минат през почти всички... какво ли извинение са си намерили за сторените от тях престъпления:) много ми е интересно?
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато не започнат да издават изключително строги присъди за подобни престъпления- особено за адвокатите и нотариусите, участвали в тях, случаите ще се множат. Осъдете ги тези на 20 години без право на обжалване, да видим ще има ли други желаещи. Да, ама не! Съдиите ще си защитят другарчетата.
23
1
 
22
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
кви *** бе *** ***, не чухте ли че част от групата са адвокати и брокери, къде сте видяли *** адвокат?
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*Bravo*na izpulnitelnata i sudebnata vlast!Ot kakto vlezna *demokraciyata*su6testvuvat takuv vid izmami-za doglejdane,podpravyane na podpisi.....Mnoooooogo kusno ste se setili da ot4itate *deinost*v tova zveno:)))).Da ima6e kak da se *subudyat*Levski,Botev,Rakovski,Jan Asparuh i nai-ve4e KRUM-bija vi pokazali PRAVOSUDIE!!!!!Glupaci,samo sramite imeto na VELIKA BULGARIA!!!!!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ги затворят за 6 часа с мярка дребно хулиганство и порицание с размахване на показалец
20
0
 
4
 
! Отговори
niakakva преди 12 години
ELATE GOSPODA VAV GRAD LEVSKI-DA VIDITE ZA KAKVO STAVA NA VAPROS. KAKVI KA6TI IMAT VLASIATA -BIZNESMENI- POD ZAKRILATA NA POLISIATA ,I SADA NIKOI NE GI ZAKACHA I RAZSLEDVA.OT KADE SA IM DOXODITE,I KADE SA IZKARALI TEZI PARI.NA VSICHKI GOLEMI PRAZNISI XRISTIANSKI -POLISIATA IADE,I PIE SAS TIAX.
19
5
 
8
 
! Отговори
Не сте прави преди 12 години
Това е направено от ***, те са малограмотни, те са имали тежко детсво.За това те не подлежат на наказание, плюс това трябва да сме толерантни към малцинствата, каквото и да направят те -- справка Цветелин Кънчев.За това разбиране, да се пуснат на свобода и да обещаят, че няма да правят повече такива неща.
18
0
 
9
 
! Отговори
до Мария преди 12 години
Дай повече подробности!!! Познаваш ли ги ***? Как се казват?
17
9
 
17
 
! Отговори
traba преди 12 години
В тази гнусна държава, всеки е криминално проявен. Всички са престъпници.
16
0
 
46
 
! Отговори
иво преди 12 години
А кога ще закопчаят нотариус...
15
0
 
52
 
! Отговори
maria преди 12 години
здравейте аз имам същия случай , с фалшиво завещание .... *** ми откраднаха жлището под носа ! и не мога да се преборя защото нямам възможност да заведа дело !! това е нашата държавица хора !!!!!
14
0
 
9
 
! Отговори
ash преди 12 години
Мале, не го е срам тоя.... разкопчан да ходи..... добре, че родната полиция ни пази....от простуда на пишоните...хааххахахаха
13
0
 
32
 
! Отговори
Алчни за пари преди 12 години
Това си е нещо нормално и за съжаление не го правят само ***. Моят съпруг беше прецакан от собствената си сестра, която с помощта на "печена" адвокатка и много известен, ама много известен нотариус прехвърлиха една глупава панелка в "Младост"-3 с фалшиво пълномощно от човек в кома, видно от медицинските документи. Е ? Може да няма човешко правосъдие, но от Божието няма да избягат.
12
1
 
26
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Бялото прахообразно вещество от банята при полевия тест е реагирало на "Бонукс:.
11
3
 
6
 
! Отговори
as преди 12 години
Kakvo ima v baniata 1 gram bialo li mi to moje prahta za prane da mu e svar6ila
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега пича заедно с помагачите,на стадиона с качулки на главите и пистолет опрян в тила и:10-9-8-7-6-5-4-3-2-1----БУМ!
9
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди време даваха репортаж за един такъв по Черноморието- колко бабички е разплакал. Прасе с ланци, много нагло ***.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм псувал по МВР-то, но този път им пиша 6 !Все пак ЧАКАМ 50 % съкращение на тази загнила шуробаджанашка структура !
7
0
 
29
 
! Отговори
Б.Б. преди 12 години
Болен дядо насмалко да стане поредната жертва на ловки *** измамници в столицата. Благодарение на бдителен банков служител, аферата е разкрита и 15 000 лв. спестявания на стареца са на сигурно място.Преди няколко месеца 85-годишният столичанин решил да продаде наследствен имот в околностите на Своге. Тъй като трудно се обслужвал сам, за него се грижела 33-годишна жена, която му препоръчала своя позната, която пък стопанисвала Агенция за недвижими имоти.Така дядото се запознал с 41-годишната Николина Кунова. Вместо да купи нивата на пенсионера, ловката измамничка му предложила сделка: Ако имаш спестявания, дай да ги изтеглим. С тях ще купуваме и препродаваме земи, защото на мен ми трябват налични пари, започнала да обработва Николина жертвата си. Дядото се двоумял, но когато *** дама му казал, че ще вземе процент от продажбите, а в банките лихвите са нищожни, дядото се съгласил.Така няколко дни преди празниците пенсионерът отишъл до банката за да се осведоми за авоарите си. Имате 15 000 лева в сметката си, обяснили му служителите. Така на 18 май дядото пак дошъл в банката този път, придружаван от *** жена, която го чакала пред клона.Усъмнихме се да не би старецът да стане жертва на измама, затова и сигнализирахме в МВР. Все пак той е наш дългогодишен клиент, обясниха пред Всеки ден служители. Униформените чакали в засада и когато пенсионерът се запътил към изманичката, полицаите я арестували.Направени са обиски в дома й. Заподозряната в опит за измама живее в мраморна къща в центъра на с.Мрамор и има тристаен апартамент в Красна поляна, обясниха разследващите и допълниха, че благодарение на работата си Николина си позволявала доста охолен живот.Мерцедесът й е конфискуван, уточниха още полицаите.Всъщност целта на Николина била къщата на стареца в Банкя. Там обаче измамничката ударила на камък, тъй като домът бил продаден на фонд с право дядото да живее там до края на живота си. Затова и 41-годишната мургавелка се насочила към спестяванията на дядото.Пенсионерът няма наследници съпругата и дъщеря му са починали, а със сина си никога не са се виждали. За съжаление самотните възрастни хора стават най-лесна жертва на измамници, категорични са униформените. Пред тях дядото разказал как Николинка се грижела за него, ходил й на гости, купувала му дребни подаръци. Това е социалният контакт, от който старецът се е нуждаел, категорични са разследващите.Измамничката е освободена срещу гаранция от 1000 лева.
6
1
 
7
 
! Отговори
888 преди 12 години
Тоя е лимонка на ***!!!