Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас

Външно отрече Ал Кайда да е поемала отговорност за атентата
Обновена: 22 юли 2012 09:08 | 22 юли 2012 09:00,
208
Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас
"Хизбула" или "Ал Кайда"? Снимка: Reuters

Пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка "Хизбула", е открит край взривения автобус в Бургас, съобщи за bTV израелският журналист Охад Хемо.

"Хизбула" или "Ал Кайда"? - кой в действителност е извършил атентата на бургаското летище все още не може да бъде официално потвърдено. Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" направено снощи, родното ни външно министерство отрече групировката да е поемала отговорност за ужасяващия взрив, при който загинаха 7 души.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

Още по темата

"Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата", каза Хемо.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът.

"Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай".

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
нашите "специалисти" и ръководители на отговорното министерство да отидат на специализация в грузия и тайланд,а не в америка и водещите европ.държави.да се започне от долу-нагоре.а ако материята в посочените две държави им е сложна,да започнат от централна африка,патагония и полюсите.
163
3
 
1
 
! Отговори
до 179 преди 11 години
Чекистите са хора тежко заболяли от омраза към цялото човечество. Те обичат единствено себе си.
162
5
 
9
 
! Отговори
чекист преди 11 години
Споделям до голяма степен коментара на 174ти. Върхушката от Израел, а и тази в САЩ направиха така, че цял свят да мрази евреите. Всичките беди в Близкия Изток изначално са предизвикани от Израел. Сэщевременно трябва да признаем, че еврейската общност е родила и много хуманисти и филантропи. Та и Исус е евреин-разпнат по волята на тогавашната еврейска върхушка.
161
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такаааа, вече всичко е ясно и се потвърждават предположенията на Израел. Няма какво да се бавят повече, вече на всички е ясно, че радикалния ислям е обявил джихад на неверниците т.е. на нас християните. Трябва да се удари Иран възможно най-скоро до като не е произвел ядрени бомби и да се стигне до ужасяваща ядрена война, каквато е целта на *** с широките *** и дългите бради! Не трябва да се повтаря грешката от Св. война, когато пацифистите се надяваха да се размине и не спряха Хитлер на
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дрън-дрън, та пляс. Едно време събираха подписка, лъжейки как американските учени не искали да публикуват нещата им. И много хора наивно се подписаха. А всъщност работата е била съвсем друга, сега се разбира. Не е добре хора, заплашвайки други хора заради възгледите им, да притежават средства за тяхното унищожение. Това е моето мнение. Като искаш да наложиш само твоята култура и твоята воля над останалите- по добре е хората да внимават с теб. Каквото търсиш-това намираш.
159
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 174 много си млад и зелен в Европа през 70 беше пълно с атентати , организираха ги разни ултра леви движения ИРА , ЕТА и какви ли не , цяла западна Европа страдаше , ПСВ избухна след атентат на сръбски националист срещу Австрийския престолонаследник , винаги е имало врагове от както свят светува , израело-палстенския конфликт е много млад само на 60 години , това е нищо за Историята , преди мюсулмани и евреи са живели приятелски и след години ще бъдат пак , виж Германия и Франция или Англия
158
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
162, не знам да ти кажа. Мюсюлманите не обичат християните, докато християните са толерантни към всички религии. Винаги ми е било неприятно да гледам как ходят жените им. Абе не съм почитател на културата им.
157
3
 
17
 
! Отговори
До Тъпанар преди 11 години
Ако някой си е спечелил за врагове половината свят, може би той трябва да помисли за сигурността на гражданите си, а не да изисква от целия свят да му ги охранява. Аз познавам само един народ, който се е докарал до състоянието неговите граждани да са заплашени навсякъде по света и който да вменява в задължение на целия свят да му ги пази. Не познавам много такива народи, познавам само един ! Не съм сигурен, че всички нации са задължени вечно да вардят представителите на една единствена нация. Сетете се сами кой е този
156
3
 
4
 
! Отговори
До Тъпанар преди 11 години
От Библията (Стария завет) книга Числа гл.16,4 може да прочетете как още ционистите на Мойсей са всявали страх срещу опозицията всред старите израели. Това е историята за Корей син на Исаара, който заедо със своите 250 привърженици, без да подозират, биват живи взривени и разкъсани на парчета заедно със семействата им и домашни животни. Атентатът от Бургас показва почерк на МОССАД. Всичко друго е пропаганда за сметка на България.
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 167 не съм амигото но не смяташ ли, че има нещо вярно в това което казва , може би не всичко но в основата си , доктрината на Иран е създаване на обща ислямска държава управлявана от законите на шериата и то навсякъде докъдето се простира исляма , за това Запада се притеснява от ядрените им разработки , едно е ядрено оръжие в сега притежаващите го с едно две изключения друго е в Иран и Северна Корея.
154
0
 
0
 
! Отговори
ТЪПАНАР преди 11 години
Дрън дрън та пляс ,намерили пръстов отпечатък и тези идеоти мислят ,че залъгват бебета със залъгалка .Не спряха да лъжат и да заблуждават хората със техните игрички,имали още абдали да им се връзват на приказките и да им вярва ,хизболах-мизболах няма такива тези сами се трепят и после обвиняват някого за тяхното престъпление " крадеца викал дръжте крадеца"
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имат отпечатък,,,,няма публикуван име....нещо не се връзва!!!!Помислете върху това!!!
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в исраел нямат вилни зони по съображения за сигурност, а ние имаме . Хемо какво ще ни препоръча? един грузински евреин щеше да каже "има исраелски туристи- има проблеми..."
151
0
 
6
 
! Отговори
до 162 преди 11 години
Шегуваш се, нали?! Не може да го пишеш това сериозно?!Ако обаче верно го мислиш, май имаш сериозен проблем! Трябва ти доктор, амиго! Ментален доктор...
150
2
 
19
 
! Отговори
Ура! преди 11 години
Да, преди да станем съюзници на дявола България беше една спокойна и слънчева страна и хората се движеха свободно из по летища, гари и автогари, за ужас на този ***! Туристите също идваха спокойни и си тръгваха отпочинали и доволни!Заради 100-тина хил. *** годишно вече сме фронтова държава! Свиквайте и се променяйте, сънародници! Успокоявайте се, че неколко нереза от управляващите ще получат потупване по рамото за вярна служба под знамето с шестолъчата звезда! Ура!
149
0
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
До 162И какво е една атомна бомба? Американските ти кукловоди взривиха две в Япония, после хиляди на полигони, заедно с руснаците, и к'во? Друг е въпросът, че бобмата (ако въобще има такава...) ще е слабичка. Но да се надяваме, че ще изгони плъховете, нанесли се в хамбара!
148
0
 
16
 
! Отговори
Свещеника преди 11 години
Ае да си гледат работата ,нещо взеха много да ни се месят и акъли да дават.Започват да дразнят вече.Щом БГ им се струва рискова да ходят в Иран на почивка !!!
147
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Тук всичко е свободно..." - ей това е най-страшното - Свободата. Най-добре ще е, разбира се, да живеем зад телени мрежи и да *** по команда. Ай сиктир бе, ***!
146
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иран иска да унищожи западната цивилизация. Затова Иран са създали терористичната организация Хизбула - да прави атентати в Европа и да избива невинни цивилни граждани. Иран трябва да бъде ударен в най-скоро време, защото както не веднъж техния аятолах се е заканвал, след като се сдобие с атомна бомба, Иран ще изтрие планетата земя от слънчевата система. Израел и САЩ трябва незабавно да ударят Иран и да спасят планетата от атомната бобма на ислямаските фанатици, защото ако Иран се сдобие с атомна бомба ще бъде твърде късно, това ще бъде краят на планетата земя.
145
0
 
10
 
! Отговори
до 155 преди 11 години
Непонятно ми е как успяват да използват слабостите и страхът на хората, за да ги манипулират. Уж сме свободни, но е само уж......И повечето са интриганти. Ами да кажеш ли нещо или инакомислещ ли си- още в зародиш трябва да те обезопасят. Игричките на тъпите к.о.м.у.н.и.с.т.и. Пък не били такива! Ха! Демократи били и мразели комунизма. По-добре да мразят демокрацията и да са демократи.