Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас

Външно отрече Ал Кайда да е поемала отговорност за атентата
Обновена: 22 юли 2012 09:08 | 22 юли 2012 09:00,
208
Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас
"Хизбула" или "Ал Кайда"? Снимка: Reuters

Пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка "Хизбула", е открит край взривения автобус в Бургас, съобщи за bTV израелският журналист Охад Хемо.

"Хизбула" или "Ал Кайда"? - кой в действителност е извършил атентата на бургаското летище все още не може да бъде официално потвърдено. Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" направено снощи, родното ни външно министерство отрече групировката да е поемала отговорност за ужасяващия взрив, при който загинаха 7 души.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

Още по темата

"Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата", каза Хемо.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът.

"Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай".

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един пръстов отпечатък не е солидно доказателство . всеки може да го сложи там живеем в 21 век . искаме истината да излезе наяве ! стига сте ни пробутвали всеки час различни версии и предположения . умряха хора поне заради тях
143
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние сме овце, ние да не сме в изолатор?! Можело всеки да влезе на летището.. Ми в цял свят е така! Тук летищата са малки, в чужбина влизат и излизат хиляди и никой не ги проверява. Когато тайните служби не са си свършили работата - както се казва "като се обърне колата пътища много"!
142
5
 
16
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Нали еврейското Гестапо беше допуснато от нашите *** да ровичкат на местопрестъплението?Какво чудно има да намерят отпечатък? "Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си." маръсният *** акъл ръси!
141
3
 
4
 
! Отговори
до 155 преди 11 години
Слънцето проявява признаци на комунист-номенклатурчик. Повече от 80% от шефовете са такива, а горе долу такъв процент са и слънцата-некадърници. Иначе бихме живели добре, ама не. Обслужваме параноята им, да не би някой да разбере колко струват и да паднат от клона. Че освен да са шефове за друго не стават, лентяите. Но защо ние да плащаме? И то толкова народ...това ми е непонятно.
140
0
 
9
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
и при нас е така, не само че има камери навсякъде по двора, ами и случайно научихме, че има монтирани микрофони в офисите ни, да не би случайно да кажем лоша дума за шефа - слънце. това вече е параноя
139
1
 
21
 
! Отговори
hota преди 11 години
Икъде си е лепнал отпечатъка та успяха да го намерат та дори и да го разберат че е от Хизбула?Коментарите в пресата са само за заблуда .
138
9
 
13
 
! Отговори
липсва мислене преди 11 години
Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си, смята репортерът от израелския Канал 2. Прав е човекът! Но кой е в състояние да промени мисленето на Цецо и на пожарникаря, след като при тях изобщо липсва мислене?
137
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Демокрацията и комунизма са противоположни понятия. Така е, тогава 60-годишните са били на 40, 40-години са им обработвали съзнанието и затова си смениха идеологията, но психологията им е на комунисти. Затова сме и зле.
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО SINНЯМАМ ГРАМ СЪМНЕНИЕ КОЙ КОЙ Е И ДОКАЗАТЕЛСТВО Е, ЧЕ ГЕРБ ДО ТОЗИ МОМЕНТ НЕ СА НАРУШИЛИ ФИНАНСОВИЯ И МЕНТАЛЕН КОМФОРТ НА НИКОГО.СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ, ЗА МНООООГО ПАРИ. ОЧЕВИДНО ТАКАВА Е ДОГОВОРКАТА - 4 ГОДИНИ НИЕ, ПОСЛЕ - ВИЕ. ПЛЮЕНЕЕТО Е ЗА ПЛЕБСА, ДА СЕ РАДВА.И КАТО ГЛЕДАМ, ТОЙ НИКОГА НЯМА ДА ВДЕНЕ НЕЩАТА.ЩОТО НЕ ЧЕТЕ, НЕ МИСЛИ, НЕ СЪОБРАЗЯВА.БЪЛГ.НАРОД ВИНАГИ ЗНАЕ ВСИЧКО.И Н
135
0
 
1
 
! Отговори
до 145 преди 11 години
Абсолютно си прав!
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подслушват обикновените хора и на работата ми един *** бе преровил всичките ми книги, да не би да намери нещо срещу мен. А то понеже работя на международно ниво и знам англииски, та им застрашавам некадърието. Навсякъде прости ч.е.н.г.е.т.а. А тези, които застрашават сигурността на тази държава си правят всичко необезпокоявано. Как да не им се възхитиш на тъпотата.
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
otkoga hisbula e iranska grupirovka??dokolkoto znam e livanska voenna organizacia v koiato ima hristiani i musulmani. prichinata tapite evreici da mraziat tazi organizacia e che pri voinata megdu livan i izrael,hisbula uspiava da otblasne evreite i ne im pozvoliava da okupirat livan. i tova ako e terorizam...
132
0
 
12
 
! Отговори
noname преди 11 години
До всички събудени и знаещи истината люде - Обяснявайте и запознавайте повече хора, за да има по - малко спящи!!! България го заслужава !
131
0
 
14
 
! Отговори
Sin преди 11 години
138/До 12345-Бъркаш малко аритметиката. Гербери и бесепари-всички са от едно комунистическо котило и една кърмилница-БКП. Това ще е винаги дереджето в бг, докато управляват бивши комунисти и докато на ръководни места стоят само комунисти. Който както си го направи-затова и последната дупка на кавала в целия ЕС-други отзад просто няма. Комунизъм и демокрация са противоположни понятия.
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Психолозите да се заемат с изучаване психиката на камикадзетата.Според мен са ***.
129
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ни правят на *** - откога Хизбула стана иранска групировка?!От мерак за персийския петрол някои вече изпадат в делириум...
128
6
 
8
 
! Отговори
Ran преди 11 години
Интересни мнения има -герберите се били провалили. Да не би положениетно при червените станишевци да е било по-различно. Кадрите и разградения двор са от онова време и никой явно няма интерес това да се промени. Просто никой нищо не го интересува, освен мазния кокал.
127
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кандидат-членовете на тия групировки,вероятно минават първо през ЦРУ,оставят отпечатъци и тогава ги приемат.Логично.
126
0
 
10
 
! Отговори
12345 преди 11 години
ДЪРЖАВАТА НА ВСИЧКИ РАВНИЩА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАШИ МОМЧЕТА, ГЕРБАДЖИИ, МАРОКАНСКИ СКАКАЛЦИ, РЕШИЛИ ДА ОПОСКАТ ЗА ПОСЛЕДНО НАРОДНАТА НИВА...Е НЕМА ДА СЕ ЧУДИМ ЗАЩО НИЩО НЕ Е НАРЕД.ПРЕДИ ВРЕМЕ МОТОРИСТИ БЯХА НАПРАВИЛИ ДАРМАДАН В МОЛ В СОФИЯ - ЗА КЕФКЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА, ОХРАНАТА, ЧЕ УТРЕ ДРУГО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ....АБЕ БЕГЙ БЕ - ПЪЛЕН РАЗПАД НА ДЪРЖАВНОСТТА. ПЪЛЕН.А НАРОДЪТ ПОЗИНАЛ И САМО КРЕЩИ - СМЪРТ НА КОМУНИСТИТЕ, БАТЕ БОЙКО Е ВЕЛИК.ХАК ДА НИ Е НА ВСИЧКИ.
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май е много голяма тази игра за да имат значение нашите размишления