Пиян шофьор уби на място велосипедистка в Перник

След инцидента е избягал, но после е хванат от полицията
Обновена: 27 апр 2013 13:07 | 27 апр 2013 13:07,
70
Пиян шофьор уби на място велосипедистка в Перник
Снимка: архив, Булфото

Пиян шофьор е убил на място 17-годишна велосипедистка в Перник. Това съобщи пред "Фокус" говорителят на ОДМВР – Перник Венцислав Алексов.

Инцидентът е станал в 20.17 минути снощи на вътрешноградската магистрала в посока Перник, малко преди влизане в квартал „Иван Пашов”.

17-годишно момиче на велосипед е блъснато и загива на място. 28-годишният шофьор е бил с „Фолксваген голф” и след инцидента напуска местопроизшествието.

Полицията веднага е блокирала целия град, започва издирване и 20 минути след инцидента е установен недалеч от произшествието.

Мъжът е задържан, при изпробването му с дрегер за алкохол уредът е отчел 2.12 промила.

Шофьорът е задържан за 24 часа и разследването по случая продължава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: перниквелосипедистка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 10тина години правех курсове с колелото от Надежда до Младост. Май трябва да запаля свещ. Големи инциденти не съм имал като изключим когато един бус 72 щеше да ме сгази на моста при НДК (Хилтън). Явно въобще не погледна, кой е вдясно та се наложи скок надолу по хълма заедно с колелото.То е и до навик - в Германия се научих като завивам дори и на супер стандартно кръстовище освен в огледалата винаги да се обръщам да гледам и кой има вдясно.
51
0
 
6
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Това "роди" слободията , пардон демокрацията /шундулация/. Да ви таковам на бай ганьовската демокрация.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя па мотористи сънува
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пиян *** в панделата и ще преусмисли рпернишката религия.Извън контекста на тази случка - на велосипедисти някой трябва да им обясни също, че за тях важат същите правила, както и за мотоциклети и автомобили. Те не са пешвходци и трябва да се съобразяват със знаци, посока на движение и т.н., когато са на пътното платно.Онзи ден си правех съвсем нормална маневра за паркиране, с мигач, особено бавен заход, към паркомясто и един за една бройка да се шибне в мен ОТДЯСНО при завиването.
48
0
 
17
 
! Отговори
скапана държава преди 11 години
Не съм нито велосипедист, нито шофьор. Но този пияндурник заслужава за изгние в пандиза, а затворниците да го обгрижат с много любов, та чак до скъсване. Момичето няма да бъде първата жертва на пътя, няма да бъде и последната. Ако ей такива из.оди не се усмирят с тежки закони, санкции, глоби и дори отнемане на книжка до живот, управия няма да имаме тук в България. Ако не - око за око, зъб за зъб. Държава без закони е разграден двор. Дори Крум навремето го е разбрал и е стегнал престъпниците.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е пълна с *** , (разгледай коментарите)
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАРАНЕТО НА ВЕЛОСИПЕД В ГРАДА СИ Е ИГРА НА РУСКА РОЛЕТКА СЪС СМЪРТА. КОЙТО Е ХОДИЛ В БЯЛА ДЪРЖАВА ЗНАЕ ЧЕ ИМА СПЕЦИАЛНИ АЛЕИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ. КОИТО АЛЕИ НЕ СА КАТО НАШИТЕ НА ФЪНДУПКОВА БОЯДИСАНИ ПО ДВЕ ЛЕНТИ ПО ТРОТОАРИТЕ И ПЪТИЩАТА. ТАМ СА ИЗГРАДЕНИ НА СПЕЦИАЛНИ МЕСТА КОИТО НЕ ПРЕЧАТ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ И НЕ ПРЕСИЧАТ УЛИЧНИТЕ ПЛАТНА. САМО ЧЕ ТОВА НЯМА КАК ДА ГО РАЗБЕРАТ СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ КОИТО ПРЕЗ 4 ГОДИНИ ВИ КАЧВАТ ПО КЛОНИТЕ И ВИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ. БОГ ДА ПРОСТИ МОМИЧЕТО А ГОЛФАЖИЯТА В ЗАТВОРА.
45
7
 
5
 
! Отговори
Евгени-Перник преди 11 години
До От Плевен д,ге Ама ти си много тъпо ***.....На фона на тази трагедия имаш съзнанието да пускаш такива *** шеги.Ела в Перник и ще видиш ВИНЕКЕУО.......
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 49Не знам дали си толкова нагъл или толкова ***! Ако си ***, моли се да не ти изкривят твоята по ТОЗИ НАЧИН!!!
43
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как се кара колело с такава крива капла бре?
42
1
 
5
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Подкрепям исканията ви, но закона е такъв, че случая ще го разглежда, не като убийство, а като пътен инцидент ( злополука) и най много да му дадът ословна присада или до две най много три години и е на вън, е може би без книжка, но за какво му е?!
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам какво наказание заслужава този човек, но каквото и да е няма да е достатъчно...
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Карам и кола и велосипед. В града карам колело. Извън града колата. Масово в града не се спазва ограничението от 50 км.ч. Няма проверки за превишена скорост в града. На кръстовищата без семафор пресичам като пешеходец, иначе вероятността да ме отнесе някой пишман шофьор е огромна. Това е и съвета ми към велосипедиси като мен, карайте плътно вдясно на десетина сантиметра от тротоара а на кръстовища пресичайте като слизате от колелото и пресичате на зебрата.
39
2
 
8
 
! Отговори
az преди 11 години
Bulgarski BO*LUK s kola
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом е бил пиян няма никакво оправдание
37
2
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 11 години
Пиша като велосипедист и шофьор. И едните, и другите не се съобразяват с никого. Велосипед с работещи светлини, дори в София, е като НЛО - вижда се понякога, но по-скоро не се вижда. А относно шофьорите - винаги, когато съм с колелото съм срещал разбиране, стига да не правя глупости и да показвам на къде отивам. В крайна сметка делим един път, трябва да се съобразяваме един с друг, няма врачки на пътя. А наказанията за шофьорите са по-тежки, защото пиян велосипедист може да нарани само себеси.
36
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във случая е ясно кой е виновен-пернишки голф,пиян.Обаче и велосипедистите си карат сякаш са офроуд-пресичат кръстовища на червено с голяма скорост,пресичат пътеките с голяма скорост без да слизат,не слагат жилетки нощем и изскачат от храстите като пуми.Трябва да има санкции към всички нарушители-като не сложи жилетка или мине на червено да му вземат колелото.
35
1
 
5
 
! Отговори
.rotos преди 11 години
До АнонименСъдът: "Не го е срам! Три години условно."
34
2
 
8
 
! Отговори
.rotos преди 11 години
До АнонименСъдът: "Не го е срам! Три години условно."
33
2
 
27
 
! Отговори
до студента преди 11 години
Ясно, ти си от вело-феновете. Няма лошо. Успех ти пожелавам. P.S.: И си носи светлоотразителна жилетка както и вело каска, защото никога не се знае по нашите пътища какво може да стане. А вечер фарчето отпред и отзад да мига... Велсипедистите трябва да са лесно забележими за шофьорите и мотористите отдалече.