Емилия Ковачева сама искала да вземе 24-часово дежурство

На записите с битото бебе изглеждала като "обладана", описаха от "Софиямед"
Обновена: 28 апр 2015 20:03 | 28 апр 2015 17:52,
115
Емилия Ковачева сама искала да вземе 24-часово дежурство
Снимка: Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, която преби новородено, е взела по свое собствено желание 24-часово дежурство. Тя е искала да слее дежурствата си и след това да излезе в отпуск, съобщиха от ръководството на болница "Софиямед“.

Припомняме, че акушерката бе арестувана, защото е нанесла побой на 4-дневната Никол. Тя е нанесла удари с ръце и стъклено шише по главата и тялото на новороденото.

От ръководството на болницата са категорични, че 24-часовите дежурства не са редовна практика. Сливането на дежурства става само при съгласието на служителите. Въпреки това се оказва, че Емилия Ковачева е взимала още един път такова дежурство от началото на тази година.

Още по темата

По думите на управителя на "Софиямед" Йордан Пелев и д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението, досега не е имало никакви оплаквания към работата на Емилия Ковачева.

"Досега абсолютно никакви нарушения или особености в характера не сме виждали. Тази акушерка беше една от най-сигурните. Когато работиш с нея нощем, знаеш, че всичко ще бъде наред“, коментира д-р Нецов.

По думите му тя не е конфликтна личност, приятна е и с чувство за хумор. Грижела се за двете си деца и работила доста, за да може да ги осигури. Той не може да си обясни какво я е накарало да прояви такава жестокост и каза, че на записите е била като "обладана".

Завеждащият отделението каза още, че преди да видят шокиращите кадри, лекарите са си мислели, че бебето е било изпуснато и човекът, който го е сторил, си е замълчал. По думите му всички колеги, които са гледали кадрите, са били потресени и са плакали при вида на това насилие.

От ръководството не смятат, че действията на Ковачева са вследствие на преумора. Медиците редовно полагат извънреден труд, защото такова е естеството на работата им.

От болница „Софиямед“ са категорични, че не е имало никакво забавяне от тяхна страна и са реагирали своевременно и са подали сигнал на компетентните органи.

На 20 април бях информиран от д-р Валери Нецов, че имало рязко влошаване на състоянието на бебе, което бе преведено в друга болница. Беше сформирана веднага комисия, която да проучи целия случай. Беше прегледана цялата документация от раждането на бебето и всички видеозаписи, обясни управителят Йордан Пелев.

На 22 април лекарите попаднали и на шокиращите кадри. Веднага след като е била установена коя е акушерката, са били уведомени компетентните органи, както и родителите на битото бебе.

От болницата бяха категорични, че не се притесняват за лиценза си, защото лечебното заведение не може да носи отговорност за действията на конкретно лице.

Управителят на „Софиямед“ заяви, че след случая е започнала работа с психолог с работещите в болницата. От болницата възнамеряват да се направи и промяна в АГ отделението. По този начин всяка родилка ще може да осъщестявва 24-часово видеонаблюдение на бебето си.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как да си правиш каквото искаш. Болницата е ВИНОВНА,че е разрешила да се работи така.
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и още нещо, има два момента които са сякаш на забързан кадър............странна работа
22
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ви ли прави впечатление че това бебе повече мърда преди биенето отколкото след.Който е имал новородено трябва да знае че бебетата все още немогат да координират главата си , тук няма такова нещо което е доста страннно.........за пореден път се убеждавам че българина не мисли и не наблюдава а само се оставят да бъда воден за носа
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ТАЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА ЗА СЪДИЗЪМ И НИЩО НЕ Я ОПРАВДАВА !
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости.Аз също работя на график, които се изготвя месец за медец, и не ни позволяват да взимаме две смени на ведтъж, че работя в заведение, какво остава за болница.Тия въобще нормални ли са.Освен ***, да осъдят и шефа на болницата.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разковничето е във факта, че е дала 24-часово дежурство, а след това е щяла да се спаси в отпуска....Някой й е платил да трепе детето?
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плювате Тодор Живков и социализма, но тогава такова нещо посмъртно не можеше да се случи.Такива неща започнаха да се появяват, откакто либерастити и шорошоидите промиха мозъците на хората.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕЧЕ МИ Е НАПЪЛНО ГНУСНО ДА Я КОМЕНТИРАМЕ ТАЯ!!!!ЩОМ ИМА ВИДЕО КАК КРАДЕ ОТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ИСКА ДА КАЖА БИЕ БЕБЕТО НАЧИ ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН!!!ИМАШЕ ЕДНО ПРЕДАВАНЕ В АМЕРИКА СКРИТА КАМЕРА КАК ИЗЛОВИХА ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ДА ОБИРА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ДЕТО ГИ ГЛЕДА :DВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН СЕГА ВЕЧЕ СЪДА Е ТОЗИ КОЙТО Е ДЛЪЖЕН ДА НАЛОЖИ НАКАЗАНИЕ !
16
1
 
10
 
! Отговори
Оф преди 9 години
Добре, може ли просто да се осъди тази жена най-накрая и просто да престане да се обсъжда всеки ден по пет пъти единствено този случай.
15
0
 
8
 
! Отговори
nina преди 9 години
До СЪДИЯи по датата и часа не могат да установят кое е лицето на смяна?вижда се лицето и на камерата,със специализирана техника може да се увеличи кадъра,вече сме 2015 година...
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига сте ни я показвали тая!!! да я разстрелят заедно с политиците от прехода! от първия служебен премиер стефан софиянски жан гоце костов и така! след 3 дни България ще е нова държава!!!!!!!
13
28
 
13
 
! Отговори
СЪДИЯ преди 9 години
Ами ако тая е набедена?!?! Вие на клипа от камерата видяхте ли ясно лицето и?! Аз ли4но НЕ! Вижда се 4е някаква охранена леля яко аргасва едно от бебетата, но по нищо не може да се разпознае дали е тая или не! Не я защитавам и да си стои в ареста докато приключи вси4ко, но мисля 4е трябва добре са се разследва.....може да са и скроили номер хем да дискредитират болницата хем някой ни лук ял ни лук мирисал да опере пешкира накрая!!!
12
3
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 9 години
Не е важно по чие желание, ами кой е отговорен за нарушаването на закона, който съвсем ясно определя по колко часа може да се работи. Шефчетата от болницата да не се правят на откачани, ами да си поемат отгпворността! А, тоя *** акушерката дано я осъдят до живот..
11
5
 
9
 
! Отговори
ахмед преди 9 години
Какво си се оклюмала така изправи си главата,хората убиват че нямат такава походка.Знам кофти ти е сигурно друг път няма да го направиш,но хубаво че сега та набарали иначе можеше да стане по-лошо и цял живот да живееш като убийца
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много здраве на доктор НЕЦОВ! никога не знаеш кой колко е сигурен, да не дрънка глупости!сигурна била видяхме колко е луда! а как подбират кой да вземат на работа да не говорим! сигурно доктор нецов ги препоръчва! знам за връзкарските му истории, всичко като е с връзки така ще става, не ни правете балами и аз съм в тая сиситема и знам схемите ви1 все някой трябва да се обади за почнеш работа, няма конкурси1 е хак да ви е!
9
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази акушерка е типична българка - компрексирана, злобна, завистлива и ***.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има си хас болницата да има дори и минимална вина, те даже пари не взимат, а дават, всеки по собствено желание си решава 2-3-4 или шест смени ще работи и т.н.веднага да им спрат договора със здравна каса и всякакво държавно финансиране, глоба в размер на минимум половин милион и съдене от страна на родителите на бебето веднъж и от страна на държавата втори път....Само така тези практики могат да бъдат прекратени, но все пак сме в България...
7
1
 
24
 
! Отговори
Идели преди 9 години
И какво умива комисията след като гледа записа на 20 ти до 22 ри? Или изобщо сте нямали намерение да уведомите полицията ама Токуда като го е направила и вие няма накъде? Иначе КОЛКО такива случай сте покрили? Самият факт че *** не се крие от камерата е показателен!!!
6
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистите съсипаха момичето. Ако съм на нейно място досега да съм завела иск срещу България в Страсбург.
5
1
 
28
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Колкото до акушерката професията,която е избрала, я задължава да помага за раждането на нов живот,а не да го убива.Никакви оправдания не я оневиняват.