Разбиха работилница за фалшиви банкноти в Димитровград

По случая е задържан 26-годишен мъж
6
Разбиха работилница за фалшиви банкноти в Димитровград
Снимка: Dnes.bg

Работилница за фалшиви банкноти бе разкрита от криминалисти в Димитровград. Това е станало, след като 26-годишен мъж от града е задържан за изготвяне на неистинските парични средства, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В сряда служителите на реда са се сдобили с информация, че мъжът разпространява фалшиви пари. Той агитирал хората, че ако успеят да ги обменят и вкарат в обращение, 15 лева от 20-левовата банкнота ще останат за тях, а 5 лева ще бъдат за него.

Последвала е проверка в жилището му на улица "Битоля" в града. В дома са открити 53 неистински купюри с номинал от 20 лева и 4 купюри с номинал от 5 лева.

Намерени са и цветен принтер и 21 заготовки с напечатани едностранно банкноти от 20 лева. Банкнотите, принтера и заготовките са били предадени с протокол на разследващите.

Мъжът, познат на органите на реда, е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство, уточняват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Конкуренцията на държавата в печатането на пари е напълно унищожена, две печатници на слънчев бряг хотел кантинела и Варна разбихме през месец октомври. Продължаваме нататък до най - дребното печатарче.После ще хванем и дребните пласьори на нередовни банкноти.
4
1
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Пълно е с аматьори, кво до ги правиш
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега и Нефтохима ако хванат да си плаща данъците ...
2
2
 
28
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тея пак избиха рибата. Разбили работилница... за да са фалшиви парите трябва да са абсолютно идентични. Тоя цъpвyл ги е принтирал и сигурно хартията е обикновена да не говорим за воден знак. Илядо лева напечатал и даже той не ги е разпостранявали а са ги намерили в апартамента му. СмяхБНБ са истинската работилница за фалшиви пари щото никой не ги знае колко необезпечена пара печатат
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БНБ си печат пари от въздуха защо не и другите да не си печатат?