Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната

Тя е "най-абсурдната икономическа зона в света", смята Марин Льо Пен
Обновена: 9 апр 2011 18:47 | 9 апр 2011 14:07, Красимир Ангелов
187
Крайнодесните във Франция искат да извадят страната от еврозоната
Марин Льо Пен. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Крайнодесните във Франция обещаха да извадят страната от еврозоната, ако спечелят изборите догодина, предаде Ройтерс.

На пресконференция в плаващ ресторант край Париж лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен нарече еврозоната най-абсурдната икономическа зона в света.

"Резултатите от този експеримент са катастрофални за френския народ. Ако искате да видите до къде ни води всичко това, просто погледнете примерите на Гърция и Ирландия", отбеляза Льо Пен, дъщеря на бившият лидер на партията Жан-Мари Льо Пен.

Тя се зарече да извади Франция от еврозоната 6 месеца след евентуалната победа на НФ на парламентарните избори догодина.

Според Ройтерс пресконференцията на лидерката на националистите е протекла бурно и Марин Льо Пен е била прекъсвана на няколко пъти от викове на журналисти.

Допитвания до общественото мнение показват, че лидерът на НФ може да победи Никола Саркози още на първия тур на президентските избори, които също ще бъдат догодина.

Марин Льо Пен защитава тезата за стимулиране на националната икономика чрез мита и намаляване на дълга на Франция до 25 процента от БВП до 2025 г.

Още икономически новини от ЕС четет в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Марин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
4
 
0
 
! Отговори
смеееех преди 13 години
Тая е досущ като сестричка на Волен-Луфтханзата.Същия замъглен,кървав поглед,като надрусан миндиль.
174
1
 
8
 
! Отговори
Хектор преди 13 години
аххахаххахАХхаХААХхааааааааа видехе сметката и на тоя съюз хаххахаххахаххахахаххахаххаххахахаххахххххххахааа да идва Китай наред хахаххахаха
173
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те са рамо до рамо със Сидеров.
172
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 13 години
#175 TR TURK - *** - май ти нямаш бъдеще, *** долнопробен мюслимски *** !
171
2
 
7
 
! Отговори
Марк Умчния преди 13 години
Наздраве на цялата компания!!!
170
5
 
0
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Виж сега, донякъде съм съгласен с тебе Ванеченцеце!С една поправка ооообаче:Узмните жени ни се въртят на и около "пръста"!А глупавите си стоят като куковици отстрани!Да живее секса и алкохола!И де се знае кой е силния пол!Както пееше бакте Жоро Минчев!Бог да го прости!
169
0
 
0
 
! Отговори
....... преди 13 години
ПП, много не си в час. ама много. как една война отпреди 75 г можела да влияе върху днешната икономика.... ами не е въпроса във времето, а в значимостта на войната. след ВСВ последва преразпределение на света, което ще влияе дъъълги години напред. по твоята логика войната между янките и индианците не би трябвало грам да дава отражения върху днешния свят, щото е минала и заминала преди 2 века, а? ами кажи го това, да ти се смеят всички. тия неща не се измерват във време.
168
0
 
0
 
! Отговори
ваня преди 13 години
176,нищо ново не ми казваш,типично явление при представителите на твоя пол!Каквото и да казват,на колкото и умни да се правят,накрая все все това им се мерджелее пред очите,така,подчертано,по фройдистки някак! Затова само глупости от вас могат да се очакват,щото винаги умните жени ви въртят на пръстта си,не че не ви харесва,даже напротив !Ама,сега това трябва да го обяснявам с Едипов комплекс,и разни други такива,едва ли имаш достатъчен потенциал за това!Я,по-добре ,си пий ракийката !Наздраве!
167
2
 
1
 
! Отговори
Марк преди 13 години
174ХахахаСамо секс и и алкохол!Голям сухар си, Ванюша!
166
0
 
0
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

KAKVI DNI VI CHAKA I DYAVOLA NE ZNAE.NYAMATE BIDECHTE ..0=0
165
0
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
Марк,не си спомням да съм повдигала темата относно твоята неотразимост!С теб,мисля,си разменихме реплики по същество !Поне се надявам,че беше така!Но,очевидно,те прасна някакво съсухрено либидо,и взе,че се разпърчи сега! Ама,недей така,за това си има порносайтове,там може да се самопредлагаш,колкото ти се иска,пък белким някой ти върже !Никак не си впечатляващ,да знаеш! И какво общо имат двете ни национални катастрофи с твоята сексуалност,никога не ще да разбера,освен,ако не ми обясниш !
164
3
 
1
 
! Отговори
Буцефалдо пп преди 13 години
172Световният ред се определя от победителите!В този смисъл съм напълно съгласен със 148 Марк!СССр беше победител във 2-та св.в и участваше в създаването на световния ред след нея!След 1990 г. Русия е страната загубила Студената война и не може повече да определя световния ред!Ние също сме сред загубилите Ст.в. и сега се опитваме да се пренастроим!Да се благодарим, че победителите не ни откъснаха главите , както впрочем изглежда заслужаваме!
163
3
 
1
 
! Отговори
пп преди 13 години
"За 100 г. Бг загуби - Междусъюзническата, 1-та Св.в., 2-та Св. в., Студената Война!"Е по-голяма глупост не можахте ли да измислите. Как война преди 65-70г. може да има влияние върху сегашната икономика?? А и това с перспективите нещо поне аз ги не виждам. А до "големия брат" се има предвид външен пазар(преди беше огромен) за наши стоки. Няма по-голям начин за разрастването на икономика от успешен износ и увеличаване на собствените производства(вижте Китай). За това става въпрос не за оправач.
162
1
 
4
 
! Отговори
Конят Буцефал преди 13 години
Ееее така е!Но има един основен принцип, а именно:Колкото по-дълго не ти върви толкова по-близо е момента в който ще ти провърви!!В сила е и обратното разбира се:Колкото по-дълго ти върви, толкова по-близо е момента в който ще започне да не ти върви!!!За верността на второто имаме учебникарски пример - Бивша Югославия!Та за нас очевидно е дошъл момента, когато трябва да започне да ни върви!Още е съвсем в началото и даже и ние не можем да си повярваме!Но мисля, че е така!
161
0
 
1
 
! Отговори
......... преди 13 години
ами.... кво да ти кажа. аз не мисля, че грешиш принципно. не бих казал, че спорим. знам, че теоретично обвързването с ЕС е разумен стратегически ход. ама - ето и други "стратегически" ходове от историята: обвързани с Германия ВСВ, заради това Съюзниците ни режат главата и ни взима СССР. после /уж щастливо/ обвързани с СССР - е гръмна и тоя балон, още смърди. по-назад - обвързани /насилствено/ с Османската империя - ужас. та така -именно изторическата статистика ме прави песимист и за ЕС.
160
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 13 години
Няма страшно!Ако се замисли човек нещата в историята се случват от ИЗТОК на ЗАПАД!Примери:-Войните водени от Западни сили срещу източни се печелят от Източните!/Наполеон с/у Русия, Германия с/у Русия, Япония с/у САЩ и т. н./-Америка е открита от Изток- Християнството е дошло от Изток и т.н.Следователно - бъдещето на Зап.Европа ще дойде от Изт. Европа!Т.Е. време е да се намесим смело в Европейската политика, ако ме разбирате какво имам предвид!
159
2
 
4
 
! Отговори
Поп кон преди 13 години
За да разбереш бъдещето, трябва да можеш да четеш в миналото!Една Гърция е по-бедна от нас , когато влиза в ЕС!Сега е "болна" , но не е донор на никого, а е богата и смуче милиарди от богатите! Това е единият път - "Болния"!/Само не мисли, че ги харесвам!/Другият е пътят на Германия - страна като нас , загубила 2-св. в.Благодарение на плана "Маршал" и това, че е съосновател на Европейската общност сега е най-мощната икономика в Европа!Всичко зависи от хората!Пак трябва да се види истирия
158
0
 
2
 
! Отговори
.......... преди 13 години
Коньо, на едно мнение сме до перспективата - и тук вече сме на диаметрално противоположните позиции. дано ти да се окажеш прав, а не аз, ама според мен Бг не я чака нищо хубаво след излизането от "реанимацията". и за да продължим образното говорене - ти смяташ, че от реанимацията на ЕС ще излезем здрави, аз се опасявам, че ще ни ползват за донор на органи за по-силните.
157
1
 
3
 
! Отговори
Кон боб, боб поп преди 13 години
163Защо сме се докарали до тук? /това е един въпрос!/Какво е ЕС? /друг въпрос/За 100 г. Бг загуби - Междусъюзническата, 1-та Св.в., 2-та Св. в., Студената Война!Това е краткият отговор!Разширеният отговор включва анализ на трагичния комунистически експеримент, завършил по най-гадния начин!Сега Бг е в реанимацията на световната болница и много бавно и полека излиза от комата и преминава от командно на собствено дишане!За пръв път от 100 г. има перспектива, ако не ни мине котка път!
156
0
 
0
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
ами и аз съм съгласен с теб 164