Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие

Нападките са заради забраната за купуване на земя от чужденци
6 яну 2014 19:24, Елка Василева
125
Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие
Снимка: архив, Reuters

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дни след като нейните граждани получиха право да работят свободно в Европейския съюз, предаде БНР.

България си навлече гнева, след като забрани на чужденците да купуват земеделска земя в същата седмица, в която нейните граждани получиха правото да работят в която и да е страна на ЕС, пише "Дейли мейл". Вестникът допълва, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията.

"Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари, е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020-а година, освен ако не бъде отменена от Конституционния съд.

В същото време "Сън" цитира депутатът Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не изпълнява всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги, а в интервю за "Скай нюз" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фараж отново отваря темата как евтината източно европейска ръка подбива заплащането на британските работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
целта е да се откъснем от цивилизацията и да ни заробят, ако избягаме навреме тъкмо ще вземат това добро парче Земя и то без пари, защо да плащат, като ние сами ще го напуснем, хем да не го хабим
104
6
 
0
 
! Отговори
sistemata преди 10 години
Привет на аборигените от Територията(бивша държава България)!За 25 години,вие българските граждани,макар и полусвободни при социализма,доброволно,безпрекословно,изпълнявайки безброй унизителни изисквания,подхвърлени ви,като "цивилизационен избор",се превърнахте в роби на лицемерния Запад и сега го снабдявате със всичко: разрушена икономика,разградена земя,изпълняване на милион унизителни условия,заради приемането ви,като "привилегировани роби",в Империята.В това се превърнахте,аборигени!
103
0
 
9
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Ха ха. Закъсня ли са! Вече сме пълни членки на ЕС и нищо не могат да променят! Ще има да се облизват за българската земя но само ще чакат и чакат...!Да ходят да изкупуват Африка. Там да ги избиват черните като в Зимбабве,Гана, Кения , Южна Африка и т.н. Африканците имат повече права от нас така че да го духа и Камерон и цялата англииска държава!
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При положение че работната ръка в Българея е много " ефтина ", то земята ни трябва да поне 4 пъти по скъпа от тази в Англия например или хубавата земя трябва да започва от 5-6000 лв/дка.
101
0
 
15
 
! Отговори
wtf преди 10 години
Като говорим за споразумения и задължения, какво стана с присъединяването ни към шенген? Вижте се себе си и после говорете, нагли англоиди.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 111Кое те кара да мислиш че ще вземеш 1500 след като има и по хубава земя на 500?
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще можете да купувате земя след 7 години. Ние колко чакахме за да можем да работим при вас? Нагли тваре!
98
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 109Абе тук някои сте пълни ***. Защо на безценица. Искай добра цена или не продавай ако не искаш. Не ти ли идва на ума, че именно това ще даде добра конвертеруема цена на земята ни. Кое е по-добре, някой мазен прекупвач от делиормана да то даде 500, защото пазара е затворен или 1500 на някой европеец. *** бай-***, които дори не си знаете интереса.
97
1
 
9
 
! Отговори
Митов преди 10 години
Или кратко казано:Англичаните да го ду..ат!
96
1
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Тия англичани,да не се обаждат. Имали са най-голямата империя,че и още са алчни за земя. Те са си лицемерни пу*ки. Все едно *** да ме обвинява,защо крада. Е па,подобно лицемерие от тяхна стана си е долна постъпка. Българино,всичко си продаваш на чужденците. Г*за,достоинството ,че и земята някои са готови да си дадат. Не си мислете,че като са от Западна Европа ,няма да ви третират като роби.Та нали самите те са имали роби и пак искат да имат
95
1
 
12
 
! Отговори
Митов преди 10 години
Въвеждаме визи за англичани с оглед защита на българските граждани от неприемливата силна агресия английски пияници .Настояваме за промяна на държавното управление на Великобритания , тъй като смятаме,че монархията е много остаряла форма на управление и е в разрез с републиканските ценности на България и на повечето европейски държави.
94
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи не ни искат в страната си на работа да не им подбиваме пазара, а може да ни купуват земята на безценица и после да я препродават и да си правят далавери. Някой да не си помисли че тези търтеи искат да купят земя за да я обработват.
93
1
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Какво коментирате?Бедни британци напускат масово страната си и прииждат на талази за да се възползват от справедливата българска социална система,или да подбиват трудовия ни пазар предлагайки се за жълти стотинки на българските капиталисти с агентурни псевдоними.По добре се обърнете към личните си лекари да поставят диагноза с намаление и се запишете за безплатно лечение при Станишев.
92
2
 
17
 
! Отговори
йордан преди 10 години
след като европа с нейните ценности унищожи , сел.стопанство . промишленост, здравеопазване , образование , и мн.др. дойде ред да отнемат и земята ни на безценица, а хората , ? на произвола ,, господа високо ценноностни и демократични демократизатори от ЕС вземете като бонус *** и ги интегрирайте, без да мрънкате
91
0
 
18
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Не стана номера с имигрантите, сега трябва да си измислят нова причина да плюят. Абе тия британските медии са съвсем като нашите :D
90
1
 
22
 
! Отговори
патриот преди 10 години
това което не може да се вземе с оръжие, се взима с пари
89
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали жи видяхме какви мнагали и евреи управляват в Англия!!! Това изобщо не са англичани! Истинските англичани стоят,живеят си и си мълчат,също като германците! Да,аз подкрепям нъполно забрана за продажба на българска земя на чужденци,и смятам,че тази забрана трябва да бъде БЕЗКРАЙНА! Браво на АТАКА!!!!!
88
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 101 Не се прaви нa удaрен, кaк коя земя е по 300 левa? Aми земеделскaтa е по толковa, дори и по 250 " предлaгaт"! Не съм от Добруджa и не ви знaм кaкви ги въртите тaм, но тук зaпaднa Б- я земя 4, 5 кaтегория, рaвнa и плодороднa руските " бългaрски" фирмaджии, я купувaт по толковa! A имa и обяснение зa вaшaтa " високa" ценa, явно при вaс земятa вече е купенa от " прaвилните" хорa и те продaвaт, но НA ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ! A " зaщо продaвaт" хорaтa...,явно зaщото нямaт 5 ст.в джобa си.
87
3
 
3
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Razlikata v standarta ni ubiva.Celia bivsh soc. lager dnes robuva na tezi koito niakoga se uchiha sami da se grijat za sebe si. Te ne CHAKAHA niakoi da im dade kakvoto im se polaga. Te se BOREHA za da poluchat tova koeto im se polaga. Tova izgradi tiahnata sistema koiato dnes se razlichava ot nashata.Niama nishto losho v tova da si znaesh smetkata i da badesh hitar, da ne pozvoliavash vseki da te laje. Iskat evtina zemia ? Ako ima budali da davat, ZASHTO NE ?
86
5
 
0
 
! Отговори
б......н преди 10 години
До 99 ДА ПРАВ СИ ЧЕ ЦЕНАТА Е НИСКА НО ЗАЩО ПРОДАВАТЕ ЗА ТАКИВА ПАРИ ИМА И ДРУГО КОЯ ЗЕМЯ Е ПО 300 КИНТА АЗ В ДОБРУДЖА ТАКИВА ЦЕНИ НЕ ЗНАМ ОТ ДОСТА ГОДИНИ И ТРУДНО НАМИРАМ ДА КУПЯ И ЗА 3000 ЛЕВА