ЕП ни даде частичен достъп до визовата система на Шенген

България и Румъния ще могат само да проверяват информация
4 окт 2017 15:15, Елка Василева
20
ЕП ни даде частичен достъп до визовата система на Шенген
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент подкрепи предложение на Съвета на ЕС за предоставяне на България и Румъния на частичен достъп до визовата база данни на Шенгенската информационна система.

След като бъде гласувано и от Съвета, решението ще позволи на двете държави да проверяват информация във визовата система, без да могат да въвеждат, изменят или трият данни.

Решението на ЕП е формално и се налага заради въвеждането на постоянните проверки по външните граници на ЕС на всички преминаващи, независимо от техния произход.

Решението не е пряко свързано с приемането на България и Румъния в Шенген.

През 2011 г. Съветът на ЕС прие заключението, че България и Румъния са изпълнили всички условия, за да станат част от Шенгенското пространство. За да се присъединят двете страни към Шенген, е необходимо единодушно гласуване в Съвета. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех какъв възход!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарича се Ограничен достъп. Означава, че може да се влиза в информационната система на Шенген и дотам. За пълен неограничен достъп .... чакай малко! :)
14
5
 
4
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Поправете ме ако греша, но ползите са най-вече за минаване на сухопътна граница. Ние сухопътна граница със страни членки на Шенген ще имаме само с Гърция и (евентуално Румъния). Към Гърция има трафик по празниците и в летния сезон. Към Румъния - слаб поток. И какво толкова реват за Шенген всички. На мен Шенген ми е от полза като минавам през Германия, Холандия, Белгия, Франция, там и сега няма граници. Та защо толкова ревем за Шенген?
13
3
 
4
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Въпреки че се пиша умник, не знам защо е чак толкова важен тоя Шенген, в крайна сметка дали си показвам личната карта за 1 мин. на някакъв митничар или просто си преминавам...е вярно по-бързо, лесно и удобно ще се ходи в Гърция и Румъния...и май до там с ползите. Някой ако иска и може да обясни все пак.
12
2
 
3
 
! Отговори
До анонимен 14 преди 6 години
На глава без МОЗЪК е излишно да се обяснява.
11
5
 
4
 
! Отговори
До zeus преди 6 години
Чудно защо някои бъркат мухоморката със сладоледа. Има люде,които с удоволствие чакат да им отрежат главите с гилотината наречена Шенген. И какво ще спечелим- от трите,най- дългия,както винаги.
10
5
 
5
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Къв Шенген бе кауни ЕС е свършен Англия сега Каталуния после Корсика и тн.Вие се гаврехте с нас но сте свършени.Османската империя ни владееше къде е сега на бунището на историята СССР къде е на бунището на историята Френската и Англииската империя къде са на бунището на историята Третият Райх къде е на бунището на историята.Ние сме с разбити пътища счупени спирки и тротоари но сме тука леко поочукани но по-силни!България НАД ВСИЧКО!
9
0
 
2
 
! Отговори
практика преди 6 години
До zeus2017-2007=10
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унижение! Права само за четене :D В очите ни казват: "НЕ ВИ ВЯРВАМЕ"
7
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 6 години
С разкритият от последните дни, Шенген ще го гледаме през суджук.
6
2
 
16
 
! Отговори
sport преди 6 години
Да не са луди да ни приемат в Шенген? По-добре са си така. Имат си едни викарии, които всеки път гласуват против. Приеха ни в ЕС за да направят буферна зона, ама нещо не им се получи филма, поне на първо четене. А как да ни приемат в ЕС, като тук е разграден двор. Тая ограда не спира нищо. Отделно нямаме техника и хора, а не на последно място хората изкарват пари от каналджийство. Да не говорим за нивата на корупция, които са КРЕЩЯЩИ. Как да ни приемат в Шенген, питам аз?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само на read-only
4
5
 
20
 
! Отговори
и аз да кажа преди 6 години
Не ни трябва Шенген , защото не гарантира управия в нашата немотия. Най - вероятно да станем още по- зле.
3
5
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
брей ,че тоз еФрохаливат като при бай Тошово време .таз година частичен догодина получастичен хехех!Ефрабия е едно недоносче!
2
3
 
29
 
! Отговори
Дъблин 280 преди 6 години
Накрая ще ни вкарат у Шенгена само, за да ни напълнят едно хубаво с камилари и после ще ни изгонят, за погазване на човешките права.
1
3
 
42
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Значи след 12 години в ЕС все пак ни позволиха да погледаме сладоледа през стъклото на витрината :)