Мария Габриел: Ваксините на Мoderna и BioNTech имат потенциал да лекуват 5 вида рак

ЕК обяви план за борба с рака на стойност 4 млрд. евро
Обновена: 6 фев 2021 18:25 | 5 фев 2021 20:31, Красимир Ангелов
103

ЕК обяви план за борба с рака, включващ мерки на стойност 4 млрд. евро. Всяка година над три  милиона души в ЕС получават диагнозата рак. Това е сериозен здравословен проблем, който ще засегне пряко 40 % от гражданите на ЕС и има значително въздействие върху европейските здравни системи и икономики. Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК, заяви, че „всеки има приятел, колега или роднина, който е преминал по този път“. Коментар по темата на еврокомисаря Мария Габриел.

"Малко хора знаят, че ваксините на Мoderna и на BioNTech имат обещаващи научни изследвания, търсещи лечение на пет вида рак", обяви за предаването "Брюксел 1" еврокомисаря Мария Габриел.

"Ако ние успеем да осигурим инвестиции и продължим с този интензитет на работа, какъвто не сме виждали през последните години, това е от което имат нужда компаниите – данни, много повече инвестиции, за да може тази технология, направена вследствие на коронавируса, да бъде използвана и да даде много по-силен напредък в търсене на лечение също и за ракови заболявания", допълни еврокомисарят.

Борбата с рака е приоритет за председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. "Аз се радвам, че моята мисия за борба с рака в рамките на програмата "Хоризонт Европа" ще има основен принос. Поставили сме си много ясна цел – три милиона спасени човешки живота до 2030 – та година. Защото в Европа живее една десета от световното население, но над четвърт от случаите на ракови заболявания са при нас", коментира Мария Габриел.

Тя уточни, че тази седмица планът за действие е бил представен официално. "Сега предстои много работа – по отношение на превенция, на достъпа на държавите членки до лечение и грижа за пациентите, които след това трябва отново да се интегрират в активния живот", казва еврокомисарят.

"В рамките на моя ресор имаме много конкретни предложения, като още тази година ще създадем платформа, която ще е най-голямата европейска платформа за данни по отношение на раковите заболявания, за да може бързо да бъде направена връзката с по-напредналите лаборатории. Целта е всички държави членки да имат достъп до новите лечения, новите терапии", очерта програмата Мария Габриел.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR в събота, от 17.30 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
5
 
! Отговори
Sparta-k преди 3 години
светът се е запътил,към пропастта,новото поколение прие лъжата за истина.Тая планета е свършила,пиши я бегала.Тъмни векове идват,да го знаете,кога ли ще осъмнем без SUN
75
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тая,изби рибите ) кви лъжи !
74
0
 
7
 
! Отговори
Русофил+ преди 3 години
"Малко хора знаят, че ваксините на Мoderna и на BioNTech имат обещаващи научни изследвания, търсещи лечение на пет вида рак". Марийче, а за Спутник нищо ли не си чела?
73
1
 
15
 
! Отговори
И тази успя преди 3 години
да изсере една глупост!? Нямат вече капацитет да измислят лъжи, и започнаха с глупостите- ваксините лекували и рак!? Остава да ни кажат, че който е ваксиниран може повече да не се храни, ваксината ще го храни!? Боже къде отиде света, изкукали да ни определят бъдещето!
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет вида рак?1. ляв крак2 десен крак3 лева ръка4 дясна ръка5 намакятушутката
71
2
 
15
 
! Отговори
напротив преди 3 години
Неотдавнашно проучване в списание Cancer Discovery установи, че ваксините активират раковите клетки!
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
повече ще се търсят ако ги рекламират като лек против еректилна дисфункция и плешивост.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си помислиха че на всички интелектуалните им възможности са като на избирател на ГЕРБ...
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че има значение, но все едно преписвате от един не информиран източник. Във всички медии пишат евродепутат. Габриел не е евродепутат, беше преди години, сега е еврокомисар.Както казах все тая, но се излагате. Правите ли разлика? Елементарно е.
67
0
 
22
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Тая кратуна гербава и от ваксини ли почна да разбира?! Как не се измори да плещи само празни приказки и нескончаеми тъпизми??? Боже миличък,защо не си прибереш версиите?!
66
0
 
12
 
! Отговори
ИзпезниТъпаОфсо преди 3 години
И от това ли започна да разбираш?
65
0
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ами плати им няколко милиарда...вие маски нямате ...рак лекувате...поредното пор.о на гроб айдук...ЕСССР е фашиско-мафиотска структора...по делата ще ги познаете...Къде са ни Справедливите и Демократични...с които Бащите на ЕС я създадоха...Вие сте нагли престъпници...ще ви накажем строго...Света ни ви е виждал...Справедлив Свят!!!
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като прочета такава,, новина' ме хваща рядко щастие. Дали въпросните,, ваксини' ' лекуват и това, че напоследък все по често ми се случва?
63
1
 
18
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Да, освен рак лекуват и коклюш, червен вятър, сърбеж между пръстите на краката, краста и най вече п.. и въшки. И тъй като са много лековити тези ваксини затова б отокса и всички нощници се ваксинираха и още ходят с маски, като първия още не смее да се види с баща си.
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е като реклама във WS TELESHOP.... биеш си ваксина срещу Covid и като бонус получаваш безплатно допълнително предпазване срещу тази гадост в заглавието, запек и не на последно място потенциална вечна ерекция за господата (за дамите в следващата ливандурска реклама). Неочаквано добра комбинация, Не 3 в 1, а quattro. С една дума - Ъпсурт.
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая жена не сме я видели никога с маска ама никога. Вие мили хора дали сте я видели или и вие като нас не сте я видели.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гастроезофагеална рефлуксна болест ( ГЕРБ) лекуват ли?
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Суперкомпютърът откри ли ваксина?Плащаме му тока, за да го използват западните учени безплатно.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експериментална генна терапия, която предизвиква автоимунна реакция, не осигурява имунитет, и не предпазва от предаване на вируса. Нарича се "ваксина" в момента. Моля ваксърчетата да се трупат да ми обясняват колко съм ***, че не го искам.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГЕННА ТЕРАПИЯBull's eye, приятел. Там е цялата работа.