САЩ изпращат още 3000 войници в Полша

Целта е възпиране на евентуална агресия срещу източния фланг на НАТО
12 фев 2022 08:39, Елка Василева
127
САЩ изпращат още 3000 войници в Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Пентагонът заяви, че САЩ изпращат още 3000 войници в Полша. Те трябва да се присъединят към 1700-те американски военни, които започнаха да пристигат на полска територия миналата седмица, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Очаква се те да бъдат на място до началото на другата седмица", посочи в изявление американското министерство на отбраната.

"Общо тези 5000 допълнителни военни съставляват високо подвижна и гъвкава сила, способна да изпълнява множество мисии. Тяхното разполагане се извършва с цел да бъдат успокоени нашите съюзници в НАТО, да бъде възпряна евентуална агресия срещу източния фланг на НАТО, да се извършва обучение със силите на страната домакин и да се съдейства за широк кръг от непредвидени обстоятелства", заяви Пентагонът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: натоСАЩПолшавойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Тия 3000 пристигащи всъщност са психолози , изпратени в Полша за да успокояват вече пристигналите 1700 американски войничета . ...
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ окупира Европа!
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия 5000 военно служещи ще организират евакуацията при евентуално нападение. С личен пример.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сащ праща пушечно месо но русия не е въюваща страна руснаците мразят воината те се навъюваха те са много търпеливи ще търпят до едно време като кажат перет товарищи никои неможе да ги спре и китай е зад русия незабравайте
80
0
 
5
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
До Хер, Путин изгря 2000 г., Американските войски са във ФРГ от 1945 и не са си тръгвали от ГДР руснаците ги няма 31 г. Американци има и в Прибалтика. Каква ситуация е създал Вовата, те американците са си там от близо 80 г. Да вярно, че се смениха много американски президенти и папи, а Вовата е все там във власта кога президент, кога министър председател. Такъв е руския народ трябва му бащица.
79
1
 
1
 
! Отговори
до Herr Muller преди 2 години
Абе сър, за какво са ни съюзническите войски за постоянно, когато враговете на Свободният свят бъдат сразени. Тогава започва 1000-годишният мир и със съюзниците можем да останем само приятели в един свят без феодални тирани и убийци... Adolf
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън да няма и бизнес с кочези, освен с транзита на газ през Украйна?
77
1
 
3
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Непослушните поляци ще ги облагородят , а може и да ги претопят Американските комунистчета .
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
европа на сто години веднъж се обединява против русия и сега пак ще получат шамари за следващите сто години да ви е честито господа евро гей
75
2
 
5
 
! Отговори
россия преди 2 години
пушчно месо от деля ваня
74
3
 
12
 
! Отговори
СС преди 2 години
САЩ окупира Източна Европа и продава оръжие за милиарди на новите васали !!!
73
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Полша може да изгони Русия от Калининград и да го даде на САЩ. Подкрепяме смелите поляци да освободят Калининград.
72
5
 
17
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
"Виновна е мечката, че е изяла кравата и е виновна кравата, че е влязла в гората." Аз така и не разбирам 80 000 американски военни има в Европа на 10000 км от дома и идват още, а руснаците си правят учения на тяхна територия и после всички по казармите, а американците си остават в Европа. Къде е проблема ? Че руснаците си правят учения на тяхна земя или че американците са в Европа, те и във Виетнам бяха преди това в Корея последно в Афганистан, та който сее ветрове ще жъне бури
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната ще бъде само в интернет между хакерите на двете държави. И в Космоса ще си свалят сателитите. А някой ще влезе без бой в Русия или Украйна и ще си почива мирно. Войната ще бъде виртуална и само в телевизора.
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Източна Европа ще бъде силно окупирана от САЩ и няма да има връщане назад. Както окупираха Германия и войските не си отиват никога. Русия е повод да се окупират завинаги източноевропейските страни. Не трябва да пускаме войски на САЩ, защото никога няма да се оттеглят и ще ни създават военни опасности завинаги.
69
5
 
7
 
! Отговори
НАТОВЕЦ преди 2 години
Странно е, че руснаците, а и българските разбирачи се представят предстоящата война като Втората световна- със пехотинци, танкове самолети и гаубици. Господа тази война ще бъде космическа и ударите ще бъдат нанесени от космоса. Нямам повече какво да добавя.
68
5
 
0
 
! Отговори
Лех Валенса преди 2 години
Карбучков създава имидж на полша като гейска държава, при това докато се занимава със странни дейности като сплашванв на преподаватели с крематориуми, заради което твърди че е получил доцентска степен, да бе би да го търсят?
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гейовете от американската армия с нова гей дестинация
66
5
 
7
 
! Отговори
Adam преди 2 години
дано пукнат в адски мъки тия терористи
65
7
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Русия държи на границата си - леко притеснително, но това все пак са си техните граници. САЩ разполагат войски по чуждите граници и това трябва да ни успокои. Безумие! И цялата работа е, защото САЩ не щат Северен поток, за да си продават шистовия газ в Европа. Хич не ги е еня за Украйна.