Еколози поздравиха Борисов за отказа от петролопровода

"Дано и занапред сте твърд срещу неизгодни за природата договори"
16 юни 2010 13:47,
80
Еколози поздравиха Борисов за отказа от петролопровода
Снимка: Булфото

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” поздрави министър-председателя Бойко Борисов за решението му за отказ от изграждане на тръбопровода Бургас–Александруполис.

„България има нужда от политици, които ясно да защитават нейните национални интереси, и ние очакваме, че вие и в бъдеще ще бъдете твърд срещу неизгодните и застрашаващи природата на България договори”, казват още природозащитниците.

Коалицията „За да остане природа в България” от дълго време настоява проектът да бъде спрян, тъй като петролопроводът представлява сериозна опасност за запазената природа по Южното Черноморие, преминавайки до или през Природен парк Странджа, няколко защитени местности и резервати и места от европейската екологична мрежа Натура 2000.

Още по темата

Самата технология, чрез която се планира петролът да бъде транспортиран до Бургас, създава огромна опасност за водите на Бургаския залив. Разтоварването на нефта в открито море е рискова технология, която според редица експерти неминуемо би довела до разливи с трагични последици за биоразнообразието и развитието на туризма в района.

Проектът за изграждане на тръбопровода Бургас–Александруполис все още няма задължителните оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) и оценка за съвместимост с Натура 2000.

Мнозинството граждани от общините, които проектът засяга, също многократно са изразявали несъгласието си с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Р Е Ф Е Р Е Н Д М, за да мога утре да кажа на внуците си: АЗ преди четиридесет години ви подписах смъртната присъда ИЛИ сега сте това и сте добре , защото аз преди четиредесе го. в далечната 2010, поех риска и ви го осигурих.
35
2
 
6
 
! Отговори
bili boy преди 13 години
tezi puk si mislqt, che Boko Tupoto go e sprql ot ekologichni suobrajeniq...
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажи една такава малка държава, по която да се равняваме!? Някоя, която е богата без индустрия, без производство, без предприятия и без ....градноманщина!? И всъщност от къде стават богати такива държави?! Какво продават?! От какво забогатяват?!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Топ прокурорите и топ ченгетата си измислят някаква действителност, за която трябва да се намерят удобни, наведени, смачкани, компроментирани съдии /чрез Драшкия ДАНС/, за да произнесат продиктуваните от Цветанов &прокурорите присъди.Те, всъщност, иначе няма как да победят в честен двубой. И затова уредения мач ги устройва.
32
5
 
9
 
! Отговори
90 преди 13 години
В Европа има малки държави без рафинерии без нефтопроводи итежко машиностроене без грандоманщина,които са далеч пред нас по стандарт.Те трябва да са ни за пример. Този път браво на Бойко.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А тези еколози защо не протестират срещу бетонирането на черноморския бряг....Цялата брегова ивица е станала един мегаполис от еднотипни грозни сгради... Това е истинската вреда за туризма и екологията....Липсват пречиствателни станции и хиляди литри *** вода ежедневно се излива направо в морето...
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бързо тия еколози да искат затварянето на ЛУКОЙЛ в Бургас. Тогава да видят как от еколози ще се превърнат в просяци.
29
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
А таварисшч *** дали е еколог?...
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо до сега е нямало протести на Еколози за НАБУКО? Американските бази, които замърсвят природа с токсични отпадъци... и т.н.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КЪде бяха тия платени шматки като бетонирваха цялото ни крайбрежие...
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Еколозите" са най голямата *** в България. Иска ли се да се провали или спре нещо, неизгодно за нечия персона и тях ги включват в играта като използват емоциите на хората.
25
3
 
11
 
! Отговори
elementarno преди 13 години
Нефохим е със затихващи функции. Той обслужва предимно БГ. Турция има големи нефтозаводи, Румъния и Гърция също. Т.е региона може и без него. Единственото, което България има и не може да бъде откраднато е стратегическо географско разположение. Но при некадърно управление и това дори не може да бъде използвано както трябва. Жалко, изтърваме шанс, да сме поне малко значими в региона.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а къде бяхте,когато застрояваха черноморието????
23
4
 
8
 
! Отговори
Нефтохимик преди 13 години
Сигурно съм ***! Щото си представям ситуацията! Без нефтопровод, т.е. без пари...и без туризъм! Както е записано в законите на Мърфи, нещо което може да се развали непременно се разваля! Нали точно с този аргумент се отказахме от нефтопровода! Щото МОЖЕ да се развали...някога! Ама капацитета на Нефтохима е над 10 млн т. петрол на година....Или има-няма 4 пъти по малко от този на нефтопровода....като вземем предвид годините, през които съществува....и закона на Мърфи...много скоро се очаква...
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямам нишо против чистата ни природа, НО....дървата за огрев от нея няма да ни стигнат...и 20ти е супер прав.
21
7
 
12
 
! Отговори
ГАЗ преди 13 години
Евала Салахадине, малко са хората, които го разбират. Докато се туткаме за Белене, Турция подписа за 4 АЕЦ-а, които Русия ще направи. Но ние дори и малката тръбичка, от която можеше да капе нещо, не я искаме. Умен Народ... :D
20
5
 
16
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Ами Бойко рокаджи ли там дето си се писал,Точно Защото Бойко слуша американците за това не го строи!!Проекта е на руснаците!И да ти кажа,Тепърва ще си патим за негативите че пренебрегваме русия.Но то скоро със скока на газа ще се разбере!!
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по цял свят има нефтопроводи,газопроводи и всякакви други ''.....води''. Тук проблемът е друг,българинът е адски комплексирано парче! тъпче се с ГМО, замърсява въздухът с 25- годишният си автомобил,продава земята си за стотинки и какви ли не още безобразия
18
2
 
8
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
До Boiko-pokaji-im"... Не, Борисов за първи път е единствения политик който ВЪРШИ ТОВА КОЕТО Е ИЗГОДНО и ДОБРЕ ЗА НЕГОВИТЕ ХОРА и ДЪРЖАВА !!!!! ..."А можеш ли да покажеш един политик, който да не е работил за "неговите" хора, та толкова му се радваш?И успокой малко топката с IP списъците, че следващото правителство може да направи такива с имената на поддържниците и съучастниците на мутрата, която в момента разсипва държавата с небивала мощ и скорост!
17
3
 
8
 
! Отговори
Летовник преди 13 години
Е за какво им е на тези *** тази тръба... Той предпочита да вземе лятото 3-4 хил.лв. от наем на легълца, зимата едва да избута и после пак цяло лято почивка. Къде къде по трудно е да работиш. Представяте ли си, зима, -10 градуса, и да трябва да се извърши профилактика на тръбата... И да трябва да го работиш! Ужас...