Еколози поздравиха Борисов за отказа от петролопровода

"Дано и занапред сте твърд срещу неизгодни за природата договори"
16 юни 2010 13:47,
80
Еколози поздравиха Борисов за отказа от петролопровода
Снимка: Булфото

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” поздрави министър-председателя Бойко Борисов за решението му за отказ от изграждане на тръбопровода Бургас–Александруполис.

„България има нужда от политици, които ясно да защитават нейните национални интереси, и ние очакваме, че вие и в бъдеще ще бъдете твърд срещу неизгодните и застрашаващи природата на България договори”, казват още природозащитниците.

Коалицията „За да остане природа в България” от дълго време настоява проектът да бъде спрян, тъй като петролопроводът представлява сериозна опасност за запазената природа по Южното Черноморие, преминавайки до или през Природен парк Странджа, няколко защитени местности и резервати и места от европейската екологична мрежа Натура 2000.

Още по темата

Самата технология, чрез която се планира петролът да бъде транспортиран до Бургас, създава огромна опасност за водите на Бургаския залив. Разтоварването на нефта в открито море е рискова технология, която според редица експерти неминуемо би довела до разливи с трагични последици за биоразнообразието и развитието на туризма в района.

Проектът за изграждане на тръбопровода Бургас–Александруполис все още няма задължителните оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) и оценка за съвместимост с Натура 2000.

Мнозинството граждани от общините, които проектът засяга, също многократно са изразявали несъгласието си с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересите на САЩ съвпадат със интересите на бургазлии...Кво по-хубаво за Бойко - трупа рейтинг и пред едните и пред другите....Късметлийче си е той,как дойде само на власт - на един гол чар и 5-6 брадати лъжи....Еваларка, Бойко, роден си с късмет, но повече недей да лъжеш,няма смисъл...И на истините които изричаш, вече няма кой да ти се върже....
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората не са казвали "не", напротив, бургазлии бяха ЗА нефтопровода - то Бургас не е туристически, а промишлен град, тъй че това за тях е хляб и работа. Затриването на природата са пълни глупости, ако все нефтопровод затриваше природата, Земята отдавна да е останала без живот... Само че проектът не е изгоден за САЩ, които нямат алтернатива, но се страхуват от финансово силна Русия. Ние пък слушкаме, вместо да защитим СВОИТЕ интереси какви са те трябва да се реши с гражданско ДОПИТВАНЕ.
14
7
 
17
 
! Отговори
Pipe преди 13 години
Тази тръба изобщо нямаше да пречи на туризма. Тя се зарежда на буй, на вътре в Черно Море. От плажа с просто око дори не се вижда буя, където се зарежда. Но в БГ всеки знае, без да разбира. За това си заслужават съдбата. Давайте си по две стаички с три легла и дерзайте.
13
5
 
8
 
! Отговори
linker преди 13 години
Ти си ***
12
13
 
11
 
! Отговори
5ър преди 13 години
Стига с тоя тръбопровод , пределно ясно е че не само е ненужен , но и е вреден за България .
11
13
 
9
 
! Отговори
Нефтохимик преди 13 години
Пожелавам от сърце на целия бургаски регион, следващият танкер, който разтоварва петрол за нуждите на Нефтохима да аварира и да се излее в морето! Едва тогава ще се почувстват истински защитени от Бойко и Натура 2000....
10
6
 
16
 
! Отговори
KKK преди 13 години
Всичко е въпрос на интересни. България само щеше да спечели от този проект, но явно който трябва не е взел колкото трябва. Гърция няма ли туризъм? Първо разберете за какво става дума, после протестрайте. Нефтохима замърсява много повече, от този газопровод. Защо не протестирате? Половин Бургас ще остане без работа...! Смешници!
9
3
 
11
 
! Отговори
данъчен преди 13 години
а тези, дето държат плаката,дали плащат данъци от парите,които вземат от летовниците???? това лято ще ги пораздрусаме :)))
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не на нефтопровода Искаме чиста природа децата си
7
10
 
10
 
! Отговори
Boiko-pokaji-im преди 13 години
не обиждай Борисов от вкъщи скрид зад клавиатурата мишленце :) ако имаш да му кажеш нещо знаеш къде е имаш му е-maila и леко с обидите да не ти дойде на гости Цецко щото една заявка към admina на днес бг и ще трябва да разкрие ip-to на г-н Анонимен !!! Така че леко с обидите по адрес на когото и да било !!!!
6
13
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
Вижте ги само тия природозащитници... За 10-20 лв. ще протестира против всичко. Тази бабичка от пред дали не е там за няколко кебапчета...
5
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не на нефтопровода , не на червените *** които искаха да го построят За мизерните 30 милиона долара годишно щяха да съсипят цялото южно черноморие
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много наивен народ са това бургазлии....Да благодарят първо на USA и чак тогава на Бойко, че е послушен и изпълнителен велможа на техните гео-стратегически и милитаристични интереси....
3
21
 
29
 
! Отговори
Boiko-pokaji-im преди 13 години
Айде сега пак ревете *** такива че Борисов вършел това което САЩ му кажат.Не, Борисов за първи път е единствения политик който ВЪРШИ ТОВА КОЕТО Е ИЗГОДНО и ДОБРЕ ЗА НЕГОВИТЕ ХОРА и ДЪРЖАВА !!!!! Хората казаха не искаме Бургас-Александруполис а трайков да го ... в перуката смешна :) :)
2
15
 
15
 
! Отговори
акула преди 13 години
ееее тоя най накрая направи нещо полезно
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро като няма и гастърбайтери да пращат пари в БГ...