Великденските пости борят пролетната умора

Те дават възможност на организма да се освободи от натрупаните токсини
3 апр 2016 19:13, Eкип на Puls.bg
1
Великденските пости борят пролетната умора
Източник: Reuters, архив

Великденските пости дават възможност на организма да се освободи от натрупаните през зимата токсини и се борят успешнo с типичните за сезона отпадналост и изтощение. 

В студените зимни месеци сме се хранили с по-мазни и тежки ястия, с по-малко свежи плодове и зеленчуци. Поради бавния енергиен поток в организма, недостигът на слънце, краткият ден, еднообразната и по-калорична храна и липсата на движение на открито в организма се натрупват повече отпадни вещества. Пролетната умора, от която се плашат всички, се дължи по правило на блокиращия ефект на тези натрупани през зимата токсини. Появяват се симптоми като умора, вялост, отпадналост, липса на концентрация и мотивация в работата, главоболие, тревожност.
 
Точно в този момент идват и Великденските пости. В християнската култура това е период на духовно и физическо въздържание и пречистване. За 40 дни от храната се изключват мляко, млечни продукти, месо, риба, яйца. Консумират се всички растителни храни и мазнини. От чисто рационална гледна точка, ползите за организма са многобройни.
 
Повече за постите можете да прочетете на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: постиШуслерови соли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безспорно е така.