Масло от семена на ягода - за красива кожа с по-малко бръчки

Подходящо е и за мазна кожа
5
Масло от семена на ягода - за красива кожа с по-малко бръчки
Снимка: Istock

В грижата за кожата на тялото и лицето обичаме да ползваме различни масла. Добавяме ги към кремовете си, маски, лосиони, комбинираме ги с други масла. Днес обръщаме внимание на маслото от семена на ягода.

То е отличен източник на антиоксиданти и токофероли. Маслото се извлича от малките семена по метода на студено пресоване. Семената на ягодите имат естествени полифеноли, които се намират в малки количества. Маслото има много приятен и фин аромат и е много добър източник на витамини B, A, минерали като калий, бор, фосфор, флуор, магнезий, калций и други.

Маслото от ягодови семки се използва като съставна част на редица козметични грижи за кожата. Чудесно е за масаж на лицето и тялото, като грижа за подхранване на ноктите, сухата коса. Преди да пристъпите към използването му като разкрасяващо средство за кожата, е добре да се допитате до специалист.

Вижте 5 начина, по които то я прави по-здрава и красива.

Попива бързо в кожата

Маслото от ягодови семена бива наричано „сухо масло“. Това означава, че се абсорбира бързо и лесно и не оставя следи върху кожата. Маслото е богато на елагова киселина, (която е естествен фенолен антиоксидант, открит в много плодове и зеленчуци), а това, че се съдържа в маслото от ягодови семена е основната причина то да се смята за толкова полезно за здравето и красотата на кожата.

Чудесна грижа е за суха и чувствителна кожа

Маслото от ягодови семки съдържа важните омега – 3 и 6 мастни киселини, както и витамин Е. За тези хранителни вещества е известно, че овлажняват, подобряват еластичността на кожата, но също така намаляват вече появилите се бръчки. Маслото се смята за добра грижа за кожи, които са сухи, чувствителни или лющещи се.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Представям си цената...
3
1
 
0
 
! Отговори
Краля преди 10 месеца
На Швеция изплюл семки от Ягода една сутрин през 16 век доде се джабуркал сутринта и повикал дворцовия детектив да разбере от де адреса е дошла таз семки. Детектива заключил - целувам се с кралицата, която правил орал на един придворен, който преди това имал сексуални отношения с един гай от топлите страни, който обичал ягоди
2
1
 
1
 
! Отговори
Семе преди 10 месеца
От курнишон или курсант помага повече при куртоазия
1
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Семена от ягода хахахаха. С микроскоп ли ги събирате и чоплите