Обещания за огромни пенсии и заплати, а после молят за пари!

ЕС завършва годината по добър начин, обобщи Борисов
Обновена: 14 дек 2012 14:37 | 14 дек 2012 13:40, Елка Василева
124
Обещания за огромни пенсии и заплати, а после молят за пари!
ЕС завършва годината по добър начин, каза Борисов. Снимка: Reuters

Европейският съвет е потвърдил на снощното си заседание решението на ЕКОФИН от сряда, което предвижда държавите в ЕС да имат еднакъв по тежест глас в банковия надзор. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Европейският съюз завършва годината по добър начин – еврото и еврозоната са по-стабилни, консолидацията на ЕС е по-силна и това са по-добри сигнали към пазарите и към народите на съответните държави, коментира той. Банковият съюз е безспорно дисциплиниращ, след като Европейската централна банка (ЕЦБ) ще има възможност да контролира тези над 6000 банки в Европа, след като и държавите извън еврозоната ще имат същия глас като големите държави, добави той.

По-важното от това е, че с този банков съюз се дава вече реален шанс и за икономическия растеж, и за интеграция на държавите, посочи премиерът. Заседанието ни снощи бе тежко и продължи до късно, защото споровете бяха за това не само да се връщаме към това, което е било - да гарантираме шокови ситуации с фондове или чрез отделни инструменти на Европейската комисия, а как, като вече извлекли поуките от годините на криза, да осигурим растеж, работни места, особено за младите хора, поясни Борисов.

По неговите думи постигнатите споразумения ще гарантират растежа в следващите 10 години.

Премиерът отново заяви, че българският закон за банките, приет след банковите фалити у нас, е много добър и гарантира капитализацията и стабилността. Тогавашното правителство и тогавашният парламент са направили изключително добро нещо.

Никога, когато са направили нещо добро, не съм го отричал, точно обратното, заяви Борисов. По неговите думи такъв контрол над банките в момента се въвежда в Европа.

Премиерът коментира, че се случва народите да се изкушават от популистки или националистически партии, които въвличат бюджетите си в огромни дългове и дефицити и след това всички европейски данъкоплатци трябва да им плащат. Когато хората слушат програмите на политическите партии на избори, трябва да вземат ясното решение - когато им се обещават огромни пенсии и заплати, това ще бъде за сметка на тяхната стабилност и ще се наредят след това на опашката да молят за пари, а тогава няма кой да им ги даде, защото големите и силните държави, които са си направили реформите, стабилизирали са финансовите си системи, въвели са справедлива социална система, казват: "Дотук беше с плащанията, отсега нататък ЕЦБ да контролира", обобщи премиерът.

Убеден съм, че в по-дългосрочен план Европейската комисия и всички в ЕС ще преминем и към контрол на бюджетите на отделните държави, посочи той.

Представете си, че дадем бюджет с двойно увеличение на пенсиите и заплатите - ЕК ще каже: "Добре, откъде ще вземете тези пари?". Унгария го прави това преди 10 години и виждате сега къде е и с какъв дълг към Международния валутен фонд, посочи в коментара си министър-председателят, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V Holandia pensiite vsqka sledvasta godina ste namalqwat.
91
2
 
6
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Окончателно решение на ЦК: Заплатите и пенсиите ще се повишат веднага след края на света.
90
3
 
3
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Както го показва историята българина винаги се е самоизяждал,защо ами много просто.злобата,зависта и неспособността да реши собствените си проблеми в двора е толкова голяма,че насочва 70%от положителната си енергия да мисли как да заобиколи закона и да мине по ръба.Вместо да се концентрира и изгради нещо ново предпочита да седи и бленува по миналото старо време на безхаберие.Искренно се надявам с новия ВСС и нов гл.прокурор да се промени нещо и да започне да функционира тази съдебна система.
89
7
 
10
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Абе защо Костов ,Станишев ,Симеон и Виденов не ви направиха пенсийте по 1000 лв ами чакахте Бойко да дойде и да ви дава по 500 евро пенсий и по 1000 евро заплати замислете се не само да ревете
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Лисан
87
1
 
4
 
! Отговори
един преди 11 години
НО НИЩО НЕ ЧУВА
86
4
 
15
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Дали пък това не е по-доброто решение: заплати и нормални пенсии и дълг към идиотския Валутен фонд - както праваят в Унгария.Преди години един добър икономист ми обсняваше колко голям е външният длъг на САЩ и ми каза, че голям външен дълг не значи бедност за населението.
85
38
 
11
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
Ще мине ли герб 4% на изборите? Да-нагоре, не - надолу.
84
9
 
22
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ ДО №95 преди 11 години
Предишното правителство не ВДИГНА,а ВДИГАШЕ НЕКОЛКОКРАТНО през четиригодишния си мандат пенсиите!Или не са ти понятни времената в българския език или освен с промит мозък,си и късопаметен-характерно за четириногите бозайници!
83
4
 
11
 
! Отговори
vesko преди 11 години
ЕС завършва ,ние не!
82
4
 
7
 
! Отговори
lilia преди 11 години
До Анонимен za6toto sme kato ovze,vreme e da se sabudim...otvorete o4ite si 6iroko,ne spete kato boiko,boiat nastana tupkat sarza ni....
81
18
 
10
 
! Отговори
КомунистиДепесариСоц преди 11 години
Нас червеното знаме роди ни,нас не ще ни уплаши смъртта.Ние сме на всеки километър,ние сме на всеки километър -и така до края на света.Още съвсем малко ви остана. Да е жив и здрав г.н Дянков.
80
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога Станишев вдигна пенсиите? - 2 часа преди да падне отвласт. Вижте кои ги плащаи защо се оплакват от вдигнатите пенсии. Проблема е в главите Ви, че се разединявате а управниците са едни и същи
79
20
 
24
 
! Отговори
колега преди 11 години
Да благодарим на Станишев , че вдигна пенсиите, иначе днес щяхме да се изпотрепем пред кофите за смет.
78
14
 
22
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Ако на идващите избори ,,Герб" и Бойко съберат повече от 25-30 % гласове това ще бъде края на България като държава и народ.Назовавам цифрата 25 - 30 % защото приблизително точно толкова са мутрите и подмазвачите им в България
77
2
 
6
 
! Отговори
neo преди 11 години
e to bez zaem nikoga zaplatite nema da se vidgnat ve ov4a glavo bokova , vse edno da sika6 da si kupi6 jili6te ako si na normöana rabota kak 6te izvadi6 pari kesh da go plati6 bez ipote4en zaem ot bankata a ???? boko da ne gi drynka tuka , vsi4ki evropeiki durjavi imat ogromnoi zaemi no imat i dobur standart i zaplati . men kvo me topli 4e imala maluk vunshen dulg a , vijte gurciete durpat 500 miliarda ? i jivet kato rismki patricii a nie go dyhame ligav v bednotia , ne mersi
76
11
 
10
 
! Отговори
Дядо преди 11 години
Че коалиция ще има, е ясно, но ще търсим силни партньори, като Съюза на пенсионерите, например, обясниха от ръководството на БСП.Страхотна партия няма що.
75
5
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ЩЕ ВИ КАЖА ЕДНО !!-- Комунизма никога не си е отишъл --просто сега ни управляват децата на висшите комунисти--знаете ли кои са най ДИВИТЕ КАПИТАЛИСТИ???? БИВШИТЕ КОМУНИСТИ !!! -----ТОВА ДА ГО ЗНАЕТЕ ОТ МЕН ---
74
10
 
23
 
! Отговори
Зла пансионерка преди 11 години
Ако по Коледа стават чудеса, очаквам самозабравилия се ББ да даде на пенсионерите по 20 лева КОЛЕДНА МИЛОСТИНЯ.Това заслужих изглежда за 44 години трудов стаж.ДА ИМ СЕ ВРЪЩА ОБИДАТА И РАЗОЧАРОВАНИЕТО В 10 КРАТЕН РАЗМЕР.
73
4
 
10
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#86, какво разбираш под анархия? Ако за теб излизането на народа и избиването на 1К престъпници е анархия и призоваваш за поредните мирни избори, значи си платена партийна *** - без значение коя е партията, както споменава #82, тя винаги е била само една. Което ме подсеща да го уверя, че и СДС е създадена пак от ДС! Много голяма част от първото СДС са минали през школата в Симеоново.

Спонсорирани публикации