Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
1
 
! Отговори
Kрасимир преди 10 години
И ние искахме 45 год. да се махнете и да оставите България да се развива свободно и демократичноб ама не се махнахте.Пречи ви ГЕРБ ли , за да си менкате власта с И.Костов ли?
151
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румене, взимай си хапчетата редовно,иначе ставаш и....от
150
3
 
1
 
! Отговори
Дойн преди 10 години
До РуменПо-кротко де, дали днес от Смолянското слънце или от срещата си с ББ, но май си се превъзбудил малко? Това тук е форум, не партийна сбирка на ГЕРБ по села и паланки, не е нужно да цитираш дословно лозунгите ви. Една бира, малко сън и до утре ще ти е минало...
149
6
 
6
 
! Отговори
Румен преди 10 години
Те да си гледат техния бардак и да не се притесняват за ГЕРБ, защото ще ги отвеят на 12 май! БСП ще се види в приключение, така че им препоръчвам да не се занимават с излишни теми в други партии! Само ГЕРБ и Победа!
148
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберасти и всички други -расти вън от България да ходят в анадола.
147
4
 
6
 
! Отговори
сам преди 10 години
Нещо са притеснени май какво ще излезе на яве червените
146
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АЗ Az i vsi4ki koito posnavam-sa6to. Ne dopuskaite otnovo komunistite - nikoi v Evropa i po sveta nqma da priema BG na seriozno ako dopusnete tezi nagli lajzi otnovo da se razporejdat s nas
145
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aman ot komunisti4eski obrazi na parvo mqsto v mediite !! Nepriqtno e da se gledat tezi nagli, obvinqva6ti drugite liza i s pretenzii za nepogre6most... nerazbiraemo e kak o6te gi tarpite...
144
3
 
6
 
! Отговори
''озгорели преди 10 години
, Елена Вълчева - дъщеря на бившия упр. на БНБ Тодор Вълчев, Кирил Йорданов - бивш кмет на Варна, Моника Станишева - 12 мил. евро, голяма част на Сергей, напоследък изнервен и притеснен!
143
1
 
3
 
! Отговори
''изгорели преди 10 години
Венци Стефанов, Венета Райкова, Петра 6 мил. евро, Лили Иванова 1.5 мил. евро, Слави Трифонов 5 мил. евро, Васил Найденов 3.5 мил. евро, Георги Христов-певец, Евгени Минчев, Младен Михалев-Маджо, Мина Костова дъщеря на Иван Костов, Христо Стоичков, Христо Ковачки, Гриша Ганчев, Стефан Шарлопов, - Краля на кроасаните, Кънчо Стойчев социолог, Георги Гергов -олигарх, Валентин Димитров-Вальо Топлото, Димитър Желязков-Митьо Очите, Емил Димитров - Емо Фаса, над 3 мил. евро, Румен Петков и Румен Овчаров, Николай Бареков най-малко 2 мил. евро, Елена Вълчева - дъщеря на бившия упр. на Б
142
2
 
7
 
! Отговори
alek преди 10 години
кайде всички да го кажем на 12 май като загърбим соц,стъкмистики
141
3
 
6
 
! Отговори
Калина преди 10 години
Аз пък искам тия от снимката да си идат. Кои са те? Българският народ им е господарят. Само той ще каже. Те нищо нямат право да искат. За това народът пак ще ги накаже, и БОГ. Забравиха ли концлагерите, убийствата на децата горяни, краденето на имущество под форма на национализация, репресиите, убийствата без присъди. Но те не четат, пука им, оядени ***. Поне от приличие да се обличат като милионера Андрей Райчев, не че не го знаем.
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Glasuvaite za Ataka, samo Ataka moje da spre turzite, i aneksiraneto na bulgarska teritoria
139
4
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
То станишко , иска да докара пак окупаторите, нали затова е учил. Пак руски пагон ще ни тъпче. Може и турски фес, нали са комбина с догановеца, но американците са заседнали и ще има битка,а магаретата пак ще пострадат. Освен да се молим на Бог да ни спаси от тая напаст. Защо толкова мразят народа си тия БСП-ДПС? Малко ли кожи му свалиха. И тия оядени като кърлежи на снимката, толкова жалки и толкова примитивни. Е, това е диагноза. Или ояждане?
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе,господа комунисти,не виждате ли,че поругавате авторитет на държавността в българия .попарата ще си сърбате и вие кто ви потърсят сметка за кредитните милонери,бивши комунисти,които съсипаха живота на българския народ с алчността си.
137
4
 
5
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Тия толкова огладняха, че с цената на всичко се опитват да прилапат властта. Ако не спечелят изборите са способни да докарат държавата до гражданска война.... заедно с оня със етническия мир. Ако ГЕРБ спечели - ще си отидат юни месец, след увеличението на тока. Ако комънягите спечелят - ще има кръв по улиците, защото по никакъв начин няма да пуснат кокала.
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувайте пак за ГЕРБ за да просите по улиците и да бъркате контейнери и кошчета и младежите да напуснат страната.
135
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите си мислят че още е времето преди 10 ноември 1989 г. Какви са те че ще казват кой да се маха. *** мръсни. Много им се иска да има пак лагерите в Белене и Скравена. Гадни червени ***. Първо на Станишката ку.вата да върне парите от Хохегер. Много скъпа тая ***.
134
7
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
ХОРА БДЕТЕ!!!КРАДЛИВИТЕ *** СА ЗАРАЗА.
133
7
 
8
 
! Отговори
Пенка преди 10 години
Само компромати могат да хвърлят червените. Като се замисля нищо градивно не оставиха след себе си! САМО ГЕРБ!