Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
13
 
26
 
! Отговори
варненец преди 9 години
защо без референдум влязохме в тази помийна яма наречена ес?аз съм против това още преди да ни приемат.нямах ли право на глас по въпроса?това ли е демокрация?
197
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре с Русия!
196
7
 
28
 
! Отговори
ЛИКЙУОП: преди 9 години
Шпигел от 100 год е списание на десните *** и обича *ната, да си ги яде заедно с гербаджиите които им ги снасят.
195
1
 
23
 
! Отговори
Obiknoven преди 9 години
Русия? Ако успеем да им продаваме е ОК. Иначе, с техен газопровод, ще стане както с Украйна. Не дай си боже! Както се вижда това са едни алчни за територии комплексари. Д астоят надалеч.Не, благодаря!
194
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ххПо-точно доказателство, че сме Уникално ***, робски народ не може да се намери. Просперитетът е изключителен 10 пъти по-високо заплащане от Европа, демографски бум, интелектуално-образователен Еверест, грандиозна индустрия с десетки хиляди високотехнологични свободни работни места не си поискал, не си си намерил високоплатена работа с почтен работодател. А демокрацията перфектно танцуваш танца на спънатия кон под звуците на европейския оркестър с диригент Барозу и композитор Обамба.
193
1
 
24
 
! Отговори
ВАЛТЕР ШМИД преди 9 години
аз съм ГЕРМАНЕЦ...МНОГО ОБИЧАМ СРЪБСКА РАКИЯ...И ЗАТОВА ЩЕ КАЖА НА МЕРКЕЛ ДА ВКАРА СЕРБИЯ В Е.С. А БУЛГАРИШЕ ВЪН ОТ ЕС.
192
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, за 8 години в ЕС се нагледахме само на "свобода, демокрация и просперитет"...аз запомних само деиндустриализация, емиграция и бедност...а да и пропаганда на ***!
191
11
 
46
 
! Отговори
До Назежда и Вяра преди 9 години
И аз така - никой не ме е питал дали искам НАТО и ЕС. Ета сега казвам - по-добре с Русия, отколкото с НАТО. Писна ми с измислената американска демокрация, та те са най-големите терористи в света.
190
3
 
38
 
! Отговори
do 230 преди 9 години
Да, демокрация с лицето и същността на спечелилото евровиция ...не благодаря!
189
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 226Щото сега се възражда с помощта на араби, ***, престъпници, избягали, за да избегнат въжето (те ни подобряват раждаемостта и гена, според ЕС и гагата на Сталинка), с великолепно здравеопазване, затова е най-бързо намаляваща, с най-болно и най-умиращо население в ЕС и на първите места в света, с най-добро образование вече сме на последно място в Европа, с най-добра заетост 2 500 000 българи официално са в чужбина и .работят там достойно, по професията си като чистачи, камериерки, компаньонки и т.н. Наистина много напреднахме, а Турция изобщо няма териториални претенции къ
188
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията сама по себе си показва какви сме друсливци!И после защо не сме поне като Чехия,Словакия,Полша или поне Румъния.Никога няма да бъдем като хората с тия от БСП и ДПС.
187
7
 
37
 
! Отговори
надежда и вяра преди 9 години
Никой не ни пита при присъединяването ни към ЕС и Нато..Дано сега дойде момент да си кажем мнението на референдум за евразийски съюз или за ес
186
20
 
30
 
! Отговори
хх преди 9 години
Дългосрочната стратегия на руската мафия в България е да ни изхвърлят от ЕС и да станем руска задунайска губерния.Уникално ***, робски народ, не заслужава свобода, демокрация и просперитет.Освен да станат роби на путин, нищо друго не ги вълнува.
185
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 223 АнонименУмнико, САЩ вече воюва срещу Русия, за да замаже някак пробоините в икономиката си. Честната Европа, която презира янките (тъпо европейско поведение) и разруши иконовиката, за да подобри свояата, малоумно приглася и отвращава от себе си. Само идиотин и бивш (от соц. време) криминален п рестъпник може да мисли за гражданска война в България. А говориш злобно и с лъжлив патос (пръв ще се покриеш, ако стане горещо) защото сега ползваш цялата мръсотия произлезла след 1990 r у нас, за да се обогатяваш с присъщите ти кражби.
184
4
 
37
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
Нали трябва да има някой виновен за бъркотиите и провалите в ЕС. Избира се най-удобния - най-бедния, най-навикания, най-беззащитния... Убий българина! Впрочем това е западен лозунг още от средновековието, ако не знаете. Само че тогава под българин са разбирали богомил, катар, албигоец и т.н., от които са се страхували. А сега почват да го употребяват за целия ни онеправдан от своите и чужди управници народ...
183
4
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 9 години
Тия сега се усетиха ! Още в средата на 90 те по план от Москва и след натрупан опит в Русия с изграждането на Престъпните групировки пренесоха лизенза в БГ създадоха силовите групировки и по този начин завзеха Бизнеса !
182
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС може да има доста проблеми, бюрократични и финансови в някой части, но е най - доброто място за живот на света! Внимавайте какво правите, защото излезем ли от ЕС, България ще изчезне от картата за отрицателно време!
181
0
 
43
 
! Отговори
ал преди 9 години
Не е проблем, че ни използват по-големите от нас сили, като Русия и Европа. Най-гадното е, че политиците са ни национални предатели, които нарочно подписват неизгодни за страната договори, като взимат рушвети от тях и за това тежеста, която носи народа е толкова голяма.Защитавате БСП или ГЕРБ или некви други и техни политики все едно вие зимате кинти и живеете добре...Това е неразбираемо... Заслужаваме си Русия да ни го слага със скъп газ, заслужаваме и Германия да ни мачка и кой ли не!
180
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПУТЛЕРЕлементарен тъмносин плагиат. Болшевишко изчадие, което се прикрива с хули по болшевизма. По-добре *** да видиш покрива на вилата си в зоната на антифашистите над Княжево алчно породие, които отвратихте с привилегиите си хората от социализма.
179
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей русофили гражданска война ли искате да докарате в България??! Аз по скоро ще умра, но никога няма да допусна руски диктат в България отново!!

Спонсорирани публикации